Παρασκευή
26 / 04 / 2024

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΣΚΙ

Σε όλη την χώρα, τοπικές κοινωνίες και φορείς αντιστέκονται στο κλείσιμο των εφοριών. Στους αγώνες αυτούς συμμετέχουν και στηρίζουν τοπικοί Σύλλογοι, αλλά και απλοί συνάδελφοί μας, μέσω επιτροπών αγώνα, επιτροπών κατοίκων κτλ.

Η συμμετοχή μας σε αυτές τις κινητοποιήσεις θα πρέπει να ενταθεί, γιατί είναι και ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ κινητοποιήσεις. Είναι αγώνες οι οποίοι, ταυτόχρονα με το εργασιακό μέλλον χιλιάδων συναδέλφων, αναδεικνύουν τη συνολικότερη υποβάθμιση των τοπικών κοινωνιών, την ταλαιπωρία και την αδικία που βιώνουν οι πολίτες, τη διάλυση του Δημόσιου τομέα κλπ κλπ

Δυστυχώς όμως, από αυτούς τους αγώνες ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ Η ΠΟΕ ΔΟY. Τα κορυφαία συνδικαλιστικά μας όργανα, συνεχίζουν να παίζουν το ρόλο του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ σε κινητοποιήσεις, που στόχο έχουν τη διασφάλιση του Δημόσιου χαρακτήρα και την ύπαρξη των δικών μας υπηρεσιών.

Θα περίμενε κανείς, στους αγώνες αυτούς, η ΠΟΕ ΔΟY, να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, ειδικά μετά την πανηγυρική ''έκτακτη ενημέρωση'' της 10.1.13 (το πλήρες κείμενο στο www.poedoy.gr) με αφορμή τη δίμηνη παράταση ζωής για τις εφορίες των νησιών και τη ''διάσωση'' έξι απ' τις υπό κατάργηση ΔΟY.

Δυστυχώς όμως, τη στιγμή που δεκάδες εφορίες σε όλη τη χώρα, βρίσκονται σε κατάληψη και τα ΜΑΤ εισβάλουν και συλλαμβάνουν συμπολίτες μας (που υπερασπίζονται τις δικές μας (!) υπηρεσίες) η ΠΟΕ ΔΟY, ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ.

ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και Σταυράκη, απέρριψαν κείμενο - πρόταση που στήριξαν ΑΣΚΙ και ΔΑΣ (πατήστε ΕΔΩ για το πλήρες κείμενο) , για την έκδοση ΕΣΤΩ και ενός Δελτίου Τύπου στήριξης των παραπάνω αγώνων, με ταυτόχρονο κάλεσμα σε συναδέλφους και συλλόγους για ενεργό συμμετοχή σε αυτούς.

Η στάση τους αυτή δεν μας εξέπληξε. Άλλωστε οι πραγματικές τους θέσεις για την αναδιοργάνωση και το κλείσιμο των εφοριών, έχουν πλέον καταγραφεί. Όχι μόνο στη συνείδηση των συναδέλφων, αλλά και σε διάφορες επιτροπές αναδιοργάνωσης που κατά καιρούς συμμετείχαν και τα πορίσματα των οποίων υπέγραψαν και συνεχίζουν να στηρίζουν. Πορίσματα τα οποία απορρίπτει σήμερα ακόμα και ο Στουρνάρας (!!!), λέγοντας ότι ''διατηρούμε πλέον 120 εφορίες σε αντίθεση με το πόρισμα της επιτροπής που προέβλεπε τη διατήρηση μόνο 90 εφοριών''.

Χρέος μας η αντίσταση

Δύναμή μας η αλληλεγγύη