Σάββατο
20 / 04 / 2024
9 Νέα Άρθρα

Ζήτησε απολύσεις και το 2015 η τρόικα

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

www.newsit.gr

Η τρόικα χθες επί της ουσίας δεν έδειξε καμία διάθεση συμφωνία. Απλά έκανε διαπιστώσεις και είπε πως θα μελετήσει τα στοιχεία.

Σε ό,τι αφορά όμως στο Δημόσιο διαφάνηκαν οι προθέσεις.

Οι δανειστές ξεκαθάρισαν ότι θα υπάρξουν απολύσεις και διαθεσιμότητα και το 2015, δεν θα κλείσει δηλαδή ο αριθμός μέσα στο 2014 όπως γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Επί της ουσίας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έγινε απλά μια αποτίμηση της διαθεσιμότητας και των απολύσεων ως τώρα. Οι δανειστές ικανοποιήθηκαν με τα όσα έγιναν ως τώρα, όμως δεν έκαναν ούτε βήμα πίσω σε ό,τι έχει να κάνει με τις απαιτήσεις για το μέλλον.

Σε όλα απάντησαν με ίσως. Δεν ξεκαθάρισαν δηλαδή εάν θα δεχθούν ως απολύσεις των συμβασιούχων που υπηρετούν με προσωρινές διαταγές δικαστηρίων στο συνολικό αριθμό των απολύσεων που απαιτούνται στο δημόσιο, ενώ με ίσως απάντησαν και στις απολύσεις που θα γίνουν στην αμυντική βιομηχανία.

Από διαρροές του υπουργείου ωστόσο, ενώ τα στελέχη έσπευσαν να προβάλλουν το ότι δεν έβγαλαν κόκκινες κάρτες οι τροϊκανοί αφέθηκε να εννοηθεί ότι πλέον πάμε σε εκατοντάδες λουκέτα φορέων και οργανισμών σε όλο το φάσμα του δημοσίου.

"Ξαφνικός θάνατος" για εκατοντάδες μικρούς φορείς και οργανισμούς

Όπως έλεγαν στελέχη του υπουργείου δεν θα κλείσει μεγάλη ΔΕΚΟ όπως είχε διαρρεύσει, αλλά θα υπάρξει "ξαφνικός θάνατος" πολλών μικρών υπηρεσιών, φορέων και εταιρειών του δημοσίου.

Έτσι σύμφωνα πάντα με τις ... συνήθεις διαρροές συμφωνήθηκε η μείωση προσωπικού μεγάλων φορέων, χωρίς όμως να κλείσουν, αλλά και λουκέτο σε εκατοντάδες δημοτικές επιχειρήσεις, οι οποίες δεν μπορούν να υπάρξουν αυτόνομα και χρηματοδοτούνται από τις κεντρικές υπηρεσίες των δήμων.

Τα λουκέτα όμως δεν σταματούν εδώ, θα μπουν και σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, τα οποία θα θεωρηθούν ζημιογόνα ή δεν έχουν λόγο ύπαρξης, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη

Τέλος θα υπάρξουν και δεκάδες συγχωνεύσεις δημοσίων επιχειρήσεων που έχουν παρεμφερές αντικείμενο.

Μέσα στις επόμενες ημέρες να συμπληρωθεί η λίστα των οργανισμών οι οποίοι θα μπουν σε διαδικασία "ξαφνικού θανάτου".