Δευτέρα
27 / 03 / 2023
4 Νέα Άρθρα

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ, ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε και επίσημα πλέον την απόλυση 400 συναδέλφων του υπουργείου οικονομικών, ως ''συνεισφορά'' και του δικού μας κλάδου στη σφαγή χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων.

Ταυτόχρονα διαρρέουν, προετοιμάζοντάς μας ουσιαστικά, ότι στο δεύτερο κύμα απολύσεων του φθινοπώρου, οι απολύσεις στο υπ. Οικονομικών θα είναι χιλιάδες. Την ίδια στιγμή η τρόικα μιλάει και για νέο κύμα απολύσεων, πέραν αυτού των 25.000, για το 2014. Τα κριτήρια αξιολόγησης που πρόσφατα δημοσίευσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν στοχεύουν παρά στο να γεμίσουν οι δεξαμενές των πος απόλυση εργαζομένων, καθιστώντας σαφές ότι αυτές δεν θα αφορούν μόνο κάποιους κλάδους, συγκεκριμένες ηλικίες, συγκεκριμένες κατηγορίες ή ότι θα λαμβάνεται υπόψη ο τρόπος πρόσληψης στο δημόσιο. Όλα τα επικοινωνιακά κόλπα που μεταχειρίζεται η κυβέρνηση δεν μπορούν κρύψουν ότι στις απολύσεις θα οδηγηθούν εργαζόμενοι από όλους τους χώρους (ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ), όλες τις κατηγορίες και ανεξάρτητα από τον τρόπο πρόσληψης στο δημόσιο. Η εμπειρία από τις πρόσφατες απολύσεις (π.χ. εκπαίδευση) το αποδεικνύουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, παρά τις μέχρι σήμερα κωλυσιεργίες, τα λάθη και τις εσφαλμένες εκτιμήσεις, την επένδυση σε αδιέξοδους διαλόγους και τις ψευδαισθήσεις περί αποφυγής των απολύσεων, βρισκόμαστε μπροστά σε μια αναπόφευκτη (ακόμα και για αυτούς που πραγματικά δεν την επιθυμούν ακόμα) μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση, την οποία πρέπει να δώσουμε με ΕΝΟΤΗΤΑ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΟΤΗΤΑ. Δεν πρέπει και δεν θα αποδεχτούμε ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ συναδέλφου. Η απόφαση του τελευταίου Γενικού Συμβουλίου, για επ΄ αόριστο κλείσιμο των υπηρεσιών μας σε περίπτωση δρομολόγησης ‘έστω και μιας απόλυσης, πρέπει να υλοποιηθεί και ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ.

Με την τελευταία τους ανακοίνωση οι τρείς ομοσπονδίες του υπουργείου οικονομικών (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ), δείχνουν να αντιλαμβάνονται (ελπίζουμε να μην προσπαθούν απλά να διαχειριστούν) το τι έχουμε μπροστά μας. Στο σημείο όμως που έχουμε φτάσει, δεν αρκεί μόνο αυτό. Οφείλουν να αναλάβουν όλα εκείνα τα μέτρα για το κλείσιμο των υπηρεσιών, αλλά και την επίτευξη συντονισμού με όλες τις ομοσπονδίες του δημοσίου, δεδομένου ότι το σύνολο αυτών βρίσκονται μπροστά στα ίδια δεδομένα. Μακριά από καταστροφικές και αδιέξοδες λογικές εξαιρέσεων, ‘’περίεργων’’ διαπραγματεύσεων και επαφών με πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, διαχωρισμούς των συναδέλφων σε κατηγορίες κλπ.

Βέβαια τα ερωτήματα:

  • Γιατί καθυστερεί αυτός ο συντονισμός (ακόμα και σε επίπεδο υπ. Οικονομικών);
  • Πως θα εκφραστεί αυτή η διάθεση για αγώνα και κοινή δράση, όπως αποτυπώνεται στην τελευταία ανακοίνωση, ώστε να μην μείνουν για άλλη μια φορά σε επίπεδο διακηρύξεων;
  • Γιατί συνδικαλιστικές δυνάμεις όπως η ΠΑΣΚΕ απέρριπταν μερικές ημέρες πριν, το περιεχόμενο της ανακοίνωσης που σήμερα υπογράφουν οι ίδιοι, σπέρνοντας ψευδαισθήσεις και διαβεβαιώνοντας περί της αποφυγής των απολύσεων;

...πρέπει να απαντηθούν…

ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ

ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ