Σάββατο
20 / 07 / 2024
2 Νέα Άρθρα

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠ’ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ – ΚΙΛΚΙΣ – ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

altΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΟΣΑ ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΕΝΩ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ

Στη συνεδρίαση 16/6 του Δ.Σ. του Συλλόγου Θεσ/νίκης-Κιλκίς–Χαλκιδικής, προτάθηκε από τρία μέλη του Ε.Μ.Ε.(ΑΣΚΙ- Ριζοσπαστική Παρέμβαση-Συνεργαζόμενοι), να πραγματοποιηθεί εντός 10 ημερών (βάσει καταστατικού) Έκτακτη Γενική Συνέλευση, για την ενημέρωση των συναδέλφων σχετικά με την αξιολόγηση. Παρόντες ήταν 8 από τα 11 μέλη. Η πρόταση δεν πέρασε με 5 ψήφους κατά (4 ΠΑΣΚΕ- 1ΔΑΚΕ)και 3 υπέρ. Η επιχειρηματολογία ήταν ότι δεν είναι κανένας συνάδελφος ταμειακά τακτοποιημένος και δεν μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις! Συγκεκριμένα από 1/10/2012 οι συνδρομές των συναδέλφων εισπράττονται μέσω της μισθοδοσίας. Για το διάστημα από 1/1-30/9/12 έπρεπε να εισπραχθούν χειρόγραφα και αυτό δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα. Εδώ λοιπόν και δύο μήνες προτάθηκε στο Δ.Σ. από την ΠΑΣΚΕ και το αποδέχθηκε και η ΔΑΚΕ, να χαριστούν οι συνδρομές στους συναδέλφους, με τη δικαιολογία ότι θα είναι δύσκολο να εισπραχθούν, θα διαμαρτύρονται οι συνάδελφοι, οικονομική κρίση γαρ, αύξηση συνδρομής από 1/10/12 σε 4€ μηνιαίως από 1,5€. Τα τρία μέλη του Ε.Μ.Ε. αρνηθήκαμε και είπαμε ότι πρέπει να μαζευτούν οι συνδρομές όσο δύσκολο και αν είναι, ότι είναι θέμα καταστατικού και θα υπάρχει οικονομική βλάβη του Συλλόγου. Στη συνέχεια προτάθηκε πάλι από την ΠΑΣΚΕ να γίνει δωρεά-χορηγία από τον Σύλλογο σε κάθε συνάδελφο το ποσό που οφείλει ο κάθε ένας. Σημειωτέον ότι το ποσό που οφείλει ο κάθε συνάδελφος είναι 13,5€ και το ποσό που θα ζημιωθεί ο Σύλλογος είναι (1100*1,5)*9=14.850,00€. Από αυτό δε το ποσό 40% πρέπει να σταλεί στην ΠΟΕ-Δ.Ο.Υ. Ξανά τους είπαμε ότι δεν προβλέπεται από το καταστατικό κάτι τέτοιο , εμείς δεν το αποδεχόμαστε και να προχωρήσουμε σε ψηφοφορία. Αντ' αυτής προτάθηκε από την ΠΑΣΚΕ να γίνει γραπτή γνωμοδότηση από δύο δικηγόρους προς τον Σύλλογο για το αν μπορούμε να διαγράψουμε συνδρομές μελών κατά πλειοψηφία και αν μπορεί ο Σύλλογος στα Ταμειακά εντάξει μέχρι την 30/6/14 μέλη να επιχορηγήσει ή δωρίσει ή οικονομικά βοηθήσει με το ποσό των 13,5€. Αυτό το αποδέχθηκε και η ΔΑΚΕ. Έτσι θα γίνει έκτακτο Δ.Σ. εντός 10 ημερών με μοναδικό θέμα τις ανείσπρακτες συνδρομές.

Με αφορμή λοιπόν όλα τα παραπάνω, ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, αποφάσισαν ότι δεν μπορεί να γίνει Έκτακτη Γ.Σ. για την αξιολόγηση και μετέθεσαν το θέμα , μετά από την απόφαση που θα πάρουν σχετικά με τις συνδρομές, περιμένοντας τη νομική άποψη των δικηγόρων.

Τα συμπεράσματα δικά σας!!!!!!!!

Η ΑΣΚΙ στη Θεσσαλονίκη μετά από τα παραπάνω αποφάσισε και θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με θέμα την Αξιολόγηση.

Με νέα ανακοίνωση θα σας ενημερώσουμε για τον τόπο, την ώρα και την ημέρα της εκδήλωσης.

ΑΣΚΙ Θεσ/νίκης