Προσωπική Διαφορά: Να σταματήσει ο εμπαιγμός και η κοροϊδία

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Απαντώντας σε ερώτηση - για το ζήτημα της Προσωπικής Διαφοράς - στη Βουλή, ο… ‘’συνάδελφος’’ υφυπουργός Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλος ουσιαστικά απέρριψε το σχετικό αίτημα, αρνούμενος μάλιστα να σχολιάσει σχετική δέσμευση του κ. Σκυλακάκη, υποσχόμενος για το… μέλλον και εφόσον τα δημοσιονομικά το επιτρέψουν, συνολικές – οριζόντιες παρεμβάσεις στο ζήτημα των χαμηλών εισαγωγικών μισθών του Δημοσίου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο υφυπουργός στο 95% της τοποθέτησής του παρουσίαζε το ιστορικό της Προσωπικής Διαφοράς, τους νόμους και τις εγκυκλίους, αποφεύγοντας να πάρει θέση σε μια σειρά ζητήματα που τέθηκαν, αλλά και ‘’ξεχνώντας’’ ότι η ‘’Προσωπική Διαφορά’’ δεν αποτελεί μια ‘’παροχή’’ της κυβέρνησης, αλλά ό,τι απέμεινε απ’ τις συνεχείς περικοπές των μισθών μας τα τελευταία χρόνια. Περικοπές που με πάθος στήριξε το σημερινό κυβερνών κόμμα.

Δεν απαντήθηκαν για παράδειγμα ζητήματα όπως…

  • Το γεγονός ότι μεγάλο μέρος των συναδέλφων, είτε δεν αποδέχονται το διορισμό τους στις υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ, είτε διεκδικούν να αποχωρήσουν από αυτό λόγω συνθηκών και… αποδοχών.
  • Το γεγονός ότι αντίστοιχη με τη διεκδικούμενη ρύθμιση έχει ψηφιστεί 4 φορές απ τη Βουλή, είτε και με την ψήφο, είτε και με νομοθετική πρωτοβουλία του κυβερνώντος σήμερα κόμματος.
  • Το γεγονός ότι υπήρξε πρόσφατη δέσμευση της κυβέρνησης για την επίλυση του ζητήματος, η οποία όμως όπως φαίνεται ήταν… ‘’κενή περιεχομένου’’.
  • Το γεγονός ότι υπάρχουν συνάδελφοι που προσλήφθηκαν με την ίδια προκήρυξη και το ίδιο ΦΕΚ διορισμού, αλλά λαμβάνουν διαφορετικές αποδοχές ως αποτέλεσμα της διαφορετικής ημερομηνίας βάσει της οποίας κλήθηκαν απ την υπηρεσία (με διαφορά μερικών ημερών) να αναλάβουν καθήκοντα.
  • Το γεγονός ότι υπάρχουν συνάδελφοι που ήρθαν στις υπηρεσίες μας μέσω της κινητικότητας και βρίσκονται αντιμέτωποι με το καθεστώς των μειωμένων αποδοχών, σε σχέση με αυτές της υπηρεσίας προέλευσής τους.

Η απάντηση του υφυπουργού στη Βουλή, ο οποίος προφανώς και εξέφρασε την κυβερνητική θέση – απάντηση επι του θέματος, αποτελεί ξεκάθαρο εμπαιγμό για τους συναδέλφους, αλλά και μια σαφή ένδειξη για το μέλλον που σχεδιάζουν για τις υπηρεσίες μας.

Είναι όμως και άλλη μια (και σίγουρα όχι η πρώτη) απόδειξη ότι οι Ομοσπονδίες του ΥΠΟΙΚ, πρέπει να σταματήσουν να επενδύουν σε ‘’επικείμενες’’ συναντήσεις και να ανακυκλώνουν ‘’διαρροές’’ και ‘’πληροφορίες’’ για επικείμενη λύση του θέματος. Οι πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης φάνηκαν στη Βουλή, όπως άλλωστε και όλο το προηγούμενο διάστημα με το συνεχώς μετατιθέμενο ραντεβού με τον κ. Σταϊκούρα, με αντικείμενο το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο βασικός τρόπος πίεσης… είναι οι συνεχείς και δυναμικές κινητοποιήσεις και η ανάδειξη του δίκαιου αιτήματός μας.

Διεκδικούμε το αυτονόητο και μπορούμε να το επιβάλλουμε.

 

Δείτε το σχετικό video απ’ τη Βουλή

ΑΚΕ (Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών)