ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΠΟΙΟΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ;

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

 

Οι πρώτες μέρες λειτουργίας της Ανεξάρτητης Αρχής επιβεβαίωσαν δυστυχώς τους φόβους και τις ανησυχίες μας για το εργασιακό περιβάλλον και το μέλλον που επιφυλάσσει για τους εργαζομένους ο νέος φορέας.Κύριο χαρακτηριστικό των όσων δρομολογούνται είναι η διάσπαση και η κατηγοριοποίηση των συναδέλφων, στη δοκιμασμένη λογική του ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ.

Σ’ αυτό εντάσσεται και η μεθοδευμένη προσπάθεια υποβάθμισης της Δ.Ε και Τ.Ε κατηγορίας. Ενδεικτική ως προς αυτό άλλωστε ήταν η κατάργηση θέσεων Δ.Ε και Τ.Ε κατηγορίας, με την αιτιολογία ότι δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις λειτουργίας της Ανεξάρτητης Αρχής.

Το νέο κρούσμα, το οποίο συνδυάζεται και με προσπάθεια εμπαιγμού, σχετίζεται με την από 31.1.2017 προκήρυξη- πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη στελέχωση διοικητικών θέσεων της Κεντρικής Υπηρεσίας, με δικαίωμα υποβολής αίτησηςμόνο για υπαλλήλους Π.Ε κατηγοριας. Αντικείμενο δε του τμήματος που πρόκειται να στελεχωθεί είναι “η διαχείριση των συστημάτων εσωτερικής και εξωτερικής κινητικότητας των υπαλλήλων”, όπως η απόφαση αναφέρει.

Στις έντονες αντιδράσεις και τα εύλογα ερωτήματα που τέθηκαν από πλευράς μας, η απάντηση ήρθε από τον Διοικητή της Αρχής(μέσω της Ομοσπονδίας). Σύμφωνα λοιπόν με την άποψη του Διοικητή,δεν υπήρξε αποκλεισμός της Δ.Ε κατηγορίας και δεν συμπεριλήφθηκαν στην προκήρυξη γιατί απλά δεν υπήρχαν κενές οργανικές θέσεις αυτής της κατηγορίας.

Το ψέμα όμως έχει κοντά ποδάρια!!

Απευθυνθήκαμε ως Σύλλογος στις αρμόδιες υπηρεσίες και αποδείχτηκε ότι, σε αντίθεση με αυτό που ισχυρίζεται ο Διοικητής (και μας μεταφέρθηκε μέσω της Ομοσπονδίας) ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΕΝΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ Δ.Ε ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ οι οποίες προφανώς σκόπιμα αποκρύπτονται.

Καλούμε λοιπόν την ηγεσία της Ανεξάρτητης Αρχής να σταματήσει άμεσα τη συγκεκριμένη διαδικασία και να επαναπροκηρύξει τις συγκεκριμένες θέσεις, με δικαίωμα συμμετοχής όλων των συναδέλφων.  

Καλούμε επίσης την Ομοσπονδία, ανταποκρινόμενη στο θεσμικό ρόλο που της αντιστοιχεί, να αναλάβει πρωτοβουλία ενημέρωσης και συντονισμού όλων των συναδέλφων απέναντι στην προωθούμενη πολυδιάσπαση και διάλυση του κλάδου. Διάλυση από την οποία κανείς συνάδελφος και καμία κατηγορία δε θα βγει αλώβητη.

Στην λογική του ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ πρέπει να απαντήσουμε
με Ενότητα και Αποφασιστικότητα.

Για να τυπωσετε την Ανακοίνωση ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ