Τετάρτη
08 / 05 / 2024

ΑΚΕ: Για τα αποτελέσματα των εκλογών του κλάδου

Αγαπητές Συναδέλφισσες, Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Οι εκλογές του κλάδου μας πραγματοποιήθηκαν μετά από 4 χρόνια και εν μέσω μιας πρωτόγνωρης - για όλους μας - πανδημίας.

Συνθήκες οι οποίες εκ των πραγμάτων δεν ευνόησαν προκειμένου η προεκλογική περίοδος να αποτελέσει μια διαδικασία ουσιαστικού και εκτεταμένου διαλόγου, μαζικών συνελεύσεων σε χώρους δουλειάς, περιοδειών σε απομακρυσμένους απ’ το κέντρο Συλλόγους κλπ. Μια διαδικασία η οποία θα επέτρεπε να αναδειχθούν με καλύτερο τρόπο τα όσα λαμβάνουν χώρα στον κλάδο μας, τα όσα σχεδιάζονται για το επόμενο διάστημα, αλλά ταυτόχρονα να γίνει και ένας ουσιαστικός απολογισμός της δράσης αλλά και των επιλογών της συνδικαλιστικής μας ηγεσίας τα 4 αυτά χρόνια.

Δεν γνωρίζουμε αν η επιλογή να γίνουν οι αρχαιρεσίες του κλάδου μας στην μέση του χειμώνα και στο κορύφωμα της πανδημίας ήταν απλά μια… αστοχία. Οφείλουμε όμως να επισημάνουμε τη συνεχή απόρριψη προτάσεων που είχαν κατατεθεί, για τη διενέργεια των εκλογών σε προγενέστερο χρόνο, με καλύτερες καιρικές συνθήκες και με την πανδημία σε ύφεση.

Ως ΑΚΕ εξαντλήσαμε κάθε δυνατότητα να βρεθούμε σε όσο το δυνατόν περισσότερους εργασιακούς χώρους. Να μιλήσουμε με τους συναδέλφους, να ακούσουμε τις απόψεις τους, να ενημερώσουμε για τις εξελίξεις που δρομολογούνται, να καταθέσουμε τις απόψεις και τις προτάσεις μας, αλλά και να αναδείξουμε την ανάγκη για την ανάπτυξη ενός διαφορετικού μοντέλου λειτουργίας των σωματείων μας.

Μια προσπάθεια – διαδικασία η οποία ήταν συνέχεια μιας ολόκληρης περιόδου κατά την οποία ως ΑΚΕ βρισκόμασταν καθημερινά σε χώρους δουλειάς, αναδεικνύαμε προβλήματα, αλλά και πιέζαμε για την επίλυση αυτών.

Η ανταπόκριση των συναδέλφων ήταν συγκινητική. Η στήριξή τους είναι που μας δίνει οξυγόνο και μας γεμίζει αυτοπεποίθηση να συνεχίσουμε με την ίδια δύναμη την προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν 4 χρόνια.

Μπορεί αγαπητοί συνάδελφοι να μην κατέστη δυνατή η ανατροπή των συσχετισμών στα Συνδικαλιστικά μας όργανα, αλλά το εκλογικό αποτέλεσμα επιτρέπει στην ΑΚΕ, με καλύτερους όρους και από καλύτερη θέση να συνεχίσει και να εντείνει τις προσπάθειές της.

Η ανάδειξη της ΑΚΕ σε Δεύτερη δύναμη στην Αττική, η εκλογή τριών (3) Γενικών Συμβούλων στο Γ.Σ. της Ομοσπονδίας, η εκπροσώπησή της στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας, αλλά και η εκπροσώπησή της σε Δ.Σ. Συλλόγων της περιφέρειας, είναι αναμφισβήτητα επιτυχία.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλες τις Συναδέλφισσες και όλους τους Συναδέλφους για τη στήριξή και τη συμμετοχή τους στην προσπάθεια που ξεκινήσαμε.

Να τους ευχαριστήσουμε και να τους καλέσουμε να κάνουν την υπόθεση της ΑΚΕ… δική τους υπόθεση. Να υπερασπιστούμε τα σωματεία μας, δίνοντας νέο περιεχόμενο στη λειτουργία και τη δράση τους.

Να υπερασπιστούμε τη Ζωή και την Αξιοπρέπειά μας

Αθήνα, Φεβρουάριος 2022