Παρασκευή
26 / 04 / 2024
6 Νέα Άρθρα

Ανακοίνωση - Απόφαση του συλλόγου εργαζομένων στις ΔΟΥ Αχαΐας - Ηλείας - Κεφαλληνίας - Ζακύνθου

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Συναδέλφισσες - συνάδελφοι,
Το τελευταίο διάστημα όλοι μας ζούμε την επιδείνωση των συνθηκών εργασίας στον κλάδο μας.

Τα χρόνια προβλήματα όχι μόνο παραμένουν αλλά επιδεινώνονται συνεχώς. Ελλείψεις σε προσωπικό, μισθολογικές ανισότητες, ανεπαρκής μηχανοργάνωση, πολυνομία σε συνδυασμό με την βάρβαρη πολιτική των μνημονίων κ.α. έχουν κάνει πλέον αφόρητη την καθημερινή μας εργασία με μελλοντικό αντίκτυπο στην υγεία του καθενός μας.

Η επιχειρούμενη σύνδεση του μισθού με τα περιγράμματα θέσης την ατομική στοχοθεσία και βαθμολόγηση κάθε εργαζόμενου θα οδηγήσει στην καθιέρωση ιδιόμορφων ατομικών συμβάσεων εργασίας δηλαδή ένα ατομικό μισθολόγιο πέρα από τις ισχύουσες αρχές των τυπικών προσόντων και της προϋπηρεσίας που διασφαλίζουν τις αρχές της αντικειμενικότητας, της αξιοκρατίας και της διαφάνειας.

Η φορολογική μεταρρύθμιση λοιπόν της ΑΑΔΕ συνοψίζεται στο δόγμα «διαίρει και βασίλευε»

Είναι επιτακτική ανάγκη η ΠΟΕ -ΔΟΥ να προχωρήσει άμεσα στην διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Επίσης, η πρόσφατη ανακοίνωση σχεδίου συγχωνεύσεων υπηρεσιών χωρίς καμία επιχειρησιακή μελέτη και χωρίς καμία εξασφάλιση όλων των οργανικών θέσεων εργασίας, η αναξιοκρατία που επικρατεί σε όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές (τοποθετήσεις προϊσταμένων, μεταθέσεις, αποσπάσεις κ.α.) και γενικά κάθε αυθαιρεσία (εκβιασμοί , πιέσεις κ.α.) συνοψίζουν στο ότι και εδώ για την ΑΑΔΕ επικρατεί το δόγμα «βασίλευε διοικητά».

Συνάδελφοι

Οι θέσεις των εργαζομένων του κλάδου μας έχουν διατυπωθεί επανειλημμένα τόσο στην Διοίκηση της ΑΑΔΕ όσο και στην πολιτική ηγεσία. Όμως για να μπορέσουμε να ανατρέψουμε τις πιο πάνω πολιτικές θα πρέπει όλοι μας να αγωνιστούμε με συλλογικότητα και αλληλεγγύη ο ένας για τον άλλον. Η δύναμη μας είναι η ενότητα όλων μας και αυτό φάνηκε πρόσφατα από τα μεγάλα ποσοστά στην απεργία της 30ης Μάη 2018.

Ετσι μπορέσαμε να αναστείλουμε τόσο τη σύνδεση μισθού με τα περιγράμματα θέσεων εργασίας όσο και τις συγχωνεύσεις των Υπηρεσιών μας.

Η «εξαίρεση» βέβαια κάποιων Υπηρεσιών και συνδικαλιστών που δεν έλαβαν μέρος στην απεργία, δεν μπορεί παρά να προβληματίσει όλους μας.

Η ιστορία έχει δήξει και το παρόν επιβεβαιώνει ότι, «τα αγαθά κώπης κτώνται».

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΉ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ

ΚΑΛΟΥΣ ΑΓΏΝΕΣ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Τρύφων Καββαθάς

 

Ο Γεν. Γραμματέας

Παν. Σακελλαρόπουλος