Σάββατο
20 / 04 / 2024
8 Νέα Άρθρα

ΜΟΣΙΑΛΟΣ: Δεν θα δεχθούμε λευκές απεργίες

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Η κυβέρνηση δεν θα πρέπει με κανένα τρόπο να δεχθεί αργομισθίες και λευκές απεργίες, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος προσθέτοντας ότι κατά τη γνώμη του, υπάλληλοι που κάνουν λευκή απεργία δεν θα πρέπει να έχουν θέση στο Δημόσιο.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real fm, ο Ηλίας Μόσιαλος, τόνισε πως "θα πρέπει κατά τη γνώμη μου, κι εδώ εκφράζω μια προσωπική γνώμη, να παρθούν επιτέλους και γενναίες αποφάσεις όσον αφορά το κράτος. Όσοι κάνουν λευκή απεργία, όπου υπάρχουν αργομισθίες και λευκές απεργίες, αυτά τα φαινόμενα δε θα πρέπει να είναι ανεκτά από δω και μπρος. Είναι εις βάρος του ελληνικού λαού το να μην εισπράττονται φόροι, να μη λειτουργεί ο δημόσιος τομέας, το να μη λειτουργεί ο δημόσιος λειτουργός, επειδή μειώθηκε ένα επίδομα.

Ε, αυτή τη φορά, υπάρχει ένα πατριωτικό καθήκον που δεν αφορά τους 30 - 40 υπουργούς, αυτό φαντάζομαι το αντιλαμβανόμαστε όλοι, αφορά το σύνολο των δημοσίων λειτουργών και είναι πατριωτικό καθήκον και του δημοσίου".

Ξεκαθάρισε, αργότερα, ότι σύμφωνα με τον ίδιο, όποιος κάνει λευκή απεργία δεν πρέπει να έχει θέση στο Δημόσιο.

Αναφερόμενος στην εργασιακή εφεδρεία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «Δεν θα δεχθούμε "αργομισθίες" και "λευκές" απεργίες, επειδή κόπηκε ένα επίδομα και ταυτόχρονα να μιλάμε για "εργασιακή εφεδρεία". Θα πρέπει το θέμα αυτό να ανοίξει πολιτικά. Πρέπει να διασφαλίσουμε το δημόσιο συμφέρον και κάποια στιγμή θα πρέπει όλοι, ακόμα και η ΑΔΕΔΥ να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Θα πρέπει να κινητοποιήσουμε την κρατική μηχανή, η οποία δεν λειτουργούσε εδώ και 30 χρόνια».

Τέλος, τόνισε πως ανοικτό είναι το ενδεχόμενο οι εξελίξεις στην ευρωζώνη να επηρεάσουν και την Ελλάδα καθιστώντας πιθανό, ανάλογα με την έκβαση των γεγονότων, η εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου να γίνει με τους παλιούς όρους και όχι με εκείνους που αποφασίστηκαν στην τελευταία σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες.

Πηγη: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ