Δευτέρα
06 / 02 / 2023
6 Νέα Άρθρα

Ανακοίνωση της ΑΚΕ για το Μπόνους στην ΑΑΔΕ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Στην ΑΑΔΕ… το ΜΠΟΝΟΥΣ της αδιαφάνειας και της αναξιοκρατίας

Στην ΠΟΕ ΔΟYτο ΜΠΟΝΟΥΣ της Αριστείας

Η δημοσιοποίηση της απόφασης για το Μπόνους στους εργαζόμενους στην ΑΑΔΕ, έρχεται να πιστοποιήσει και να περιγράψει με γλαφυρό τρόπο τόσο το υπό διαμόρφωση μισθολογικό πλαίσιο – καθεστώς της ΑΑΔΕ, όσο και τις διαδικασίες ‘’διαφάνειας’’, ‘’αξιοκρατίας’’ και ‘’αντικειμενικής αξιολόγησης’’ του έργου και των αποτελεσμάτων μιας υπηρεσίας. Πρόκειται ίσως για την καλύτερη απόδειξη του πως αντιλαμβάνεται η ηγεσία της ΑΑΔΕ την περιβόητη… αξιολόγηση, στην προκειμένη περίπτωση των δομών, αλλά και μια ισχυρή ένδειξη πως αυτή θα εφαρμόζεται και σε ατομικό επίπεδο.

 

Και ο πλέον καλόπιστος συνάδελφος αντιλαμβάνεται πλέον ότι η αξιολόγηση της ΑΑΔΕ δεν αποτελεί εργαλείο (όπως ισχυρίζονται) για την καλυτέρευση των υπηρεσιών μας, την ποιοτική τους αναβάθμιση, την επιβράβευση του ‘’καλού υπαλλήλου’’ ή τη βελτίωση του ‘’λιγότερο καλού’’. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα πολυεργαλείο που έρχεται να ‘’επιβεβαιώσει – νομιμοποιήσει’’ ειλημμένες αποφάσεις της Διοίκησης που αφορούν είτε τη δομή των υπηρεσιών, είτε τους εργαζόμενους σε αυτές. Οι κεντρικές υπηρεσίες εμφανίζονται στο σύνολό τους πετυχημένες, όχι γιατί η Διοίκηση αναγνωρίζει το έργο και την προσπάθεια των συναδέλφων σε αυτές, αλλά γιατί η κεντρικοποίηση των υπηρεσιών είναι βασική της επιλογή και… προφανώς ‘’η Διοίκηση δεν θα μπορούσε να έχει κάνει λάθος επιλογές’’.

 

Αντίστοιχα οι Εφορίες (το μέλλον των οποίων με σαφήνεια έχει προσδιοριστεί από τη Διοίκηση) βολεύει - επιβάλλεται να εμφανιστούν ως μια… ‘’προβληματική κατάσταση’’, την οποία η Διοίκηση θα... διορθώσει με την προωθούμενη αναδιοργάνωση. Τι και αν… οι στόχοι που τέθηκαν ήταν εξ ορισμού εκτός πραγματικότητας, η υποστελέχωση των υπηρεσιών ήταν εκτός ορίων και η λειτουργία των συστημάτων παραπέμπουν στον προηγούμενο αιώνα; Τι και αν… υπήρχε (ιδιαίτερα για Αθήνα και Θεσσαλονίκη) συνεχής διαρροή προσωπικού για νεοσύστατες υπηρεσίες, ενώ οι τραγικές αστοχίες της Διοίκησης οδηγούσαν χιλιάδες πολίτες στις Εφορίες, κάποιες εκ των οποίων βρισκόταν σε συνεχή μετακόμιση; Τι και αν… οι εργαζόμενοι στις Εφορίες εξυπηρετούσαν χιλιάδες πολίτες σε συνθήκες πανδημίας με υποτυπώδη μέτρα προστασίας, ενώ συνεχώς προστίθενται και νέες απαιτήσεις; Όλα αυτά μικρή σημασία έχουν για τη Διοίκηση και τους Αυλικούς της.

 

  • Για τη Διοίκηση της ΑΑΔΕ φαντάζει λογικό οι Εφορίες να εμφανίζονται ως… ‘’αποτυχημένες’’ και οι Περιφέρειες (και δεν αναφερόμαστε στους εκεί συναδέλφους) που είχαν την ευθύνη συντονισμού και παρακολούθησης του έργου αυτών (με ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ παρεμβάσεις  και ΑΜΕΤΡΗΤΑ στατιστικά) καθορίζοντας μάλιστα τον τρόπο λειτουργίας και τις προτεραιότητες τους (… και όχι πάντα με τον προβλεπόμενο και πιο ευγενικό τρόπο), να θεωρείται ότι έχουν… υπερκαλύψει τους στόχους τους.
  • Για τη Διοίκηση φαντάζει μάλλον λογικό το να επικαλείται ΔΗΜΟΣΙΑ την υπερεπίτευξη των ΣΥΝΟΛΙΚΩΝ στόχων της ΑΑΔΕ και ταυτόχρονα οι υπηρεσίες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και το καθημερινό τους έργο είναι άμεσα συνδεδεμένο με την πορεία είσπραξης των εσόδων, να παρουσιάζονται ως ‘’αποτυχημένες’’.
  • Για τη Διοίκηση της ΑΑΔΕ είναι... λογικό, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, απ’ τη μια να επιχειρεί να μεταφέρει μεγάλο μέρος της ευθύνης για την αποτυχία των στόχων στους προϊσταμένους (οι οποίοι παρεμπιπτόντως αποτελούν ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ επιλογές) και ταυτόχρονα σε κάποιους εξ’ αυτών (των αποτυχημένων κατά τη Διοίκηση) να αναθέτει νευραλγικές θέσεις στα νεοσύστατα ΕΛΚΕ.

 

Αγαπητοί/τες Συνάδελφοι/ισσες,

 

Η υπόθεση του Μπόνους είναι απολύτως αποκαλυπτική για την επόμενη μέρα στην ΑΑΔΕ και σίγουρα βοηθητική προκειμένου να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα:

 

Για το καθεστώς Αμοιβών

Η εισαγωγή του Μπόνους και ο τρόπος καταβολής αυτού, έρχεται ουσιαστικά να αποτυπώσει τα χαρακτηριστικά του νέου μισθολογικού τοπίου που διαμορφώνεται πλέον στην ΑΑΔΕ, μετά και την έλευση του Μισθολογίου. Η αδιαφάνεια στον τρόπο αξιολόγησης τόσο των εργαζομένων όσο και των δομών, η λογική της αυξομείωσης του ύψους του Μπόνους με βάση τις αποφάσεις – διαθέσεις του Διοικητή, αλλά και η καταβολή αυτού με βάση το ΠΘΕ, αποτυπώνει αναμφισβήτητα μια συνεχή προσπάθεια περαιτέρω ρευστοποίησης του συστήματος αμοιβών. Ενός συστήματος που οδηγεί σε παραπέρα εντατικοποίηση της καθημερινής εργασίας, στη δημιουργία συνθηκών κανιβαλισμού και ανασφάλειας, αλλά και τη δημιουργία ενός γόνιμου εδάφους για την άσκηση έμμεσων ή και άμεσων εκβιασμών.

 

Για τη στάση της Συνδικαλιστικής μας Ηγεσίας

Η διαμορφωθείσα κατάσταση φέρνει με εκκωφαντικό τρόπο στην επιφάνεια τις ευθύνες όσων έσπευσαν να αποδεχτούν το μισθολόγιο της ΑΑΔΕ, αλλά και την προωθούμενη αξιολόγηση (ΔΑΚΕ – ΔΗΣΣΥΕ και ΣΑΣ), υποσχόμενοι υψηλές αμοιβές και Μπόνους, υποβαθμίζοντας ή και αποκρύπτοντας το πλαίσιο αλλά και τις πραγματικές διαδικασίες καταβολής αυτού. Ακόμα όμως και σήμερα, η υπόθεση του Μπόνους φέρνει για άλλη μια φορά στη επιφάνεια την άρνηση της συνδικαλιστικής μας ηγεσίας να σταθεί στο πλάι των εργαζομένων, να υπερασπιστεί την αξιοπρέπειά τους και να αντιπαρατεθεί (… επί της ουσίας) με οποιαδήποτε κεντρική επιλογή της ΑΑΔΕ και της Πολιτικής Ηγεσίας. Η δήθεν… αγανάκτησή της (όπως αυτή εκφράστηκε στο πρόσφατο Γενικό Συμβούλιο) για την απόφαση του Μπόνους, μετατράπηκε πολύ σύντομα σε μια απλή ανακοίνωση, με την οποία μάλιστα έσπευσαν - ως διαμεσολαβητές – να προτείνουν ένα χαμηλότερο όριο (ως ποσοστό επίτευξης των στόχων) προσδιορίζοντάς το μάλιστα ως… ‘’όριο της αριστείας’’. Θα είχε λοιπόν ενδιαφέρον να εξηγήσουν στους εργαζόμενους της ΔΟY Περιστερίου, της ΙΖ ΔΟY Αθηνών, της ΔΟY Κορωπίου, της ΔΟY Κατοίκων Εξωτερικού κλπ. με ποια κριτήρια στερούνται το όριο της αριστείας και θεωρούνται - και με τη βούλα της Ομοσπονδίας - ως αποτυχημένοι!!!. Στην ίδια άλλωστε συνεδρίαση (ενδεικτικό των πραγματικών προθέσεων της Ομοσπονδίας) απορρίφθηκε πρόταση της ΑΚΕ (Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών) για άμεσες κινητοποιήσεις και προκήρυξη αποχής απ’ τον προληπτικό έλεγχο. Πρόταση η οποία δεν έτυχε της στήριξης των παρατάξεων ΔΑΚΕ – ΔΗΣΣΥΕ(ΠΑΣΚΕ) και ΑΣΚΙ.

 

Αγαπητοί/τες Συνάδελφοι/ισσες,

 

Σε μια περίοδο ανεξέλεγκτης ακρίβειας, που έρχεται να προστεθεί σε μια 15ετία συνεχών μειώσεων των εισοδημάτων μας, το αίτημα για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας είναι περισσότερο από ποτέ επιτακτικό. Η επιστροφή του 13ου και 14ου μισθούαυξήσεις που θα καλύπτουν τουλάχιστον το επίπεδο του πληθωρισμού, το ξεπάγωμα του ‘’χαμένου κλιμακίου’’ της περιόδου 2016-17, η πραγματική κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης κλπ. είναι ο δρόμος για την πραγματική αύξηση των εισοδημάτων μας. Η ολοκληρωμένη και κοινή πρόταση των τριών Ομοσπονδιών του ΥΠΟΙΚ για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που συνειδητά υπονομεύτηκε απ’ τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, προκειμένου να υιοθετήσουν το Μισθολόγιο Πιτσιλή, μπορεί να δώσει απαντήσεις στα περισσότερα απ’ τα προβλήματα που σήμερα αντιμετωπίζουμε και πρέπει να επανέλθει ως βασικό διεκδικητικό πλαίσιο.

 

Ταυτόχρονα δεν χαρίζουμε καμιά επιπλέον αμοιβή, η οποία μπορεί έστω και πρόσκαιρα να αποτελέσει μια ανακούφιση για τις οριακές καταστάσεις στις οποίες βρίσκονται οι οικογένειές μας και απαιτούμε την καταβολή του Μπόνους στο ΣΥΝΟΛΟ των εργαζομένων και όχι «υποσχέσεις για διορθώσεις» το επόμενο έτος. Δεν θα επιτρέψουμε αυτό να γίνει το όχημα περαιτέρω και πολλαπλών διασπάσεων μεταξύ των εργαζομένων και δεν θα ρίξουμε νερό στο μύλο της Διοίκησης η οποία χαρακτηρίζει κατά το δοκούν και με βάση τις συνολικές της επιδιώξεις, υπηρεσίες και συναδέλφους ως αποτυχημένους. 

Αθήνα, 6.1.2023

                        Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών

Για να τυπώσετε την Ανακοίνωση ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ