ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΔΟΕ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

alt

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (ΠΟΕ ΔΟΥ)

Οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών τα τελευταία πέντε χρόνια βρέθηκαν στον κεντρικό πυρήνα των ασκούμενων μνημονιακών πολιτικών, με πρόσχημα πάντα την αναδιοργάνωση, την αποτελεσματικότητα και την ανεξαρτησία από πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα.
 Η αλήθεια βέβαια βρίσκεται ακριβώς στον αντίποδα. Το αποτέλεσμα αυτών των πολιτικών σε συνδυασμό με την συνεχή αποδυνάμωση του προσωπικού, είναι η φοροδιαφυγή να ευδαιμονεί και ο λαός να καλείται συνεχώς να πληρώσει το μάρμαρο.

Η «αποδυνάμωση» του ΣΔΟΕ που αποτελεί την κορωνίδα των ελεγκτικών μηχανισμών, την αιχμή του δόρατος κατά της φοροδιαφυγής, με την μεταφορά 500 υπαλλήλων ( σε σύνολο 740), προς την ΓΓΔΕ, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί αναβάθμιση και μάλιστα σε μία περίοδο που σύμφωνα με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, μεγάλος αριθμός σοβαρών υποθέσεων βρίσκεται σε προχωρημένο και ώριμο στάδιο για την ολοκλήρωσή τους, και την εισροή στα ταμεία του Κράτους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ .

Άραγε ποιούς εξυπηρετεί η διάλυση του ΣΔΟΕ, και η επαίσχυντη μετατροπή των εκθέσεων του ΣΔΟΕ, σε απλά δελτία πληροφοριών, και μάλιστα με αναδρομική ισχύ για υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής και εισπραξιμότητας;. Η κυβέρνηση προχωράει με την μορφή του ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ στη διάλυση του ΣΔΟΕ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην συμπληρώσουν τα «απογραφικά δελτία» και να ανακαλέσουν όσοι τα κατέθεσαν παραδίδοντας τα στους Συλλόγους τους, δεδομένου ότι κανείς μέχρι και σήμερα δεν έχει δώσει πειστικές απαντήσεις στα ακόλουθα ερωτήματα:

1. Γιατί στην «προαιρετική» δήλωση επιθυμίας παραμονής στο ΣΔΟΕ δεν αναφέρεται πουθενά το που θα καταλήξουν οι συνάδελφοι που δεν επιθυμούν την παραμονή τους σε αυτό; Δεν είναι αυτονόητο ότι θα έπρεπε να δηλώσουν και την υπηρεσία στην οποία επιθυμούν να μετακινηθούν; Είτε ελεύθερα, είτε με την προσθήκη 2-3 επιλογών; Γιατί τηρείται σιγή ιχθύος από τον Αναπληρωτή Υπουργό και από τη ΓΓΔΕ σχετικά με το που προτίθενται να τους μετακινήσουν;

2. Γιατί ζητούν από τους υπαλλήλους να συμπληρώσουν στοιχεία, όπως το σε ποια υπηρεσία υπηρετούσαν τα τελευταία χρόνια, τι στιγμή που η πλέον αρμόδια Διεύθυνση Προσωπικού, διαθέτει ήδη αυτά τα στοιχεία;

3. Για ποιο λόγο στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου ξεκίνησε η διαδικασία της μεταφοράς των 500 συναδέλφων από το ΣΔΟΕ που ούτε νόμιμη είναι, ούτε δημοκρατική;.

4. Γιατί ζητείται από τον Αν.Υπουργό να αποσταλούν οι πίνακες με τα στοιχεία του προσωπικού του ΣΔΟΕ σε ηλεκτρονική μορφή στο γραφείο του; Δεν υπάρχει αρμόδια Διεύθυνση Προσωπικού στο Υπουργείο Οικονομικών ή στο ΣΔΟΕ;

5. Ποια θα είναι η τύχη δεκάδων χιλιάδων υποθέσεων μεγάλης φοροδιαφυγής (λίστες, εμβάσματα, εξοπλιστικά, πολιτικό χρήμα) που θα παραμείνουν στο ΣΔΟΕ, όταν η διαδικασία παράδοσης και παραλαβής μπορεί να διαρκέσει πάνω από τρία χρόνια;

Η ΠΟΕ-ΔΟΥ διαχρονικά διεκδικεί τη συνένωση του ΣΔΟΕ , των Κτηματικών Υπηρεσιών και της ΓΓΔΕ υπό μία Διεύθυνση Προσωπικού χωρίς διαχωρισμούς των υπαλλήλων και δεν πρόκειται να υποχωρήσει αν δεν επιτευχθεί η ενότητα του κλάδου.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΑΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΓΡΑΦΙΚΑ

ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΜΑΧΗ ΘΑ ΤΗΝ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

                 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                                               O ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΥΦΑΝΤΗ ΕΙΡΗΝΗ                                                                                                                          ΠΑΤΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

(Η επιμονή της ΓΓΔΕ στην άρνηση της να συναντήσει την ΠΟΕ ΔΟY από τις 19.8.15 προφανώς και δεν είναι τυχαία. Τα ερωτήματα που υπάρχουν τόσο για τον τρόπο λειτουργία της ΓΓΔΕ, όσο και τις εξελίξεις που δρομολογούνται γα τον κλάδο είναι πολλά και οι απαντήσεις μάλλον δύσκολες. Υπό αυτήν την έννοια φαντάζει ''λογικό'' η ΓΓΔΕ να αποφεύγει τη συνάντηση με τα συνδικαλιστικά μας όργανα, στάση όμως που μας επιτρέπει να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα.

Αυτό όμως που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά, είναι η στάση των παρατάξεων ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ – ΔΑΣ οι οποίες αρνήθηκαν να συμπεριληφθεί στο παραπάνω δελτίο τύπου (για τη διάλυση του ΣΔΟΕ) παράγραφος που αναφέρονταν στη ΓΓΔΕ και τη στάση της.

Αλήθεια γιατί αυτή η υπερπροστασία απέναντι στην ΓΓΔΕ; Αν ο λόγος είναι ότι θέλουν να στρέψουν την κριτική μας προς μία μόνο κατεύθυνση το ''κατανοούμε'', τουλάχιστον μέχρι ενός βαθμού. Αν όμως θέλουν να αποφύγουν απαντήσεις που σχετίζονται με τα σχέδια μετεξέλιξης της ΓΓΔΕ, το μέλλον των εργαζόμενων στη ΓΓΔΕ ή για το για που προορίζονται οι 500 συνάδελφοι του ΣΔΟΕ, που καλούνται να επιλέξουν ΣΔΟΕ ή ΓΓΔΕ, μάλλον έχουν αναλάβει περίεργο ρόλο.)

Για να δείτε το δελτίο τύπου της ΠΟΕ-ΔΟΥ πατήστε εδώ.