Τετάρτη
24 / 04 / 2024
10 Νέα Άρθρα

Προεδρείο ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ στην ΑΔΕΔΥ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Τελικά ο πραξικοπηματικός τρόπος διάλυσης του Συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ από τις παρατάξεις της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚΕ, δεν ήταν τυχαίος. Η αποχώρησή τους από το 37ο Συνέδριο παίρνοντας μαζί τους τα πρακτικά, τα σχέδια αποφάσεων, τα ψηφίσματα κλπ, προκειμένου να μην είναι εφικτή η συνέχιση των διαδικασιών και η λήψη οποιασδήποτε απόφασης, ήταν όπως άλλωστε προκύπτει και είχε εξαρχής επισημανθεί και απ την Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών-ΑΚΕ (Δείτε σχετική ανακοίνωση), βάση σχεδίου και προειλημμένων αποφάσεων.

Αποφάσεων οι οποίες έφταναν μέχρι τη συμφωνία για τη συγκρότηση του νέου προεδρείου της ΑΔΕΔΥ. Προεδρείο το οποίο συγκροτήθηκε από τις παρατάξεις της ΔΑΚΕ και τις ΠΑΣΚΕ, με συνοπτικές μάλιστα διαδικασίες και με την άνεση που τους εξασφάλισε η αποχώρηση – αποχή απ’ τη διαδικασία των παρατάξεων ΕΑΕΚ και ΣΥΝΑΚ.

Έχοντας πλέον την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ και χωρίς κανέναν πλαίσιο αποφάσεων που θεωρητικά έστω να τους δεσμεύει (ένας απ τους λόγους που διέλυσαν το συνέδριο), θα συνεχίσουν το έργο τους… Έργο το οποίο έχει τη συμμετοχή και εκπροσώπων του κλάδου μας οι οποίοι συμμετέχουν συνδικαλιστικά και στηρίζουν με την ψήφο τους τις παραπάνω παρατάξεις...