Παρασκευή
19 / 04 / 2024
9 Νέα Άρθρα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΔΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ.ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ ΣΤΙΣ 24-7-2012

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Με τον Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Μαυραγάνη, συναντήθηκε στις 24.7.2012 η ΠΟΕ-ΔΟΥ προκειμένου να συζητηθούν τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.alt

Τα σημαντικά «νέα» είναι τα εξής:

  1. 1)Όταν ζητήθηκε από την ομοσπονδία δέσμευση του Υφυπουργού για το ότι δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις στις αποδοχές μας (ότι δεν θα προχωρήσει δηλαδή το Νοέμβρη η νέα περικοπή) ο Υφυπουργός απάντησε ότι «κατανοεί» το πρόβλημα και ότι «θα το εξετάσει». Εκτίμηση της ΑΣΚΙ είναι ότι πρόθεση της κυβέρνησης αποτελεί η συνέχιση της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων στο θέμα των μειώσεων των αποδοχών μας.
  2. 2)Στη συνέχεια ζητήθηκε δέσμευση από τον Υφυπουργό ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις υπαλλήλων, είτε μέσω απολύσεων, εφεδρειών, συγχωνεύσεων κτλ. Ο Υφυπουργός δήλωσε ότι «δεν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω μείωση του προσωπικού στον φορολογικό μηχανισμό». Το ότι δεν υπάρχουν περιθώρια όμως το γνωρίζουμε όλοι μας. Το αν θα υπάρξουν όμως τελικά μειώσεις υπαλλήλων είναι άλλο θέμα….
  3. 3)Ο υφυπουργός ζήτησε προτάσεις από την Ομοσπονδία για τρόπους κάλυψης των 2.000 ελεγκτών βεβαίωσης και είσπραξης, παραδεχόμενος εμμέσως την παταγώδη αποτυχία του πρόσφατου απαράδεκτου διαγωνισμού. Παρ’ όλ’ αυτά δεν μας παρέδωσε κάποιο σχέδιο του Υπουργείου σχετικά με το θέμα.
  4. 4)Μας έγινε γνωστό ότι υπάρχει σχέδιο για την αναδιάρθρωση των φορολογικών υπηρεσιών σε πανελλαδική κλίμακα. Το σχέδιο αυτό θα το αναρτήσουμε με το που θα φτάσει στα χέρια μας.

Συμπέρασμα από τη συνάντηση με τον κ. Μαυραγάνη είναι ότι δεν μας δόθηκε καμία εξασφάλιση-δέσμευση για τα ζητήματα που «καίνε» τον κλάδο. Αντιθέτως, είναι βέβαιο ότι οι μνημονιακές πολιτικές θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση το επόμενο διάστημα, με ότι αυτό συνεπάγεται (και) για τον κλάδο μας.