ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΑ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

.....ΚΑΙ «ΒΑΖΟΥΝ ΧΕΡΙ» ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ

Το βασικό επιχείρημα της κυβέρνησης, είναι ότι με το Ν/Σ, θα περιοριστούν τα φαινόμενα ρεμούλας και διασπάθισης δημοσίου χρήματος (αφού τα κληροδοτήματα στην ουσία είναι δημόσιο χρήμα).alt

Το ερώτημα όμως παραμένει:

-Ποιος ευθύνεται τα τελευταία 40 χρόνια για όσα γίνονται στα κληροδοτήματα;

-Ποιος διόριζε κομματικούς στρατούς, στα Διοικητικά τους Συμβούλια;

-Ποιος επέτρεπε την διασπάθιση των περιουσιακών τους στοιχείων;

-Ποιος ευθύνεται για το ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες (Διεύθυνση Κληροδοτημάτων, Εφορίες, Οικονομική Επιθεώρηση) είναι τραγικά υποστελεχωμένες, παρά τον μύθο για «μεγάλο κράτος»;

-Ποιος ευθύνεται για το ότι η μηχανοργάνωση του Υπουργείου Οικονομικών (TAXIS κλπ) 20 χρόνια από την έναρξή του, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΕΙ τον τομέα αυτό;

-Ποιος ευθύνεται για το ότι η Μητρόπολη Ιωαννίνων (παρά τις αντιδράσεις τοπικών φορέων) διατηρεί τον έλεγχο κληροδοτημάτων, αντίθετα με το «νόμο και την τάξη» που ισχύει, στην υπόλοιπη χώρα;

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

ΔΗΛΑΔΗ, ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ.

Με απλά λόγια οι εμπνευστές, συντονιστές και οι ωφελούμενοι της ρεμούλας, μεταμορφώθηκαν σε «εξυγιαντές» και ιεροκήρυκες της «τιμιότητας».

Τα κληροδοτήματα – σχολάζουσες υπηρεσίες που υπάγονται στο Υπουργείο Οικονομικών (υπάρχουν και άλλα που ελέγχει η Εκκλησία και η περιφέρεια), ελέγχονται από τη Δ/ΝΣΗ Κληροδοτημάτων του Υπουργείου. Η στελέχωση της Δ/ΝΣΗΣ είναι το καλύτερο πειστήριο της ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ.

Ολιγάριθμοι υπάλληλοι, έχουν αφεθεί στη μοίρα τους, να διεκπεραιώνουν, παρακολουθούν, ελέγχουν, προσφεύγουν δικαστικά κλπ τεράστιες περιουσίες, ειδικά νομικά θέματα, σύνθετα τραπεζικά και χρηματιστηριακά θέματα κλπ. Χειρόγραφα, χωρίς στήριξη από ειδικούς και με την διαρκή απειλή και τον φόβο πειθαρχικών και δικαστικών διώξεων.

Σε πολλούς τομείς ιδιωτικοποιήσεων, η μνημονιακή προπαγάνδα χρησιμοποιεί το επιχείρημα, ότι «ο ιδιώτης κοστίζει στο Δημόσιο λιγότερο». ΕΔΩ ΙΣΧΥΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. Το Δημόσιο θα επιβαρυνθεί υπέρμετρα με τις αμοιβές των ιδιωτών – ελεγκτών και μάλιστα το συνολικό κόστος της αμοιβής θα καθοριστεί μελλοντικά με απόφαση του Υπουργού!

Βασικά έσοδα σε κληροδοτήματα – σχολάζουσες κληρονομιές είναι: Μισθώματα ακινήτων, μετοχές και ομόλογα, καταθέσεις. Λόγω οικονομικής κρίσης, PSI και τραπεζικών εξελίξεων, τα έσοδα αυτά έχουν περιορισθεί τραγικά.

Η επιβάρυνση των φορέων αυτών με υπέρογκα διαχειριστικά κόστη, θα επιδεινώσει την κατάστασή τους, θα τα οδηγήσει σε εκποίηση περιουσιακών στοιχείων και τελικά σε αλλαγή της μορφής τους και σε μεταβίβαση των περιουσιών τους στο Δημόσιο. ΔΗΛΑΔΗ ακριβώς το αντίθετο από τη βούληση των ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ που τα δημιούργησαν.

Είναι τραγική ιστορική αντίθεση, κληροδοτήματα και περιουσίες που άντεξαν αιώνες, πολέμους να οδηγηθούν τώρα σε διάλυση από τους όψιμους «εξυγιαντές» τους.

Θα τους αφήσουμε;