Ανακοίνωση Τελωνειακών: Να αποσυρθεί ΑΜΕΣΑ το σχέδιο Αξιολόγησης

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

 Συνάδελφοι,

Η απεργία - αποχή και στο στάδιο της αυτοαξιολόγησης, της αξιολόγησης των ομοιόβαθμων συναδέλφων και των προϊσταμένων ήταν απόλυτα επιτυχημένη!!

Η μαζικότητα ξεπέρασε το ποσοστό του 97%. Συνολικά σ’ όλη την ΑΑΔΕ συμμετείχε ΜΟΝΟ το 10% επί του συνόλου των υπαλλήλων.

Η Ομοσπονδία ευχαριστεί το σύνολο των συναδέλφων και τον καθένα ξεχωριστά για την μαζική συμμετοχή, την αλληλεγγύη και την πρωτόγνωρη συλλογική δράση, την οποία επιδεικνύουμε στη μετωπική επίθεση που δέχονται τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Καλούμε σε κοινή συμπόρευση όσους συναδέλφους διαφοροποιήθηκαν και δεσμευόμαστε ότι η κατοχύρωση μιας διαδικασίας ουσιαστικής και αποτελεσματικής αξιολόγησης αποτελεί τον στόχο όλων μας. Σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή πρέπει να είμαστε όλοι μια γροθιά.

Η διοίκηση της ΑΑΔΕ έχοντας λάβει μια απόφαση χωρίς διαβούλευση και χωρίς τη νομιμοποίηση που προσφέρει ο ουσιαστικός διάλογος οφείλει πλέον να αξιολογήσει το ηχηρό μήνυμα που αποστέλλουν μαζικά οι υπάλληλοι και να κατανοήσει ότι πορεύεται σε λάθος κατεύθυνση.

Καλούμε την διοίκηση της ΑΑΔΕ να σταματήσει άμεσα τη διαδικασία – παρωδία της αξιολόγησης, η οποία έχει απορριφθεί συνολικά παρά την διετή προσπάθεια επιβολής της. Η απόπειρα συνέχισής της στο επόμενο στάδιο, εκθέτει συνολικά τους επικεφαλής της ΑΑΔΕ για έλλειμμα σεβασμού στο σύνολο των συναδέλφων και προσβάλει το κύρος της υπηρεσίας. Εκτός κι αν η στόχευση της ΑΑΔΕ είναι να διασπάσει, να διχάσει τους υπαλλήλους, για να υλοποιήσει τον απώτερο στόχο των ατομικών μισθολογίων, της αυθαιρεσίας και της αδιαφάνειας.

Αγωνιζόμαστε όλοι μαζί για τη διασφάλιση του εργασιακού μέλλοντος, της τιμής και της αξιοπιστίας του τελωνειακού κλάδου. Είναι ένα κορυφαίας σπουδαιότητας ζήτημα που δεν επιδέχεται άλλους ερασιτεχνισμούς, πειραματισμούς και σκοπιμότητες.

Η Ομοσπονδία επαναλαμβάνει σταθερά την θέση της υπέρ ενός δίκαιου και αντικειμενικού συστήματος αξιολόγησης και επιδιώκει ένα ουσιαστικό και εποικοδομητικό διάλογο.

Η διεκδίκηση ενός αντικειμενικού, διαφανούς και σύγχρονου συστήματος αξιολόγησης είναι δικαίωμα των υπαλλήλων.

Με δεδομένη την ετυμηγορία των συναδέλφων καλούμαστε όλοι να αναλάβουμε την ευθύνη που μας αναλογεί.

Όλοι μαζί, με αλληλεγγύη και συλλογική προσπάθεια μπορούμε να διαμορφώσουμε το μέλλον μας.

 

Για να τυπώσετε την Ανακοίνωση της ΟΤΥΕ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ