ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ & ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΣΚΙ ΠΡΟΣ ΤΑ Δ.Σ. ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Οι ραγδαίες εξελίξεις, που πρόκειται να επιφέρουν δυσμενέστερες συνέπειες για τους εργαζόμενους και τον κλάδο, είναι δεδομένες. Όπως δεδομένα είναι και τα περιορισμένα αντανακλαστικά, που δυστυχώς επιδεικνύουν τα συνδικαλιστικά μας όργανα, μπροστά σε αυτά τα γεγονότα.

Η ΑΣΚΙ έχει ζητήσει από τον ΙΟΥΛΙΟ τη σύγκλιση της Ε.Ε. με αντικείμενο συζήτησης, τις επικείμενες ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, τις νέες ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ, το ΚΛΕΙΣΙΜΟ των ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ κλπ κλπ. Έχει ζητήσει το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, δηλαδή την υλοποίηση των αποφάσεων του Γενικού Συμβουλίου της 11.7.2012. Δυστυχώς όμως, αυτό δεν έχει καταστεί ακόμα δυνατό. Η τελευταία αναβολή, για λόγους που ''δεν μπορούμε να κατανοήσουμε'', αφορά τη συνεδρίαση που είχε προγραμματιστεί για την Τρίτη 28.8.2012.

Για την παραπάνω συνεδρίαση η ΑΣΚΙ είχε ετοιμάσει συγκεκριμένη πρόταση συμπερασμάτων και αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Στόχος μας ήταν η πρόταση αυτή να κατατεθεί στη συνεδρίαση της Ε.Ε., να συζητηθεί (πιθανότατα να τροποποιηθεί) και να αποσταλεί στους Συλλόγους ως πρόταση της Ομοσπονδίας. Πρόταση η οποία θα αποτελούσε αντικείμενο συζήτησης, ενόψει των Γενικών Συνελεύσεων.

Δυστυχώς τέτοια διαδικασία δεν έγινε και επειδή θεωρούμε ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα περιθώριο επιπλέον χρονοτριβών και καθυστερήσεων, αποστέλλουμε σήμερα σε όλους τους Συλλόγους, την πρότασή μας. Πρόταση η οποία βρίσκεται ήδη στα χέρια των παρατάξεων, από τις 28.8.2012.

Στόχος της πρότασής μας, είναι να αποτελέσει ΒΑΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ και ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ στα Δ.Σ. των συλλόγων και κυρίως στις Γενικές Συνελεύσεις που προγραμματίζονται και θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες. Είναι ένα πρώτο πλαίσιο ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΚΑΙ ΚΡΙΘΕΙ ΩΣ ΠΙΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ

ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΞΑΧΘΟΥΝ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΑΘΗΝΑ 29.8.2012

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ ΤΡΥΦΩΝ, ΚΙΟΥΤΣΟΚΙΟΖΟΓΛΟΥ ΑΝΝΑ, ΜΕΡΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ, ΡΑΠΤΟΥ ΟΛΓΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΕ ΔΟY ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

Η ΠΟΕ ΔΟY, διατυπώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, την πλήρη αντίθεσή της στα σχέδια της κυβέρνησης για χιλιάδες ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, για νέες ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ, για το ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ κλπ κλπ.

Η επένδυση σε συναντήσεις και διαβουλεύσεις με την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία (λόγω και των προεκλογικών δεσμεύσεων των κομμάτων της κυβέρνησης) ήταν μεν κατατοπιστικές (ως προς την αποκάλυψη προθέσεων) μάλλον όμως, δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα. Αντίθετα βοήθησαν στην καλλιέργεια ενός κλίματος εφησυχασμού και προσδοκιών, οι οποίες όμως διαψεύδονται με βίαιο τρόπο. Ο χρόνος που χάθηκε ήταν πολύτιμος και επιπλέον περιθώρια χρονοτριβών, δεν υπάρχουν. Οι αγώνες που έχουμε μπροστά μας, θα είναι σκληροί (οι ίδιες οι εξελίξεις το επιβάλλουν) και θα πρέπει να ξεκινήσει, έστω και καθυστερημένα, η προετοιμασία αυτών, δημιουργώντας ταυτόχρονα τις προϋποθέσεις για την επιτυχή τους έκβαση.

Η επίθεση αφορά το σύνολο των εργαζομένων και κατά συνέπεια η αντίδραση θα πρέπει να είναι ενιαία. Ο συντονισμός των Ομοσπονδιών του υπουργείου οικονομικών και του δημοσίου συνολικά, όπως και των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα, κρίνεται επιβεβλημένη και πρέπει να επιδιωχθεί με κάθε τρόπο. Στόχος άλλωστε της κυβέρνησης (πέραν της ραγδαίας συρρίκνωσης του Δημοσίου) είναι η πλήρης ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, η διάλυση των δομών του κοινωνικού κράτους (πρόνοια, παιδεία, υγεία κλπ), η βίαιη προσαρμογή του βιοτικού επιπέδου της πλειοψηφίας των εργαζομένων, στα όρια της εξαθλίωσης.

Πρόγραμμα δράσης

• Ανακοίνωση προς τους συναδέλφους, από τους οποίους να ζητάμε την ενεργοποίησή τους και τη ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ τους στις ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ των Συλλόγων, που προγραμματίζονται για το Σεπτέμβριο. Στο ερώτημα τι κάνουμε, η απάντηση είναι ΑΓΩΝΑΣ!

• Κάλεσμα στα Διοικητικά Συμβούλια για την πραγματοποίηση περιοδειών (στο σύνολο των υπηρεσιών) και ενημερωτικών συγκεντρώσεων, με στόχο την εξασφάλιση μεγάλης συμμετοχής στις Γενικές Συνελεύσεις.

• Ενημέρωση της Ομοσπονδίας από όλους τους Συλλόγους, για την ακριβή ημερομηνία πραγματοποίησης των Γενικών τους Συνελεύσεων (Διαδικασία η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί ΜΕΧΡΙ 31.8.2012).

• Έκδοση αφίσας και φυλλαδίου προς τους πολίτες (που επισκέπτονται τις υπηρεσίες μας) με τα οποία θα εξηγούμε ποιος φταίει για το χαμηλό επίπεδο εξυπηρέτησής τους, για την ύπαρξη της φοροδιαφυγής, για την ύπαρξη των φαινομένων διαφθοράς, αλλά και τις επιπτώσεις που θα έχει για την κοινωνία το κλείσιμο της πλειοψηφίας των ΔΟY και της ιδιωτικοποίησης του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.

• Ανάδειξη της προπαγάνδας που στήθηκε προκειμένου να ''νομιμοποιηθεί'' η πώληση των ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΛΑΧΕΙΩΝ, και των ψευδών στοιχείων σχετικά με την κερδοφορία αυτών (π.χ. Συνέντευξη τύπου στο χώρο της υπηρεσίας και δημοσιοποίηση όλων των επίσημων στοιχείων).

• Πρόταση αγωνιστικών κινητοποιήσεων προς τις Γενικές Συνελεύσεις που θα προβλέπει:

Έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων διαρκείας, αμέσως μετά την πραγματοποίηση των Γενικών Συνελεύσεων. Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων αυτών να προβλέπει:

1. Από 24.9 μέχρι και την 5.10 προκήρυξη τουλάχιστον 2ωρων στάσεων εργασίας (ανά σύλλογο-νομό) με σχεδιασμό για τη συμμετοχή σε καθημερινή βάση 2 ή 3 Συλλόγων ή νομών .

2. Από 8.10 μέχρι και 19.10 προκήρυξη 24ωρων απεργιών (ανά σύλλογο ή νομό) με σχεδιασμό για τη συμμετοχή σε καθημερινή βάση 2 ή 3 Συλλόγων ή νομών.

3. Διοργάνωση ανά νομό, συνεντεύξεων τύπου και συσκέψεων με τοπικούς φορείς, όπου θα κατατεθούν οι απόψεις μας. Όπου είναι αναγκαίο, προγραμματισμός για την παρουσία εκπροσώπων της ΠΟΕ ΔΟY.

4. Συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σε ημερομηνίες που θα προσδιοριστούν με βάση το πρόγραμμα κατάθεσης και ψήφισης των μέτρων.

5. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με αίτημα την άμεση αντιμετώπιση του ζητήματος των δανειακών υποχρεώσεων προς αυτό. Οι προγραμματιζόμενες επιπλέον περικοπές στους μισθούς μας, θα οξύνουν την ήδη ασφυκτική κατάσταση στην οποία βρίσκονται χιλιάδες δανειολήπτες.

Ένας τέτοιος σχεδιασμός, μας επιτρέπει την πραγματοποίηση ενός μακροχρόνιου και αποτελεσματικού απεργιακού αγώνα, με το μικρότερο δυνατό οικονομικό κόστος και με την απαραίτητη συντήρηση δυνάμεων. Το διάστημα κατά το οποίο οι Σύλλογοι δεν θα βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση, θα πρέπει με αποφάσεις τους, να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες ενημέρωσης των πολιτών και συμμετοχής σε κοινές πρωτοβουλίες και δράσεις με άλλους φορείς (συγκεντρώσεις, πορείες, καταλήψεις κλπ) που στόχο θα έχουν την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους, της ύπαρξης του Δημοσίου, την αντίσταση στη φορολογική επιδρομή και τα χαράτσια και φυσικά, το κλείσιμο υπηρεσιών. Ένας αγώνας που θα πρέπει να δοθεί με ΟΡΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, και όχι περιχαράκωσης.

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μας, ανάλογα με τις εξελίξεις και με αποφάσεις των συνδικαλιστικών μας οργάνων.

Καθολική συμμετοχή στις μεγάλες πανεργατικές απεργίες του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, που θα οριστούν για το επόμενο διάστημα, με αίτημα την ανατροπή της εφαρμοζόμενης πολιτικής.

 Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις συγκεντρώσεις της Θεσσαλονίκης (κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ) ιδιαίτερα των κοντινών στη Συμπρωτεύουσα συλλόγων.

Η παραπάνω πρόταση αποτελεί το minimum των δράσεων που θα πρέπει να αναληφθούν. Στόχος της είναι, να αποτελέσει τον κοινό τόπο και να αποσταλεί στους συλλόγους ως ΠΛΑΙΣΙΟ κινητοποιήσεων, προτεινόμενο από την Ομοσπονδία. Είναι προφανές ότι οποιαδήποτε πρόταση ή πρωτοβουλία που θα αποφασιστεί σε Γενική Συνέλευση συλλόγου και υπερβαίνει σε αγωνιστική δράση την παραπάνω πρόταση, θα πρέπει να υιοθετηθεί και να στηριχθεί με κάθε τρόπο από την Ομοσπονδία.

ΟΤΑΝ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ, Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ

Για να τυπώσετε το κείμενο της πρότασης