Προκήρυξη 6κ 2021. Το 40% των επιτυχόντων γυρνάει την πλάτη στο ΥΠΟΙΚ και Αρνείται τον Διορισμό.

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Το επίπεδο των μισθών στο ΥΠΟΙΚ και η άρνηση της Πολιτικής Ηγεσίας να εντάξει τους νεοεισερχόμενους υπαλλήλους στο καθεστώς της Προσωπικής Διαφοράς, έχει πλέον ορατές συνέπειες ΚΑΙ στη στελέχωση των υπηρεσιών μας.

 

Τελευταίο - χαρακτηριστικό αλλά όχι μοναδικό - είναι το παράδειγμα της προκήρυξης 6Κ/2021, που αφορούσε την πρόσληψη περίπου 115 υπαλλήλων σε υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ. Μετά την κατάρτιση των οριστικών πινάκων διοριστέων, το 35% και πλέον αυτών αρνήθηκε την πρόσληψη όταν ενημερώθηκε για το ύψος των αποδοχών, ενώ απ’ τους 40 περίπου επιλαχόντες που κλήθηκαν στη συνέχεια, οι 25 περίπου από αυτούς αρνήθηκαν επίσης. Σε αυτούς θα πρέπει να προστεθούν και οι περιπτώσεις όσων αρχικά αποδέχτηκαν το διορισμό και στη συνέχεια επέλεξαν την παραίτηση όταν διαπίστωσαν τον όγκο δουλειάς, τις συνθήκες εργασίας και φυσικά το επίπεδο των αμοιβών.

Στην παραπάνω κατάσταση θα πρέπει να αθροίσουμε τους συναδέλφους που ήρθαν στις υπηρεσίες μας (ΣΔΟΕ, Κτηματικές κλπ) μέσω της κινητικότητας και πολλοί από αυτούς βρίσκονται σε διαδικασία αποχώρησης, όπως επίσης και την άρνηση συμμετοχής – ανταπόκρισης για την κάλυψη κενών θέσεων που προκηρύσσονται μέσω της κινητικότητας για πολύ κρίσιμες και νευραλγικές ειδικότητες - όπως αυτή των Μηχανικών στις Κτηματικές Υπηρεσίες - οι οποίες παραμένουν επι σειρά ετών κενές.

Είναι πλέον περισσότερο από ποτέ προφανές, ότι σε συνθήκες ανεξέλεγκτης ακρίβειας, με μισθούς πείνας, που υπολείπονται κατά πολύ αυτούς του ιδιωτικού τομέα, οι εργαζόμενοι έχουν φτάσει στα όριά τους. Η Κυβέρνηση και οι αρμόδιοι υπουργοί, δεν μπορεί να κρύβονται ρίχνοντας ο ένας στον άλλο το ‘’μπαλάκι’’ και τις ευθύνες και οφείλουν να δώσουν άμεσα λύσεις. Οι προεκλογικές τους υποσχέσεις για… μελλοντικές αυξήσεις – όταν μάλιστα οι ίδιοι συνεχίζουν να εμφανίζουν τους Δημοσίους Υπαλλήλους ως προνομιούχους – δεν πείθουν κανέναν.

Να εντάξουν ΤΩΡΑ όλους τους Νεοεισερχόμενους Συναδέλφους στο καθεστώς της Προσωπικής Διαφοράς και να προχωρήσουν σε ουσιαστικές αυξήσεις των μισθών.