Γαλλία: Πρόταση Ολάντ για φόρο 75% στους πλούσιους!

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times


Τη στιγμή που στη μνημονιακή Ελλάδα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και ΛΑΟΣ προτείνουν και εφαρμόζουν φορολογικές μειώσεις για τα υψηλά εισοδήματα ο σοσιαλιστής υποψήφιος για τη γαλλική προεδρία Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να φορολογήσει τα ανώτατα εισοδήματα σε ποσοστό 75%!

«Σκέφτηκα, και κάνω εδώ την ανακοίνωση, ότι ετήσιο εισόδημα άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ θα φορολογείται κατά 75%. Δεν είναι δυνατό να υπάρχουν τέτοιες αμοιβές», είπε, μιλώντας χθες το βράδυ σε εκπομπή του ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου TF1.

«Πληροφορήθηκα για σημαντικές αυξήσεις στις αποδοχές των διευθυντών των εταιρειών του δείκτη CAC 40 , δυο εκατομμύρια ευρώ το μήνα κατά μέσον όρο. Πώς μπορούμε να το δεχτούμε αυτό;», διερωτήθηκε ο Ολάντ.

Στα καθ' ημάς βέβαια οι μνημονιακές δυνάμεις το μόνο για το οποίο διερωτώνται είναι το πως θα φοροελαφρύνουν τους "έχοντες και κατέχοντες" (βλ. συντελεστή αδιανέμητων εταιρικών κερδών στο 15%, αυτοτελή φόρο στα ενοίκια 20% κτλ). Και μετά ισχυρίζονται ότι λεφτά δεν υπάρχουν και ότι είναι αναγκασμένοι να κόψουν τις συντάξεις.....