Σάββατο
10 / 06 / 2023
4 Νέα Άρθρα

ΚΡΑΤΑΝΕ ΣΕ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΚΥΚΛΑΔΩΝ!!!

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Οι εκλογές στον μεγαλύτερο σύλλογο της χώρας (στις οποίες συμμετείχαν 3.140 εφοριακοί) πραγματοποιήθηκαν στις 22 και 23.10.2014 και στις 12.11.2014 ολοκληρώθηκαν οι σχετικές διαδικασίες της Εφορευτικής επιτροπής και του Πρωτοδικείου.

Παρόλα αυτά, στην συνεδρίαση του Δ.Σ. που έγινε στις 18.11.2014 η γνωστή κυβερνητική σύμπραξη ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ (και.. όχι μόνο!!!), μπλόκαρε τις διαδικασίες, μη επιτρέποντας τη συγκρότηση του Δ.Σ. και την εκλογή των συναδέλφων, που οι εργαζόμενοι επέλεξαν με τη ψήφο τους, στις θέσεις ευθύνης. Αφού πρώτα μίλησαν για την επ' αόριστο (!!!) αναβολή της συνεδρίασης, στη συνέχεια πρότειναν ως ημερομηνία νέας συνεδρίασης την 1.12.2014, χωρίς βεβαίως να δεσμεύονται ότι τότε θα λυθεί το όλο πρόβλημα!!. ΑΣΚΙ, ΔΑΣ και ΟΡΑΜΑ στήριξαν την πρόταση ότι η σύγκλιση πρέπει να γίνει άμεσα και πρότειναν ως ημερομηνία συνεδρίασης την προσεχή Παρασκευή 21.11.14 (πρόταση που όμως μειοψήφησε).

Δεν επιτρέπουν τη συγκρότηση και ουσιαστικά τη λειτουργία του μεγαλύτερου συλλόγου της χώρας, τη στιγμή που στους περισσότερους συλλόγους έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές διαδικασίες.

Καταλαβαίνουμε απόλυτα το λόγο που δε θέλουν να προχωρήσουν στην αναγκαία αυτή διαδικασία. Σε μια εποχή σχεδιασμού νέων μειώσεων μισθών, νέων απολύσεων και δυσμενών γενικά εξελίξεων για τον κλάδο ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΝΕΡΓΟ-ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ. Θέλουν να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα ώστε η συνεργασία ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ, που ξεκίνησε την προηγούμενη θητεία σε βασικά θέματα του κλάδου, συνεχίστηκε με κοινά ψηφοδέλτια σε πολλούς συλλόγους και προφανώς θα επικυρωθεί με κοινή στάση και απόφαση στο επερχόμενο συνέδριο, να οδηγήσει σε προεδρεία που θα αγνοούν τη θέληση των εφοριακών για ανατροπή και θα επαναφέρουν από το παράθυρο την προηγούμενη κατάσταση.

Η ΑΣΚΙ είχε και εξακολουθεί να έχει σταθερή θέση για διαπαραταξιακά-αναλογικά προεδρεία, που θα ανταποκρίνονται στις επιλογές και τις ανάγκες των εφοριακών και όχι σε προσωπικές ή παραταξιακές σκοπιμότητες. Η ΑΣΚΙ καλεί τις παρατάξεις του Δ.Σ., ιδιαίτερα όσες για διάφορους λόγους επιλέγουν τη στάση της ''ουδετερότητας'', να εξαντλήσουμε κάθε μέσο για άμεση συγκρότηση του προεδρείου και τη λειτουργία του συλλόγου.

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.

19.11.14

ΓΙΑ  ΝΑ ΤΥΠΩΣΕΤΕ  ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ  ΑΣΚΙ