Παρασκευή
26 / 04 / 2024
6 Νέα Άρθρα

Φθηνή Προπαγάνδα, με… πειραγμένα στοιχεία

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Προσπαθώντας να ‘’νομιμοποιήσει’’ στα μάτια της κοινωνίας τις ενοποιήσεις των εφοριών, η Ηγεσία της ΑΑΔΕ, διαρρέει στον τύπο έναν πίνακα στον οποίο αποτυπώνει το πλήθος των εργαζομένων της κάθε υπηρεσίας, αλλά και το σύνολο των εργασιών που εκτελεί ο κάθε υπάλληλος σε ημερήσια βάση. Επιχειρεί μάλιστα να συγκρίνει τα μεγέθη αυτά στις υπηρεσίες προ της συγχώνευσης, με το τι θα ισχύσει μετά τη συγχώνευση.

Η εικόνα, που με απαράδεκτο τρόπο επιχειρεί η Διοίκηση να περάσει στην κοινωνία, είναι ότι οι υπάλληλοι των εφοριών υποδοχής… υποαπασχολούνται (!!!) και παρέχουν πολύ μικρότερο έργο απ’ αυτό που τους αντιστοιχεί (σύμφωνα πάντα με τη Διοίκηση). Η Διοίκηση της ΑΑΔΕ, παίζοντας το βρώμικο παιχνίδι του κοινωνικού αυτοματισμού και της διάσπασης των εργαζομένων, εμφανίζει ως ‘’λουφαδόρους’’ τους εργαζόμενους των ΔΟY υποδοχής, οι οποίοι… λειτουργούν εις βάρος της κοινωνίας, αλλά και των συναδέλφων τους!!!

  • Για παράδειγμα με βάση τον Πίνακα που η ΑΑΔΕ δημοσιοποίησε, οι εργαζόμενοι της ΔΟYΑγίων Αναργύρων… υποαπασχολούνται και για αυτό μετά τη συγχώνευση με τη ΔΟYΑχαρνών, θα κληθούν να κάνουν υπερδιπλάσιες των σημερινών εργασίες (όπως ο πίνακας αναφέρει).
  • Επίσης με βάση την ηγεσία της ΑΑΔΕ, οι εργαζόμενοι της ΔΟY Γλυφάδας υποαπασχολούνται επίσης και για αυτό μετά τη συγχώνευση με το Παλαιό Φάληρο και τη μεταφορά και των αρμοδιοτήτων της εφορίας αυτής, οι εργασίες που θα κληθούν να φέρουν εις πέρας θα αυξηθούν κατά 25% τουλάχιστον.
  • Το ίδιο και για τη ΔΟY ΙΓ Αθηνών, στην οποία μετά την ενοποίηση με το Γαλάτσι οι εργασίες που θα καλείται ο κάθε υπάλληλος να εκτελέσει θα είναι σχεδόν οι διπλάσιες, από αυτές που σε καθημερινή βάση εκτελεί..!!!

Είναι μάλλον ολοφάνερο ότι οι συντάκτες του πίνακα και του non paper που δόθηκε στα ΜΜΕ, δεν έχουν δουλέψει σε ΔΟΥ όπως η ΙΓ Αθηνών, η Γλυφάδα, η ΔΟY Αγίων Αναργύρων κλπ. Όπως είναι ολοφάνερο επίσης ότι δεν αποτυπώνεται στον πίνακά τους ο μόχθος και τα πενιχρά μέσα με τα οποία οι εργαζόμενοι ανταποκρίνονται στους στόχους της ΑΑΔΕ. Όπως δεν χωράει στον πίνακά τους η απίστευτη ανοργανωσιά ή το τηλεφωνικό... “spelling” του email Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με οποίο οι πολίτες επικοινωνούν με την Υπηρεσία.  

Η σκοπιμότητα όμως αυτών των άθλιων και προσβλητικών διαρροών, δεν τους οδηγεί μόνο στη απόκρυψη της πραγματικότητας των Εφοριών, αλλά και στη συνειδητή παραποίηση στοιχείων και δεδομένων.

  • Αποκρύπτει για παράδειγμα (και προφανώς όχι τυχαία) ότι σε καμιά συγχώνευση δεν μεταφέρθηκε το σύνολο του προσωπικού στη ΔΟY υποδοχής, αλλά αντιθέτως η Διοίκηση μιλούσε για διαδικασίες που οδηγούσαν σε εξοικονόμηση προσωπικού. Στο συγκεκριμένο πίνακα οι… πράξεις γίνονται κάνοντας την υπόθεση ότι θα μεταφερθεί το σύνολο των υπαλλήλων στη ΔΟY υποδοχής, κάτι που προφανώς δεν θα συμβεί. Κατά συνέπεια… η επιβάρυνση για τους εργαζόμενους των ΔΟY υποδοχής θα είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που και ο πίνακας αποτυπώνει.
  • Στις εργασίες που υπολογίζει για την κάθε Εφορία και διαιρεί με τους υπηρετούντες υπαλλήλους, είναι προφανές ότι δεν υπολογίζεται πλήθος εργασιών τις οποίες διεκπεραιώνουν οι υπηρεσίες, αφορούν την καθημερινή εξυπηρέτηση των πολιτών και τις οποίες, ενώ οι ΔΙΟΙΚΗΣΗ τις απαιτεί, τις θεωρεί ως μη γενόμενες…!!!
  • Τα νούμερα των υπηρετούντων υπαλλήλων είναι πλασματικά και χρησιμοποιούνται κατά το δοκούν. Για παράδειγμα η ΔΟY Γαλατσίου εμφανίζεται ως εφορία με 21 υπαλλήλους, ενώ μέχρι και την ημέρα δημοσίευσης του πίνακα, εργάζονταν στη ΔΟY πλέον των 45!!!

pinakas aade

 

ΑΚΕ (Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών)

Για να τυπώσετε το άρθρο.. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ