Σάββατο
20 / 04 / 2024
9 Νέα Άρθρα

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΟY ΚΛΕΙΝΟΥΝ KAI TA ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Το κύριο άρθρο της εφημερίδας ''ΤΑ ΝΕΑ'', είναι απολύτως κατατοπιστικό για το μέλλον του συνόλου σχεδόν των Δημόσιων Υπηρεσιών, ιδιαίτερα αυτών της περιφέρειας.

Το πρωτοσέλιδο (!!) κύριο άρθρο της εφημερίδας (η οποία συχνά πυκνά προαναγγέλλει τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης) μιλάει για την ανάγκη λουκέτου σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν (!!!) τα προβλήματα του συστήματος υγείας.

Είναι πλέον σαφές ότι το κλείσιμο των ΔΟY είναι μέρος ενός συνολικότερου σχεδίου το οποίο προβλέπει τον δραστικό περιορισμό του δημοσίου. Ταυτόχρονα αναδεικνύεται η ανάγκη κοινής δράσης και κοινού μετώπου όλων των εργαζομένων και των τοπικών κοινωνιών. Το κλείσιμο των εφοριών θα ακολουθήσει αυτό των Νοσοκομείων, των Σχολείων κλπ κλπ, γι' αυτό και ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ ΤΩΝ ''ΝΕΩΝ''

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΕΣΥ

(ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013)

Στη χώρα μας λειτουργούν 207 κέντρα υγείας, 80 πολυδύναμα περιφερειακά ιατρεία, 1.460 περιφερειακά ιατρεία και 150 υγειονομικές μονάδες του ΕΟΠΥΥ, όπως αποκαλύπτει η έρευνα των «ΝΕΩΝ» (ρεπορτάζ στις σελ. 18-19). Ωστόσο, παρά την εμφανιζόμενη υπερπροσφορά υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης, πάνω από 30% των πολιτών απευθύνονται στους ιδιώτες γιατρούς όταν αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα υγείας, προκειμένου να αποφύγουν την αναμονή στο Δημόσιο! Παράλληλα επιβαρύνονται τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων του ΕΣΥ, αφού οι ασθενείς καταφεύγουν εκεί ακόμη και για να «γράψουν» φάρμακα! Είναι προφανές ότι αυτό το δαιδαλώδες σύστημα που κοστίζει πανάκριβα στον φορολογούμενο πρέπει να αλλάξει στην κατεύθυνση των συγχωνεύσεων: η εξοικονόμηση θα είναι μεγάλη και η παροχή ιατρικών υπηρεσιών θα βελτιωθεί αισθητά!