Δεν πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση της ΠΟΕ ΔΟY με τον κ. Βεσυρόπουλο

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Αγαπητοί-ες Συνάδελφοι-σσες.

Ήταν προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση της Ομοσπονδίας με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλο, προκειμένου να συζητηθούν τα συνολικότερα ζητήματα του κλάδου, αλλά και ειδικότερα θέματα που άπτονται της αποκλειστικής αρμοδιότητας του υπουργού (ΣΔΟΕ, Κτηματικές Υπηρεσίες, Κεντρικές Υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ κλπ.).

Όπως ενημερωθήκαμε σήμερα η συνάντηση δεν θα πραγματοποιηθεί και μετατίθεται για την… ‘’επόμενη εβδομάδα’’, χωρίς να προσδιορίζεται η ακριβής ημερομηνία.

Προφανώς και δεν αμφισβητούμε την ύπαρξη πιθανών έκτακτων υποχρεώσεων του Υπουργού. Οφείλουμε όμως να επισημάνουμε ότι το… ‘’από εβδομάδα’’ το ακούμε επανειλημμένως τους τελευταίους μήνες (κάθε φορά που ως ΑΚΕ θέτουμε το ζήτημα), αλλά και το γεγονός ότι η νέα Διοίκηση της Ομοσπονδίας δεν έχει συναντηθεί με τον αρμόδιο υπουργό (ο οποίος προέρχεται και απ’ τον κλάδο μας) παρότι βρίσκεται πλέον κοντά στο μισό της θητείας της.

Ως ΑΚΕ(Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών) θα επιμένουμε στην ανάγκη πραγματοποίησης συναντήσεων με την όποια πολιτική ηγεσία. Όχι μόνο γιατί κάτι τέτοιο προβλέπεται θεσμικά, αλλά και γιατί η εκάστοτε πολιτική ηγεσία οφείλει να δίνει απαντήσεις για τα προβλήματα των υπηρεσιών και τα αιτήματα των εργαζομένων.

Επίσης, ως ΑΚΕ θα επαναλάβουμε το αίτημα προς την Ομοσπονδία (το έχουμε κάνει και σε προηγούμενες συνεδριάσεις) να αναλάβει τις αυτονόητες πρωτοβουλίες, κατά την προεκλογική περίοδο που διανύουμε, προκειμένου να αναδείξει και να θέσει στο δημόσιο διάλογο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες μας και οι εργαζόμενοι σε αυτές. Να ζητήσει παράλληλα συναντήσεις με τις πολιτικές δυνάμεις στις οποίες θα θέσει τα αιτήματα και τις αποφάσεις του κλάδου, απαιτώντας τοποθέτηση επί αυτών.

Σε μια περίοδο που η προσπάθεια στοχοποίησης των δημοσίων υπαλλήλων επανέρχεται στο προσκήνιο, προκειμένου να καλύψει άλλες κυβερνητικές ευθύνες, οι εργαζόμενοι και τα συνδικαλιστικά τους όργανα δεν μπορούν να παρακολουθούν απ’ τα τηλεπαράθυρα τις εξελίξεις, αλλά οφείλουν να παρεμβαίνουν και να τις επηρεάζουν.