Σάββατο
20 / 04 / 2024

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ - ΠΕΛΛΑΣ - ΠΙΕΡΙΑΣ: ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ

Ο Σύλλογος εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. ΗΜΑΘΙΑΣ – ΠΕΛΛΑΣ – ΠΙΕΡΙΑΣ, με απόφασή του επαναβεβαιώνει την πλήρη αντίθεσή του στην διενέργεια του διαγωνισμού για τους ελεγκτές Βεβαίωσης και Είσπραξης. Ταυτόχρονα εκφράζει τη διάθεση των συναδέλφων του συλλόγου να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που έχει αποφασιστεί να γίνουν στην Αθήνα, στις 18.2.2012, έξω απ΄ το χώρο των εξετάσεων.

Καλεί επίσης σε ανάλογες αποφάσεις και τους άλλους συλλόγους της χώρας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της απόφασης του Συλλόγου ΗΜΑΘΙΑΣ – ΠΕΛΛΑΣ - ΠΙΕΡΙΑΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΕΛΕΓΚΤΕΣ – ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ.

Το Δ.Σ. του συλλόγου με προηγούμενη απόφασή του έχει ήδη δηλώσει την κατηγορηματική αντίθεσή του στη διαδικασία δημιουργίας Σώματος ελεγκτών βεβαίωσης-είσπραξης που προωθείται κατ' εφαρμογή του Ν. 3943/2011. Η δημιουργία του σώματος αυτού θα αποτελέσει το πιο καθοριστικό βήμα για τη διάσπαση του κλάδου και εντάσσεται στην πολιτική των μνημονίων, για πλήρη ιδιωτικοποίηση των φορολογικών αντικειμένων, ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, με στόχο την κατάργηση της μονιμότητας (οχτάμηνα συμβόλαια), εντατικοποίηση της εργασίας, με χαμηλότερες αμοιβές και τελικά την προώθηση των απολύσεων (150.000 την επόμενη διετία).

Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι ο πρώτος διαγωνισμός στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18.2.2012, σε χώρο που θα ανακοινώσει αργότερα (!), προφανώς κάτω από το φόβο των αντιδράσεων. ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΗ!

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Καλούμε τους συναδέλφους να μην πάρουν μέρος σε μια διαδικασία που θα οδηγήσει στη διάλυση του κλάδου.

Συμφωνούμε με το περιεχόμενο και την απόφαση του Δ.Σ. του συλλόγου Αττικής και Κυκλάδων για αγωνιστικές κινητοποιήσεις την ημέρα του διαγωνισμού.

• Καλούμε την Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. να σεβαστεί την ομόφωνη συνεδριακή απόφαση του 25ου συνεδρίου, για δυναμική κινητοποίηση ώστε να ακυρώσουμε το διαγωνισμό. Να καλέσει άμεσα όλα τα Δ.Σ. των συλλόγων του κλάδου και όσους συναδέλφους μπορούν να κατέβουν στην Αθήνα την ημέρα αυτή, για συγκέντρωση έξω από τα εξεταστικά κέντρα.

Ο σύλλογός μας δηλώνει την απόφασή του να ανταποκριθεί στο κάλεσμα των κινητοποιήσεων και καλεί όλα τα Δ.Σ. των συλλόγων του κλάδου να πάρουν άμεσα ανάλογες αποφάσεις αγώνα.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ - ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο