Δευτέρα
06 / 05 / 2024
2 Νέα Άρθρα

«ΒΟΜΒΑ» ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ 2012 Η ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΓΙΑ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ`!

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

Η "ΒΥΘΙΣΗ" ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΓΙΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ

ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ "ΧΑΡΑΤΣΙΑ" ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΟΙ "ΕΧΟΝΤΕΣ" ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

«Βόμβα» στα δημόσια έσοδα αποτελεί η μετάθεση της προθεσμίας των φορολογικών δηλώσεων για τις 15 Ιουνίου. Αναλυτικότερα, έως τις 15 Ιουνίου έχουν φέτος τη δυνατότητα να υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση ηλεκτρονικά ή χειρόγραφα όλα τα φυσικά πρόσωπα ανεξαρτήτως της πηγής του εισοδήματός τους.


Αυτό το πρωτοφανές ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών σε αντίθεση με ότι συνέβαινε στο παρελθόν που οι φορολογικές δηλώσεις ξεκινούσαν να υποβάλλονται από το Μάρτιο.

Το ΥΠΟΙΚ ανακοίνωσε και νέες προθεσμίες για την υποβολή των δηλώσεων των νομικών προσώπων. Ειδικά για το Ε9 φυσικών και νομικών προσώπων του οικονομικού έτους 2012 η προθεσμία υποβολής του ορίστηκε η 31η Ιουλίου του 2012.

Η μετάθεση αυτή των προθεσμιών, αν συνυπολογίσουμε βέβαια και τις παρατάσεις που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα δοθούν από το Υπουργείο Οικονομικών όπως άλλωστε συμβαίνει κάθε χρόνο, σημαίνει ότι πιθανότατα θα υποβάλλονται δηλώσεις μέχρι και τον Σεπτέμβριο και ότι - αφού γίνει η εκκαθάριση - η πρώτη δόση του φόρου θα πληρωθεί προς το τέλος του έτους από τη μεγάλη πλειοψηφία των φορολογούμενων!

Αλλά είπαμε: Λεφτά έχουμε και το κέφι (τις εκλογές) μας θα κάνουμε. Τσάμπα τα έδωσαν αυτά τα 130 δις οι εταίροι μας; Άλλωστε, αν βυθιστούν τα δημόσια έσοδα (όπως είναι βέβαιο) θα είναι δικαιολογία πρώτης τάξεως για να κοπούν ξανά και ξανά οι συντάξεις και τα επιδόματα ανεργίας.

Αυτό όμως που πρέπει να γίνει, εδώ και τώρα, είναι πρώτα να ακυρωθούν όλα τα βάρβαρα "χαράτσια" και τα άδικα, φορομπηχτικά μέτρα, να φορολογηθούν οι "έχοντες" και οι μεγάλες εταιρείες και μετά να υποβληθούν οι δηλώσεις. Αλλά για αυτό απαιτούνται διαφορετικοί από τους σημερινούς πολιτικοί συσχετισμοί.

Αναλυτικότερα τώρα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Παντελή Οικονόμου, στο πλαίσιο της «απλοποίησης» (sic) των προθεσμιών υποβολής των δηλώσεων και της διευκόλυνσης των φορολογουμένων, ομαδοποιούνται και καθορίζονται οι προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων ως εξής:

1. Μέχρι και τις 30/4/2012 η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικον.  έτους 2012 των Ο.Ε, Ε.Ε, κοινωνιών, κοινοπραξιών κ.λ.π., καθώς και όλων των νομικών προσώπων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ανεξάρτητα της κατηγορίας βιβλίων του Κ.Β.Σ. που τηρούν.

2. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικον.  έτους 2012  των Α.Ε, Ε.Π.Ε κ.λ.π. δεν μεταβάλλεται και θα υποβληθούν κανονικά στις 10/5/2012. Ειδικά για τις Α.Ε η ημερομηνία υποβολής κλιμακώνεται, ως γνωστόν, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους.

3. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικον. έτους 2012 όλων των υπόλοιπων υπόχρεων φυσικών προσώπων (ατομικών επιχειρήσεων, ελεύθερων επαγγελματιών, γεωργικών εισοδημάτων, μισθωτών κ.λ.π.), ορίζεται μέχρι και τις 15/6/2012.

4. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής με ηλεκτρονικό τρόπο της δήλωσης στοιχείων ακινήτων έτους 2012 (Ε9) φυσικών και νομικών προσώπων ορίζεται η 31/7/2012.