Κυριακή
14 / 04 / 2024
8 Νέα Άρθρα

ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΚΙΑ…. …..ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Η επίθεση που δεχόμαστε (ως εργαζόμενοι στο Δημόσιο και ειδικά στις εφορίες) δεν έχει προηγούμενο και σίγουρα ορατό χρονικό όριο. Στην επίθεση αυτή το σύστημα εξουσίας (κυβέρνηση – πολιτικά κόμματα – μερίδα ΜΜΕ) χρησιμοποιεί όλα τα όπλα της προπαγάνδας και της παραπληροφόρησης.

Διαρκής τους στόχος οι εργαζόμενοι και τα συνδικαλιστικά τους όργανα, για να συκοφαντήσουν και να πνίξουν κυριολεκτικά ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΑ.

Με αυτά τα δεδομένα θεωρούμε ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ, να μην δώσουμε καμιά αφορμή – επιχείρημα σε οποιονδήποτε ''καλοθελητή'', προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει το πρόβλημα που προέκυψε στο Σύλλογο Αττικής και Κυκλάδων (με τη διαχείριση των οικονομικών) για στοχοποίηση και συκοφάντησή μας. Στα πλαίσια αυτά, μεταξύ άλλων, προτείναμε μαζί και με άλλα μέλη του Δ.Σ. και επιμείναμε ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ:

1. Στην αυθημερόν ενημέρωση των εισαγγελικών αρχών, με όλα τα μέχρι εκείνη τη στιγμή δεδομένα.

2. Να υπάρχει ΠΛΗΡΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ του θέματος, για να μην κατηγορηθούμε ότι ''κρύβουμε και κουκουλώνουμε κάτι''.

3. Να υπάρχει πλήρης, αναλυτική και διαρκής ενημέρωση των συναδέλφων - μελών του Συλλόγου, με σχετικές ανακοινώσεις.

4. Να αναλάβουν τον έλεγχο (για όλη την επίμαχη περίοδο) ορκωτοί ελεγκτές και να εκδοθεί σχετικό πόρισμα με όλα τα αναγκαία στοιχεία, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΚΙΑ! Η πρότασή μας για τον έλεγχο αυτό, είχε σαν δεδομένα:

         Την αναγκαιότητα διενέργειας ελέγχου από ανεξάρτητο φορέα

       Την αδυναμία διενέργειας αυτού του ελέγχου από την αντίστοιχη για κάθε περίοδο ελεγκτική επιτροπή ή άλλο όργανο, λόγω των                        δεσμεύσεων του καταστατικού

5. Να παρασχεθεί κάθε δυνατή διευκόλυνση, ώστε ο έλεγχος από την Οικονομική Επιθεώρηση, να αναδείξει άμεσα τους πραγματικούς υπαίτιους, προστατεύοντας έτσι τους υπόλοιπους συναδέλφους από γενικεύσεις, διασπορά ευθυνών και ενοχοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης.

Δυστυχώς η στάση των άλλων συνδικαλιστικών δυνάμεων, δεν επιτρέπει να προχωρήσουν όλα αυτά ώστε να οχυρωθούμε ως κλάδος και εργαζόμενοι, απέναντι σε επιθέσεις και συκοφαντίες. Ο έλεγχος από Ορκωτούς Ελεγκτές, ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΜΑΧΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ και η σύνταξη αναλυτικού πορίσματος, όπως αρχικά είχε αποφασιστεί, ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ (για άγνωστους προς εμάς λόγους), καθώς υπάρχουν συνδικαλιστικές δυνάμεις που θέτουν ΒΕΤΟ στη διαδικασία αυτή. Το επιχείρημα ότι ''δεν μπορούμε να δεχτούμε ιδιώτες ελεγκτές'' κλπ, μόνο ως αστείο μπορούμε να το εκλάβουμε, αν αναλογιστούμε τη στάση που κρατήσανε οι ίδιοι, όταν σειρά αντικειμένων των υπηρεσιών μας μεταφέρονταν, όλο το προηγούμενο διάστημα, στους ιδιώτες.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ MH ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΜΟΥ ΕΥΘΥΝΩΝ. ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΕΥΘΥΝΩΝ ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ΕΧΕΙ, ΝΑ ''ΘΟΛΩΣΕΙ'' ΤΟ ΤΟΠΙΟ. ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΩΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ.

Η ΑΣΚΙ θα δημοσιοποιήσει όλα τα έγγραφα που έχει καταθέσει ή υπάρχουν και σχετίζονται με το όλο θέμα. Το ίδιο θα κάνουμε και με ότι άλλο προκύψει. Καλούμε ταυτόχρονα το Δ.Σ. του Συλλόγου να προχωρήσει σε ΠΛΗΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ των συναδέλφων, όπως έχει υποχρέωση και έχει δεσμευτεί.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΣΚΙ