Ανακοίνωση του Συλλόγου ΑΧΑΪΑΣ – ΗΛΕΙΑΣ – ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ – ΖΑΚΥΝΘΟΥ για το Μισθολόγιο

Συνάδελφοι,

Η πολιτική ηγεσία της χώρας, μαζί με τον Διοικητή της ΑΑΔΕ, εν μέσω της φονικής πανδημίας που αντιμετωπίζουμε και έχοντας όλο το προηγούμενο διάστημα εσκεμμένα κωλυσιεργήσει, μην παίρνοντας θέση στο διάλογο με τους εργαζόμενους που είχαν προτείνει ολοκληρωμένη πρόταση μισθολογίου και ρυθμίσεις εργασιακών σχέσεων, έφερε στην βουλή προς ψήφιση ένα απαράδεκτο νομοσχέδιο που επιχειρεί να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους, να καταργήσει κάθε έννοια συνεργασίας, επενδύοντας στο δόγμα «διαίρει και βασίλευε» απορρυθμίζοντας κάθε μορφή εργασιακών σχέσεων και αλληλεγγύης.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Αχαΐας-Ηλείας-Κεφαλληνίας-Ζακύνθου απορρίπτει το νέο μισθολόγιο ΑΑΔΕ- Κυβέρνησης, γιατί:

1. Εκβιάζει τους εργαζόμενους στην ΑΑΔΕ να δεχθούν την αξιολόγηση την οποία σύσσωμος ο κλάδος έχει απορρίψει (επιπλέον εκκρεμεί απόφαση του Συμβούλιου της Επικρατείας, περί νομιμότητας, κατόπιν προσφυγής της ΠΟΕ ΔΟΥ)
  2. Εισάγεται ο θεσμός των ατομικών συμβολαίων που θα οδηγήσει το κλάδο στο κυνήγι ενός αυθαίρετου και “άπιαστου” στόχου, με άκριτη εντατικοποίηση εντός και εκτός υπηρεσίας, χωρίς ωράριο, χωρίς δικαιώματα, αποδεχόμενοι τη βαρβαρότητα αυτή ως τη νέα κανονικότητα από δω και μπρος.
  3. Έρχεται για πρώτη φορά να συνδέσει το μισθό με τη θέση εργασίας, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο ένα σύστημα διαφορετικών αποδοχών για υπαλλήλους που έχουν ακριβώς τα ίδια προσόντα. Προετοιμάζει το έδαφος της άνισης μεταχείρισης και της ανθρωποφαγίας, αυξάνει την εξουσία και τη δύναμη που αποκτούν οι προϊστάμενοι πάνω στους υπαλλήλους, αφού μπορούν να επηρεάσουν έμμεσα τις αμοιβές τους. Ενισχύει τον πειθαναγκασμό, τη χειραγώγηση και τη δυνατότητα των προϊσταμένων να αυθαιρετούν.
  4. Φέρνει την οριστική διάσπαση του κλάδου, με τους συναδέλφους μας σε Κτηματικές & ΣΔΟΕ να μένουν σε διαφορετικό μισθολογικό καθεστώς.
  5. Εγκαταλείπει τους νέους συναδέλφους χωρίς την προσωπική διαφορά στο έλεος του Π.Θ.Ε. που θα τοποθετηθούν, τους δε συναδέλφους σε ΣΔΟΕ- Κτηματικές αφήνει χωρίς καμιά μέριμνα στα 750 ευρώ.
  6. Ισοπεδώνει μισθολογικά τους συναδέλφους Δ.Ε. κατηγορίας, χωρίς κανένα περιθώριο εξέλιξής τους.
  7. Δίνει υπερεξουσίες στον Διοικητή, που χωρίς να λογοδοτεί σε κανέναν, «ως άλλος Καίσαρ», με κανονιστικές πράξεις, ρυθμίζει την εργασιακή εξέλιξη, ύπαρξη και στελέχωση υπηρεσιών, θέματα μισθολογίου, μετακινήσεων υπαλλήλων και εν ολίγοις αποφασίζει για τις ζωές μας.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πετά στον κάλαθο των αχρήστων, χωρίς καμία συζήτηση, τη πρόταση μισθολογίου και ρύθμισης εργασιακών θεμάτων που είχαν καταθέσει και οι τρείς Ομοσπονδίες του Υπουργείου Οικονομικών και αντί αυτού ψήφισε την πρόταση νόμου του κ. Πιτσιλή. Βέβαια οι θέσεις και η τακτική του κ. Πιτσιλή είναι γνωστή απέναντι

στους εργαζόμενους που προΐσταται !!!, όμως τώρα βρήκε, όπως ξεκάθαρα προέκυψε, άξιους συμπαραστάτες, την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και την κυβέρνηση.

Το νομοσχέδιο αυτό απορρίφθηκε από όλα τα πολιτικά κόμματα της βουλής, πλην της ΝΔ, αλλά και από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς τόσο στις επιτροπές οικονομικών υποθέσεων όσο και στη συζήτηση που έγινε στην ολομέλεια οι οποίοι με σθένος και επιχειρήματα τοποθετήθηκαν κάθετα εναντίων του προς ψήφιση νομοσχεδίου, βάλλοντας ευθέως όχι μόνο κατά αυτού, αλλά αμφισβητώντας το «μόρφωμα» Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, από πλευράς συνταγματικότητας και δημοσίου συμφέροντος.

Δυστυχώς στην όλη αυτή αντίδραση των φορέων εξαίρεση αποτέλεσε η στάση της δικής μας Ομοσπονδίας, η οποία κρυβόμενη πίσω από την απόφαση της πλειοψηφίας του Γενικού Συμβουλίου (ΔΑΚΕ – ΔΥΣΗΕ – ΣΑΣ) και εκπροσωπούμενη στη βουλή από την πρόεδρο κ. Υφαντή, αρκέστηκε μόνο στην απλή – άχρωμη ανάγνωση ενός μονόλεπτου κειμένου που έδινε την εντύπωση του «μάλιστα κύριε πρόεδρε».

Σε αυτή την κατεύθυνση ήταν εξάλλου και η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ η οποία αποτέλεσε και το μοναδικό επιχείρημα του Υπουργού κ. Σταϊκούρα στην δική του ομιλία υποστήριξης του νομοσχεδίου.

Συνάδελφοι,

Το νομοσχέδιο πλέον αποτελεί νόμο του κράτους και άμεσα θα εφαρμοστούν οι διατάξεις που αποσκοπούν να επιφέρουν καίριο πλήγμα στις εργασιακές μας σχέσεις. Από τον καθένα μας πλέον εξαρτάται η αποδόμηση του καθημερινά στους χώρους δουλειάς έως ότου μπορέσουμε να το ανατρέψουμε με κάθε τρόπο. Ο αγώνας δεν θα είναι εύκολος, αλλά με την αλληλεγγύη που πρέπει να δείξουμε όλοι μας και την έμπρακτη στήριξη των υγειών δυνάμεων του σωματείου μας, θα τα καταφέρουμε.

«Ο αγώνας δε σταματά με την ψήφιση του μισθολογίου»

* ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ την απεργία-αποχή και από τις επόμενες “αξιολογήσεις” που έρχονται (του 2019 και του 2020) και ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ την πίεση του κλάδου ενάντια στη βαρβαρότητα που θέλουν να μας επιβάλουν.

*ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΧΕΔΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ-ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ 3 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ, που κινείται στον αντίποδα, κατοχυρώνοντας τα δικαιώματά μας στη βάση των σύγχρονων αναγκών μας.

*ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ με ΠΝΕΥΜΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ και ΖΗΤΑΜΕ την ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΕ ΑΑΔΕ & ΥΠ.ΟΙΚ.

Για να τυπώσετε την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ   ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ