ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

alt

Μετά την επιτυχημένη 48ωρη απεργία των υπαλλήλων της Δ.ΟΥ. Μυκόνου, λογιστές, απλοί  κάτοικοι, τοπικά σωματεία, σύλλογοι και ο Δήμος συνεχίζουν τη κατάληψη της υπηρεσίας  για ΤΕΤΑΡΤΗ ΗΜΕΡΑ, με αίτημα τη ΜΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΤΙΚΩΝ Δ.Ο.Υ.  Παράλληλα έχουν μαζευτεί (και συνεχίζουν)  χιλιάδες υπογραφές από κατοίκους του νησιού οι οποίοι συμπαραστέκονται στο δίκαιο αίτημα.

            Από το νησί μας σας στέλνουμε Αγωνιστικούς Χαιρετισμούς, σε όλους τους συναδέλφους αλλά και σε όλους τους πολίτες που αγωνίζονται ενάντια στις πολιτικές που νοιάζονται μόνο για τους αριθμούς και όχι για τους ανθρώπους.. 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΥΚΟΝΟΥ: Σκανδαλωδώς άστοχη κίνηση η κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Μυκόνου!

Posted on 27/10/2012

Ψήφισμα πολιτών και φορέων της Μυκόνου, όπως αυτό διαμορφώθηκε στη σημερινή ανοικτή Γενική Συνέλευση στο Γρυπάρειο, κατά της κατάργησης της ΔΟΥ Μυκόνου και της υπαγωγής της στην ΔΟΥ Σύρου.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Εμείς οι κάτοικοι της Μυκόνου είμαστε αντίθετοι με το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Μυκόνου.

Με την προτεινόμενη κατάργησή της και την υπαγωγή της στην Δ.Ο.Υ. Σύρου, θα δημιουργηθεί στους Μυκονιάτες ένα επιπλέον κόστος στον ήδη επιβαρυμένο οικογενειακό προϋπολογισμό, τόσο σε χρήμα όσο και σε χρόνο εφόσον θα επιβαρύνονται με ακτοπλοϊκή μετακίνηση αλλά και με διανυκτερεύσεις λόγω της υποτυπώδους χειμερινής διασύνδεσης των νησιών. Για μία απλή υπόθεση θα ταλαιπωρούμαστε τουλάχιστον 2 ημέρες και ειδικά για περιπτώσεις που απαιτείται η φυσική παρουσία του φορολογούμενου ή του λογιστή στις Δ.Ο.Υ. Το ίδιο ισχύει για όλα τα νησιά, των οποίων οι Δ.Ο.Υ. θα μεταστεγαστούν σε άλλες εφορίες.

Θεωρούμε τουλάχιστον παράλογο το πόρισμα της Ειδικής Επιτροπής Ενοποιήσεων των Δ.Ο.Υ., η οποία δεν λαμβάνει υπόψη της:

- τη νησιωτικότητα, ιδιαιτερότητα κατοχυρωμένη συνταγματικά (άρθρο 101),

- το γεγονός ότι η Δ.Ο.Υ. Μυκόνου είναι μεταξύ των πιο παραγωγικών Δ.Ο.Υ. στην Ελλάδα ( μεταξύ των δέκα πρώτων) την ίδια στιγμή που διατηρούνται κάποιες άλλες οι οποίες δεν παρουσιάζουν θετική απόδοση για την οικονομία μας.

- το γεγονός ότι η Μύκονος είναι πρώτη σε έσοδα στις Κυκλάδες αν βασιστούμε στο κριτήριο "έσοδα ανά συναλλασσόμενο" και ότι τα ακαθάριστα έσοδα (τζίρος) που πραγματοποίησαν οι επιχειρήσεις του νησιού ανήλθαν στο 1 δις ευρώ ή αλλιώς στο 0,5% του ΑΕΠ της Ελλάδας.

Το πόρισμα της Επιτροπής δικαιολογεί την απόφαση της κατάργησης των Δ.Ο.Υ. με γνώμονα το "συμμάζεμα" των κρατικών εξόδων. Αποδεικνύεται όμως ότι τελικά το κέρδος για το Ελληνικό Δημόσιο είναι από ελάχιστο έως ανύπαρκτο (προκύπτει μόλις 2.900,00 ευρώ μηνιαίο όφελος από κάθε μετακίνηση Δ.Ο.Υ.).

Συνεπώς προτείνουμε την επανεξέταση της περίπτωσης της Δ.Ο.Υ. Μυκόνου, αλλά και των υπολοίπων Δ.Ο.Υ. στις νησιωτικές περιοχές που κάθε μία από αυτές αποτελεί ιδιαίτερη οικονομική και κοινωνική περίπτωση. Με την ζημία που εκτιμούμε ότι θα προκληθεί στο ελληνικό δημόσιο με την αναποτελεσματικότητα της είσπραξης φόρων και διεκπεραίωσης φορολογικών υποθέσεων, η πρόταση της Επιτροπής για κατάργηση-σκούπα των νησιωτικών Δ.Ο.Υ. μόνο σκανδαλωδώς άστοχη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί!

Όπως αποφασίστηκε, το ψήφισμα θα διακινηθεί αύριο κατά τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, πριν και μετά την παρέλαση, ώστε να μαζευτούν όσο το δυνατόν περισσότερες υπογραφές και να σταλεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο που συνεδριάζει την ερχόμενη Τρίτη στην Ρόδο.

Ο κ. Δ. Σκαγιάς πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεσμεύτηκε να μεταφέρει και να αναγνώσει επίσημα το ψήφισμα κατά τον εορτασμό της Εθνικής Εορτής στην Άνω Μερά όπου και θα εκπροσωπήσει επίσημα τον Δήμο Μυκόνου, ενώ αντίστοιχα στη Χώρα ανάλογη κίνηση και πρωτοβουλία αναμένεται να αναλάβει ο δημαρχεύων κ. Αλέκος Βαμβακούρης. Ο Δήμος Μυκόνου, θα συμμετάσχει ενεργά στις κινητοποιήσεις και στην κατάληψη, που θα γίνει στη Δ.Ο.Υ. από το πρωί της Δευτέρας 29.10.12, γεγονός που σηματοδοτεί τη σοβαρότητα του θέματος.

Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου ήταν παρούσα στην Συνέλευση και θα είναι παρούσα στηρίζοντας με τις δυνάμεις της και τη Δευτέρα στην συμβολική κατάληψη της Δ.Ο.Υ. Μυκόνου.