ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ… ΣΕ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ SECURITY;;;

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΣΚΙ

altΜε μια ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ επιστολή, το Υπουργείο Οικονομικών, προσπαθεί να μεταφέρει στους εφοριακούς υπαλλήλους το τεράστιο πρόβλημα της ασφάλειας των κτιρίων, των εργαζόμενων σε αυτά, αλλά και των φορολογουμένων.


Καλεί τους προϊσταμένους να ορίσουν υπαλλήλους, ως υπεύθυνους ασφάλειας των χώρων, για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων κρουσμάτων ληστειών, επιθέσεων και επεισοδίων (Το πλήρες κείμενο ΕΔΩ).

Το αν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, αλλά και τις συνθήκες κάτω απ' τις οποίες εργάζεται το υπάρχον, το προσπερνάμε ασχολίαστο. Άλλωστε το θέμα αυτό, ποτέ δεν απασχόλησε ουσιαστικά την ηγεσία του ΥΠΟΙΚ.Η αδιαφορία της για την ασφάλεια των εργαζομένων, των φορολογουμένων, αλλά και των πολύτιμων αρχείων, είναι επίσης δεδομένη, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να απεμπολήσει τις ευθύνες της και να τις μεταφέρει σε αναρμόδιους.

Θέλουμε όμως να καταστήσουμε σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι:

• Δεν πρόκειται οι εφοριακοί να παίξουν το ρόλο αστυνομικών ή σεκιουριτάδων, στην όποια προσπάθεια αντιμετώπισης της αυξανόμενης εγκληματικότητας.

• Οι εφορίες γίνονται εστίες αντιπαράθεσης και κοινωνικής έντασης, λόγω της πολιτικής του υπουργείου οικονομικών, που απειλεί, εκβιάζει και οδηγεί στην εξαθλίωση την πλειοψηφία του λαού.

Κυρίως όμως δεν πρόκειται να αναλάβουμε ρόλο αντιπαράθεσης με τους χιλιάδες αγανακτισμένους πολίτες, οι οποίοι συρρέουν στις εφορίες διαμαρτυρόμενοι για τις αδικίες του μνημονιακού φορολογικού συστήματος. Νιώθουμε και δηλώνουμε αλληλέγγυοι με όλους εκείνους που απειλούνται και εκβιάζονται με κατασχέσεις και ποινικές διώξεις, παρά την αποδεδειγμένη αδυναμία τους να πληρώσουν τα χαράτσια και τους δυσανάλογους, των δυνατοτήτων τους, φόρους.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΣΚΙ