ΠΟΕ-ΔΟΥ: Επενδύουν στην μη επίτευξη των στόχων για να λάβουν νέα μέτρα

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (www.enet.gr)

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και ειδικότερα στο οικονομικό επιτελείο για την φορολογική πολιτική ασκούν οι εργαζόμενοι στις εφορίες, και επισημαίνουν ότι ο στόχος για αύξηση των φορολογικών εσόδων είναι ανέφικτος.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΔΟΥ αναφέρει ότι "οι φόροι που επιβάλλονται δεν μπορούν να εισπραχθούν, γιατί απλά δεν αντιστοιχούν σε πραγματικά εισοδήματα" και πως "η πτώση των φορολογικών εσόδων δεν θα πρέπει πλέον να ξαφνιάζει κανέναν και κυρίως την ηγεσία του ΥΠΟΙΚ".

Παράλληλα κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αντί να επενδύει στην καλυτέρευση των εσόδων και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής "επενδύουν στην μη επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, ως άλλοθι για τη λήψη νέων μέτρων. Στόχος τους είναι οι νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, οι μαζικές απολύσεις υπαλλήλων, η κινεζοποίηση και η εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας".

Επίσης κατηγορεί την κυβέρνηση για "προστασία των μεγαλοφοροφυγάδων και των μεγαλοκαταθετών" με "προκλητικό τρόπο" και τονίζει την ανάγκη ενίσχυσης των φορολογικών υπηρεσιών και "την απαγκίστρωσή τους από πολιτικές παρεμβάσεις".

 

 

Επίθεση στην κυβέρνηση για την φορολογική πολιτική της

Εφοριακοί: Η «βουτιά» στα έσοδα φέρνει νέα μέτρα

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ (21/02/2013 15:23)

Με την εύγλωττη προμετωπίδα «τα έσοδα μειώνονται, τα νέα μέτρα έρχονται», η ομοσπονδία της ΠΟΕ-ΔΟΥ σε ανακοίνωσή της προεξοφλεί την καθίζηση των δημοσίων εσόδων και την συνδέει με τα αναποτελεσματικά εισπρακτικά μέτρα που διαρκώς λαμβάνονται.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΔΟΥ τονίζει πως «η πτώση των φορολογικών εσόδων δεν θα πρέπει πλέον να ξαφνιάζει κανέναν και κυρίως την ηγεσία του ΥΠΟΙΚ. Η φοροδοτική ικανότητα των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων, έχει προ πολλού εξαντληθεί. Οι φόροι που επιβάλλονται δεν μπορούν να εισπραχθούν, γιατί απλά δεν αντιστοιχούν σε πραγματικά εισοδήματα.

Η πολιτική της υπερφορολόγησης, των χαρατσιών, των επιδομάτων αλληλοβοηθείας (που μόνο στους ανέργους δεν καταλήγουν) κτλ, έχει χρεοκοπήσει.

Οι εκβιασμοί της κυβέρνησης για αναγκαστικά μέτρα είσπραξης και κατασχέσεις δεν πρόκειται να φέρουν κανένα αποτέλεσμα.

Το 2011 οι φορολογούμενοι κλήθηκαν να καταβάλουν (μέσω των φορολογικών τους δηλώσεων) φόρους της τάξεως των 1,12 δις ευρώ, ενώ το 2012 (με μειωμένα εισοδήματα κατά 30 – 40% και πολλαπλάσια ποσοστά ανεργίας) κλήθηκαν να καταβάλουν φόρους ύψους 6.8 δίς περίπου!!!.

Την ίδια στιγμή συνεχίζεται με προκλητικό τρόπο, η προστασία των μεγαλοφοροφυγάδων και των μεγαλοκαταθετών (εσωτερικού και εξωτερικού).

Στόχος της κυβέρνησης δεν ήταν και δεν είναι η καλυτέρευση των εσόδων και η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Επενδύουν στην μη επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, ως άλλοθι για τη λήψη νέων μέτρων. Στόχος τους είναι οι νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, οι μαζικές απολύσεις υπαλλήλων, η κινεζοποίηση και η εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας.

Η αύξηση των εσόδων προϋποθέτει, την ύπαρξη πολιτικής βούλησης για τη φορολόγηση του πλούτου, με ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Προϋποθέτει την ενίσχυση των φορολογικών υπηρεσιών και την απαγκίστρωσή τους από πολιτικές παρεμβάσεις» καταλήγει η ανακοίνωση των εφοριακών.