Τετάρτη
17 / 07 / 2024
3 Νέα Άρθρα

ΑΥΞΗΘΗΚΕ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΤΟ 2011 ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ!

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΑΪΔΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ, ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ!

ΑΛΛΟΘΙ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΓΙΑ ΝΕΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!

Ακόμα και η Κομισιόν παραδέχεται ότι η φοροδιαφυγή αυξήθηκε μέσα στο 2011! Και πώς να μην γίνει αυτό άλλωστε από τη στιγμή που τρόϊκα και κυβέρνηση έχουν διαλύσει τις εφορίες, μέσω εφεδρειών και δραματικής υποστελέχωσης και επιβραβεύουν τους μεγαλοφοροφυγάδες με περαιώσεις-σκάνδαλα!

Αναλυτικότερα, η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή αυξήθηκε το 2011 στην Ελλάδα. Αυτό διαπιστώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην έκθεσή της για την πορεία εφαρμογής των οικονομικών μεταρρυθμίσεων στο πλαίσιο της χορήγησης του 2ου δανείου στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, στο φορολογικό σκέλος της έκθεσης η Κομισιόν διαπιστώνει ότι, παρά το γεγονός ότι η οικονομία συρρικνώνεται και οι φορολογούμενοι έχουν αυξημένα προβλήματα ρευστότητας, η φοροδιαφυγή αυξήθηκε. Μάλιστα, η Κομισιόν συνδέει αυτή την αύξηση με την καθυστέρηση, υποτίθεται, της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Όμως οι μεταρρυθμίσεις τους διέλυσαν τις εφορίες και άφησαν ανεξέλεγκτους και ασύδοτους τους φοροφυγάδες και ιδιαίτερα τους μεγαλοφοροφυγάδες.

Παράλληλα, η Κομισιόν αποκαλύπτει και βασικές πτυχές του νέου φορομπηχτικού φορολογικού νομοσχεδίου που αναμένεται τον Ιούνιο. Με το νομοσχέδιο θα αλλάξει άρδην το φορολογικό τοπίο, αφού οι βασικές, απαράδεκτες και κοινωνικά άδικες αλλαγές που θα προβλέπει είναι: 

-Η κατάργηση φοροαπαλλαγών και ειδικών «προνομιακών» καθεστώτων περιλαμβανομένων και των γεωγραφικών. Η διατύπωση αυτή παραπέμπει σε κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά, καθώς και σε κατάργηση φοροαπαλλαγών που απολαμβάνουν τα φυσικά πρόσωπα όπως οι εκπτώσεις για τόκους στεγαστικών δανείων, για ιατρικά έξοδα, για ενοίκια, για φροντιστήρια κτλ. 

-Μείωση των υψηλών συντελεστών στην φορολογία εισοδήματος και διεύρυνση της φορολογικής βάσης. Αυτό σημαίνει ότι οι συντελεστές 45% για εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ αναμένεται να μειωθεί. 

-Η αντι-μεταρρύθμιση θα επικεντρωθεί στον ΦΠΑ, στους φόρους ακινήτων, στη μείωση των εργοδοτικών εισφορών και στην «απλοποίηση» του φορολογικού συστήματος , ώστε να γίνει ακόμα πιο κοινωνικά άδικο.

Η βαρβαρότητα δηλαδή στο μεγαλείο της!