Παρασκευή
26 / 04 / 2024

Μια… περίεργη απόφαση της ΠΟΕ ΔΟY

Με μια πραξικοπηματικού περιεχομένου απόφαση, στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της 9.10.19, η ηγεσία της ΠΟΕ ΔΟY με την ψήφο των παρατάξεων ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ και ΑΣΚΙ (και παρά την έντονη διαφωνία ΟΛΩΝ των άλλων παρατάξεων), αποφάσισε τον ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ της Αυτόνομης Κίνησης Εφοριακών (ΑΚΕ) απ’ τις συναντήσεις που θα κάνει η Ομοσπονδία με την Πολιτική και Υπηρεσιακή ηγεσία!!!.

Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου, επιχειρείται να αποκλειστεί από αντιπροσωπείες της Ομοσπονδίας μια παράταξη η οποία εκπροσωπείται στο Γενικό Συμβούλιο και έχει καθημερινή παρουσία στις δράσεις και τις διεκδικήσεις του κλάδου.

Πρόκειται για κάτι που παραπέμπει στις χειρότερες μέρες της συνδικαλιστικής ιστορίας του κλάδου. Μια απόφαση η οποία μάλλον θα ακούστηκε με μεγάλη ικανοποίηση στην Καρ. Σερβίας, η οποία συχνά πυκνά εκφράζει τη δυσφορία της για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της Αυτόνομης Κίνησης.

Είναι προφανές ότι η ανάδειξη θεμάτων που αφορούν τη λειτουργία της ΑΑΔΕ, την είσοδο των Ελεγκτικών Εταιρειών, το Κλείσιμο των Εφοριών, την Αδιαφάνεια που επικρατεί στην ΑΑΔΕ, τη διάλυση του ΣΔΟΕ με τις διαχρονικές πολιτικές ευθύνες, ΕΝΟΧΛΕΙ. Δεν γνωρίζαμε όμως ότι το ίδιο ενοχλούσε και την ηγεσία της ΠΟΕ ΔΟY, εκτός και αν… μέσω αυτής εκφράστηκε ΕΜΠΡΑΚΤΑ η δυσαρέσκεια της Πολιτικής και Υπηρεσιακής ηγεσίας.

Μας κάνει όμως επίσης μεγάλη εντύπωση και η χρονική στιγμή που επέλεξε η… Τρόικα της ΠΟΕ ΔΟY (ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ – ΑΣΚΙ), να λάβει αυτά τα… κατασταλτικά μέτρα. Σε μια περίοδο που συγκροτούνται με επιτυχία διαπαραταξιακές επιτροπές ενημέρωσης των συναδέλφων, λίγο πριν τις Γενικές Συνελεύσεις όπου πρέπει να εκπέμψουμε μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας και σε μια περίοδο που πρέπει να ‘’χτίσουμε’’ πάνω στην καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην Απεργία – Αποχή, η ηγεσία της ΠΟΕ ΔΟY επιχειρεί να δυναμιτίσει το κλίμα για λόγους που ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ.

Ίσως γιατί ως Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών, δεν μάθαμε να διαπραγματευόμαστε πίσω από κλειστές πόρτες. Ίσως γιατί δεν επιλέξαμε τη συνδικαλιστική μετάλλαξη με βάση τις κυβερνητικές εναλλαγές. Ίσως γιατί δεν μάθαμε να κρατάμε το στόμα μας κλειστό. Ίσως γιατί η δύναμή μας και αυτοί στους οποίους απολογούμαστε (για τα λάθη, τις παραλείψεις και τις αδυναμίες μας) είναι μόνο οι συνάδελφοι.

Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη…

Η Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών, δεν θα τους κάνει τη χάρη να εμπλακεί σε διασπαστικές κινήσεις, σε μια κρίσιμη για τον κλάδο περίοδο. Θα συνεχίσουμε στην ίδια ενωτική στάση, που μέχρι τώρα ακολουθούμε με απόλυτη συνέπεια. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε στην πράξη τις συλλογικές αγωνιστικές αποφάσεις. Θα συνεχίσουμε σε καθημερινή βάση να υπερασπιζόμαστε την Ομόφωνη απόφαση της Ομοσπονδίας, για Απεργία – Αποχή απ’ την αξιολόγηση.

Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τις Συλλογικές διαδικασίες και τα σωματεία μας, προσπαθώντας ταυτόχρονα να τα απαλλάξουμε από αντιλήψεις και πρακτικές που οδηγούν στην περαιτέρω απαξίωσή τους.

Αθήνα, 14.10.2019

Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών