ΒΡΕΤΑΝΙΑ: ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΕΦΟΡΙΩΝ ΘΑ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠ’ ΟΣΑ ΘΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕΙ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

ΚΑΘΕ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ.....

αποκλειστικό του eforiakoi.org

Στη Βρετανία σχεδιάζεταιτο κλείσιμο πολλών ΔΟΥ και αυτό έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις του συνδικάτου των δημοσίων υπάλληλων, στο οποίο υπάγονται οι εφοριακοί υπάλληλοι.

Σε ανακοίνωσή του το συνδικάτο τονίζει :Τα σχέδια της κυβέρνησης να κλείσει το δίκτυο των πρόσωπο με πρόσωπο φορολογικών κέντρων θα επηρεάσουν επίσης δυσανάλογα τις μειονότητες και τις ευάλωτες ομάδες , συμπεριλαμβανομένων των συνταξιούχων , άτομα με χαμηλό εισόδημα , τους μετακινούμενους εργαζόμενους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες .»

Η επίσημη απάντηση του συνδικάτου δημοσίων υπαλλήλων που ανήκουν στην Βρετανική φορολογική διοίκηση χαρακτηρίζει βαθιά προβληματικό το σχέδιο μείωσης του αριθμού των ΔΟΥ. Παραθέτει στοιχεία που αμφισβητούν τον ισχυρισμό της κυβέρνησης σύμφωνα με τον οποίο εξοικονομούνται σημαντικά πόσα από το κλείσιμο των ΔΟΥ.

Το κλείσιμο των ΔΟΥ θα έχει ως αποτέλεσμα της αύξηση της φοροδιαφυγής ενώ θα οδηγήσει όλο και περισσοτέρους φορολογούμενους να πληρώσουν το λανθασμένο ποσό ή να μην φορολογούνται καθόλου .

Η παρουσία των ΔΟΥ δημιουργεί ένα κρίσιμο σύνδεσμο μεταξύ των φορολογούμενων και των φόρων που πληρώνουν και ενθαρρύνει τη συμμόρφωση των φορολογουμένων στις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Το κλείσιμό τους θα υπονόμευε το αίτημα της κυβέρνησης να πατάξει τη φοροαποφυγή και τη φοροδιαφυγή.

Και είπαμε: κάθε ομοιότητα με την Ελλάδα δεν είναι καθόλου συμπτωματική.......

eforiakoi.org