Τετάρτη
24 / 04 / 2024
9 Νέα Άρθρα

Γ. Βαρουφάκης: Προτεραιότητα η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Στην «προτεραιότητα της κυβέρνησης» για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής αναφέρθηκε με σύντομες δηλώσεις του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μετά τη χθεσινή αποδοχή από το Eurogroup του καταλόγου με τις προτάσεις της κυβέρνησης.

«Είναι σαν αρχαιολογικός χώρος, όταν σκάβεις δεν ξέρεις τι θα βρεις, ελπίζεις ότι θα βρεις έναν μεγάλο θησαυρό. Είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε ένα μεγάλο θησαυρό, το ερώτημα είναι: έχουμε τα μέσα με τα οποία θα το κάνουμε αυτό;», δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Σε ερώτηση αναφορικά με την εξάντληση των ταμειακών διαθεσίμων ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι όταν υπάρχει πρόβλημα ταμειακών ροών σε έξαρση για περιορισμένο χρονικό διάστημα αλλά μακροπρόθεσμα δείχνει να είναι σε αρκετά καλή κατάσταση «μπορεί να υπάρχει βεβαιότητα ότι η Ευρώπη θα βρει ένα τρόπο να αντιμετωπίσει το πρόβλημα ταμειακών ροών. Μπορείτε να φανταστείτε να επιτραπεί ο κατακερματισμός της ευρωζώνης για λίγα δισ. ευρώ;» διερωτάται ο κ. Βαρουφάκης.

Όπως σημειώνεται στο CNBC, η τετράμηνη παράταση θα επιτρέψει στην «αποκατάσταση των δεσμών εμπιστοσύνης» της Ελλάδας με τους ευρωπαίους εταίρους της.

Πηγή:www.capital.gr