Απαράδεκτη η εξαίρεση για Γονείς με Βρέφη, απ’ την Aδεια Ειδικού Σκοπού

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Στην πρόσφατη Π.Ν.Π. προβλέπεται άδεια ειδικού σκοπού για γονείς παιδιών που φοιτούν σε σχολείο μέχρι την γ’ Γυμνασίου ή βρεφονηπιακό σταθμό.

Δεδομένου ότι το ζήτημα που ήρθε η Π.Ν.Π. να λύσει είναι η μετάδοση του ιού μεταξύ παιδιών, για την προστασία των ευπαθών ομάδων, κυριότερη των οποίων οι ηλικιωμένοι με προβλήματα υγείας και όχι απλά η φύλαξη των παιδιών κατά το κλείσιμο των σχολείων, είναι πρόδηλη τόσο η ύπαρξη σχετικού κενού στη ρύθμιση, όσο και η αντίθετη βούληση του νομοθέτη.

Και αυτό γιατί σύμφωνα με την δομή και τα ήθη της ελληνικής κοινωνίας την φύλαξη των παιδιών ηλικίας 1-4 πολλές φορές αναλάμβαναν οι γιαγιάδες –παππούδες. Κάτι άλλωστε που οφείλεται και στην έλλειψη σχετικής πρόνοιας για την παροχή κονδυλίου ή παροχής υπηρεσίας βρεφονηπιακού σταθμού για πολλές ομάδες εργαζομένων μεταξύ των οποίων και οι υπάλληλοι του ΥΠΟΙΚ. Ένα κενό που έρχεται να λύσει η προτεινόμενη σύμβαση εργασίας που συντάχθηκε από τις τρείς Ομοσπονδίες του Υπουργείου.

Είναι ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ η ανάγκη να γίνει προσθήκη στην ΠΝΠ για τους γονείς μωρών που δε φοιτούν σε βρεφονηπιακό καθώς είναι προφανές ότι αυτοί/ες δεν μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα τηλε-εργασίας. Η επίβλεψη του παιδιού σε αυτές τις ηλικίες πρέπει να είναι συνεχής.

Σε κάθε περίπτωση η συνεχιζόμενη παράλειψη κάλυψης του εν λόγω κενού συνιστά διαρκή, τεράστια και προκλητική η αδικία, κατάφωρα αντισυνταγματική ως παραβιάζουσα τις αρχές της ισότητας, της προστασίας της υγείας και της οικογένειας και πρέπει να λυθεί άμεσα.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ

Αρχείο τευχών του περιοδικού Ενημέρωση Εφοριακών

ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΧΡΗΣΤΕΣ ONLINE

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 142 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Χρήστες
5
Άρθρα
1830
Εμφανίσεις Άρθρων
3890582