Η ΑΣΚΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ… ΑΠΕΡΓΙΑ στις 29 και 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ ΔΟY στις 14.12, κατατέθηκε πρόταση (ΑΣΚΙ – ΔΑΣ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ) για απεργιακή κινητοποίηση τις δύο τελευταίες ημέρες του χρόνου.

ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ (όπως και στο συνέδριο) καταψήφισαν την πρόταση αυτή. Την ίδια στάση κράτησαν και στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής (15.12), όπου η ΑΣΚΙ επανέφερε την πρότασή της για απεργία στις 29 και 30 Δεκεμβρίου.

Η πρόταση μας για απεργία στις 29 και 30.12, συμπεριελάμβανε μορφές κινητοποιήσεων από τις 15.12, οι οποίες θα αναδείκνυαν τα θέματα του φορολογικού συστήματος, των χαρατσιών και θα συνέδεαν τα κοινωνικά ζητήματα με τα ιδιαίτερα κλαδικά. Θα συνέδεαν δηλαδή τα προβλήματα του κλάδου με τα γενικότερα προβλήματα και τη συμβολική, αλλά και ουσιαστική σημασία που έχουν οι δυο αυτές ημερομηνίες τόσο για την κοινωνία όσο και την κυβέρνηση.

• Βρισκόμαστε μπροστά σε ιδιαίτερα δυσμενείς εξελίξεις. Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για αυταπάτες, για ημίμετρα και «παραθυράκια». Η νέα δανειακή σύμβαση θα αποτελέσει το πρόσχημα για την εγχώρια τρόικα (ΠΑΣΟΚ – ΛΑΟΣ – ΝΔ), να οξύνει τις επιθέσεις της εναντίον των εργαζομένων.

• Το μέτρο της εφεδρείας – απολύσεων, που με τραγικές συνδικαλιστικές ευθύνες εφαρμόστηκε στον κλάδο μας, αναμένεται να γενικευτεί και 1 στους 2 δημόσιους υπαλλήλους θα βρεθεί αντιμέτωπος με το φάσμα της απόλυσης.

• Το νέο επικυρωμένο μνημόνιο προβλέπει ρητά το κλείσιμο 200 ΔΟY (το πλήρες κείμενο στο www.eforiakoi.org), με ότι συνεπάγεται αυτό για τους εργαζόμενους σε αυτές αλλά και το επίπεδο εξυπηρέτησης των τοπικών κοινωνιών.

• Η προκήρυξη των θέσεων «Ελεγκτών Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης», (πέραν του ότι εισάγει και επίσημα πλέον το θεσμό των προσωπικών συμβολαίων και τη σύνδεση μισθού παραγωγικότητας), οδηγεί ουσιαστικά στη διάλυση του κλάδου και σε υπαλλήλους δύο και τριών ταχυτήτων, μέσω και του αποκλεισμού της ΔΕ κατηγορίας.

• Οι δηλώσεις ΣΠΙΝΕΛΗ – ΛΕΚΚΑ εντάσσονται στην προπαγάνδα στοχοποίησης και απομόνωσης του κλάδου μας και στην διευκόλυνση των σχεδίων ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών μας.

• Και τέλος οι δηλώσεις του Βενιζέλου στις 16.12 (το πλήρες κείμενο στο www.eforiakoi.org) δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για το τι σχεδιάζει για τον κλάδο μας και την ουσιαστική διάλυση των υπηρεσιών μας.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, το γεγονός ότι οι υπηρεσίες μας έχουν αφεθεί σε καθεστώς αδυναμίας να λειτουργήσουν, ότι οι ευθύνες για την ύπαρξη της φοροδιαφυγής επιρρίπτονται αποκλειστικά στους εργαζόμενους, καθώς και το γεγονός ότι το σύνολο των εφοριακών ταυτίζεται με τη διαφθορά, μόνο ως τυχαίο δεν μπορεί να εκληφθεί. Στόχος είναι η νομιμοποίηση στα μάτια της κοινωνίας της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών μας και φυσικά η απόλυση των «τεμπέληδων» και «διεφθαρμένων» εφοριακών.

Σε αυτή τη συγκυρία και σε αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να καθυστερούμε την έναρξη των κινητοποιήσεων και την προκήρυξη της απεργίας επειδή περιμένουμε τη συνάντηση με το Βενιζέλο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ!

Το 2011 πρέπει να κλείσει με ένα ισχυρό μήνυμα αγώνα και αποφασιστικότητας. Πρέπει να δείξουμε, με τον πλέον σαφή τρόπο, στην πολιτική ηγεσία ότι δεν θα επιτρέψουμε τη διάλυση της ζωής μας και των οικογενειών μας.

Καλούμε τις ηγεσίες ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ να αναλογιστούν τις ευθύνες τους απέναντι στον κλάδο, να επανεξετάσουν ΤΩΡΑ τη στάση τους. Η επιμονή τους στο να αρνούνται την προκήρυξη της απεργίας ή η προκήρυξη αυτής σε χρονική στιγμή που δεν θα υπάρχει δυνατότητα προετοιμασίας της, θα τους φέρει αντιμέτωπους με το σύνολο των εργαζομένων...

Για να κατεβασετε την ανακοίνωση της ΑΣΚΙ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ