Κυριακή
10 / 12 / 2023
5 Νέα Άρθρα

ΤΕΛΙΚΑ...ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΣΚΙ

To προεκλογικό δίλημμα που έθεσε η κυβέρνηση,

το απάντησε πολύ σύντομα η ίδια...

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Η επίθεση που δεχόμαστε στα οικονομικά, συνταξιοδοτικά και εργασιακά μας δικαιώματα δεν έχει προηγούμενο, ούτε καν στην περίοδο της ναζιστικής κατοχής και την περίοδο της χούντας.

Επίθεση που θα στιγματίσει τις πολιτικές μαριονέτες, που έκλεψαν την ψήφο των πολιτών, για να εφαρμόσουν πολιτικές, τις οποίες η γνωστή παρέα των νεοφιλελεύθερων (Μητσοτάκης, Μάνος, Ανδριανόπουλος κτλ) ούτε καν μπορούσαν να διανοηθούν.

Η Κυβέρνηση του Παπανδρέου σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη σιδερένια μπότα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ανήγγειλαν σήμερα την μαζική εξόντωση των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των εργασιακών τους και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων, δίνοντας ταυτόχρονα νέα προνόμια στις επιχειρήσεις και τις τράπεζες.

Με τα μέτρα που εξήγγειλαν πετσοκόβουν μισθούς και συντάξεις, φορτώνουν νέα φορολογικά βάρη, οδηγούν στην απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους, διαλύουν την κοινωνική ασφάλιση, οδηγούν την κοινωνία στη φτώχια.

Στον πόλεμο που κήρυξαν η απάντηση δεν είναι άλλη από την δυναμική αντεπίθεση όλων των εργαζομένων και του λαού μας, μέσα από μαζικούς ενωτικούς αγώνες.

Αντιλαμβανόμαστε τις αμφιβολίες, τις ενστάσεις και τις απογοητεύσεις που έχει δημιουργήσει η στάση της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ ΔΟY. Δεν μπορεί όμως αυτή η κριτική να μας οδηγήσει στον καναπέ και στην ''αντίσταση'' μέσω του τηλεκοντρόλ. Είναι επιβεβλημένη τόσο η συμμετοχή μας στις απεργίες και τις διαδηλώσεις, όσο και η ανάληψη πρωτοβουλιών για να ξεπεραστούν συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και να ανατραπεί το συνδικαλιστικό σκηνικό.

Η ΕΝΟΤΗΤΑ των εργαζομένων αυτή τη στιγμή είναι περισσότερο από ποτέ επιβεβλημένη και η οποιαδήποτε προσπάθεια διάσπασης των αγώνων, στην ουσία ρίχνει νερό στο μύλο της κυβέρνησης.

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ 4 και 5 ΜΑΙΟΥ

ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

2-5-2010

εκτυπώστε την ανακοίνωση σε pdf πατώντας εδώ