Κυριακή
28 / 04 / 2024
4 Νέα Άρθρα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΩΝ ΓΑΛΛΩΝ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΤΟΥ CGT ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Η Γενική Συνομοσπονδία εφοριακων υπαλλήλων (LACGTFINANCESPUBLIQUES) της Γαλλίας καταδικάζει την αντισυνδικαλιστική καταστολή που ασκεί η ελληνική κυβέρνηση και τα γεγονότα αστυνομικής βίας που διαπράχθηκαν κατά την αθηναϊκή διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά της επίσκεψης της Άγκελα Μέρκελ την Τρίτη 9 Οκτωβρίου. alt

Παρά την απαγόρευση διαδηλώσεων που αποφασίστηκε στα πλαίσια ενός νομικού διατάγματος της στρατιωτικής δικτατορίας, πολλές δεκάδες χιλιάδες άτομα βρέθηκαν στις συνδικαλιστικές πορείες και στις πορείες των προοδευτικών δυνάμεων που αντιτίθενται στα βάρβαρα μέτρα λιτότητας. Μετά από πολλές ρίψεις δακρυγόνων και δυναμικής καταστολής εναντίον των διαδηλωτών, οι δυνάμεις δημόσιας τάξης προχώρησαν σε περίπου 300 προσαγωγές σύμφωνα με συνδικαλιστική πηγή.

Καταδικάζουμε την καταπίεση και την ταπείνωση στην οποία υπόκειται ο ελληνικός λαός και που εκδηλώνεται με μια κοινωνική σκληρότητα άνευ προηγουμένου. Τα δεινά που επιβάλλονται στους εργαζόμενους αυτής της χώρας είναι απαράδεκτα: μαζική ανεργία, φτώζεια, έκρηξη του αριθμού των αστέγων, εμφάνιση συσσιτίων στις γειτονιές, αδυναμία πρόσβασης στην περίθαλψη, έλλειψη φαρμάκων, εκμηδένιση των κοινωνικών δικαιωμάτων, αύξηση των αυτοκτονιών.

Με την παρούσα δήλωση, η Γενική Ομοσπονδία εφοριακών υπαλλήλων και Δημοσίων Οικονομικών της Γαλλίας εκφράζει όλη της την αλληλεγγύη με τον ελληνικό λαό που μάχεται για την επανάκτηση της αξιοπρέπειάς του.

Κρίνει απαραίτητη την ενδυνάμωση των συνδικαλιστικών συνεργασιών σε ευρωπαϊκή κλίμακα ώστε να ενταθούν οι διαδικασίες κινητοποίησης ενάντια στη διαρκή λιτότητα που θέλουν να επιβάλουν στον εργατικό κόσμο η Τρόικα και οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης.

Από την Αθήνα ως το Παρίσι, περνώντας από Μαδρίτη, Λισαβόννα και Βερολίνο, να δώσουμε μαζί τις μάχες για να βάλουμε τέλος στον κύκλο γενικευμένης οπισθοδρόμησης που έχει ξεκινήσει στο όνομα των συμφερόντων των αγορών και των κερδοσκόπων που είναι και οι μόνοι υπεύθυνοι της κρίσης.

Η Γενική Συνομοσπονδία εφοριακων υπαλλήλων

LA CGT FINANCESPUBLIQUES

Παρίσι, 11-10-2012