Τετάρτη
24 / 04 / 2024
10 Νέα Άρθρα

Τροπολογία - Λευκή Επιταγή του Σταϊκούρα σε Πιτσιλή για νέο Βαθμολόγιο – Μισθολόγιο, κατά παρέκκλιση του Υπαλληλικού Κώδικα.

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Με τροπολογία που κατατίθεται ως εκπρόθεσμη στη Βουλή και η οποία πρόκειται να ψηφιστεί αύριο Πέμπτη 12.2.20, ο Σταϊκούρα εκχωρεί απόλυτη ελευθερία στο Διοικητή της ΑΑΔΕ (αντιμετωπίζοντας τις όποιες… εκκρεμότητες υπήρχαν) προκειμένου να προχωρήσει χωρίς καμιά λογοδοσία ή έλεγχο στη δημιουργία νέου βαθμολογίου ή όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην τροπολογία… ’’Να αναπτύσσει και να εφαρμόζει μεθοδολογίες και ειδικότερα συστήματα προαγωγών, βαθμολογικής κατάταξης, καθώς και βαθμολογικής και υπηρεσιακής εξέλιξης, κατά παρέκκλιση των κριτηρίων και τις διαδικασίες που προβλέπονται στις διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα και κάθε άλλης διάταξης’’.

Με την τροπολογίας αυτή ουσιαστικά τροποποιείται η παρ. 2 του άρθρου 8 του Ν.4389/2016 και απαλείφονται οι όποιες προβλέψεις εφαρμογής διατάξεων του Δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα ή διατήρησης προβλέψεων για τον τρόπο ένταξης στο Βαθμολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία της κυβέρνησης, ανοίγει πλέον διάπλατα (ξεπερνώντας τις… όποιες εκκρεμότητες) το δρόμο στον Πιτσιλή, προκειμένου αυτός να προχωρήσει στο μισθολόγιο της ΑΑΔΕ, συνδέοντας το μισθολογικό καθεστώς των υπαλλήλων με το περίγραμμα στο οποίο ο κάθε εργαζόμενος εντάσσεται.

Όσο για τη ‘’βέβαιη’’ (όπως κυβερνητικοί και όχι μόνο, συνδικαλιστές διέδιδαν) τροπολογία για την προσωπική διαφορά των νεοεισερχόμενων στον κλάδο συναδέλφων, τουλάχιστον στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο… μάταια την αναζητήσαμε. Άλλωστε σύμφωνα και με νέα ενημέρωση της Ομοσπονδίας στη σημερινή (11.2.20) συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, αυτή μετατίθεται για το διάστημα μεταξύ της Άνοιξης και του… Καλοκαιριού!!!

Για να δείτε την τροπολογία ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ