Σάββατο
20 / 04 / 2024
9 Νέα Άρθρα

ΑΑΔΕ: Του Αυταρχισμού έπεται η αλαζονεία και οι … ειρωνείες

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ ΔΟY, μετά από πρόταση της Αυτόνομης Κίνησης Εφοριακών (ΑΚΕ) η οποία έτυχε της αποδοχής – στήριξης του συνόλου των παρατάξεων, αποφάσισε να ζητήσει απ’ τους αρμόδιους την επέκταση των προβλέψεων του ν. 4551/2018 για το μεταφορικό ισοδύναμο και για τους συναδέλφους μας που μετακινούνται καθημερινά με πλοίο προκειμένου να φτάσουν στην εργασία τους.

Συγκεκριμένα ο ν. 4551/2018 προβλέπει ευνοϊκές ρυθμίσεις ως προς το κόστος μετακίνησης Δημοσίων Υπαλλήλων, μετακινήσεων οι οποίες γίνονται σε καθημερινή βάση, από και προς τα νησιά, λόγω διαφορετικού τόπου διαμονής και εργασίας.

Των ρυθμίσεων αυτών και των κατηγοριών υπαλλήλων που αναφέρονται στο νόμο, εξαιρούνται οι υπάλληλοι της ΑΑΔΕ και του ΥΠΟΙΚ. Αποτέλεσμα αυτού, υπάλληλοι που διαμένουν μόνιμα π.χ. Αίγινα, Πόρο, κλπ., αλλά αναγκάζονται να μεταβαίνουν καθημερινά στον Πειραιά όπου και μετακινήθηκαν μετά το κλείσιμο των υπηρεσιών που υπήρχαν στις περιοχές μόνιμης κατοικίας τους, αναγκάζονται να επωμιστούν ένα ιδιαίτερα υψηλό μηνιαίο κόστος.

Με επιστολή της η Ομοσπονδία γνωστοποίησε το πρόβλημα στους αρμόδιους υπουργούς, αλλά και στον κ. Πιτσιλή (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ) ζητώντας το απολύτως αυτονόητο… την ένταξη και των εργαζομένων της ΑΑΔΕ στις προβλέψεις του νόμου.

Το ζήτημα μάλιστα το έθεσε η ομοσπονδία και στην τελευταία συνάντησή της με τον κ. Πιτσιλή. Δυστυχώς όμως όχι μόνο δεν υπήρξε απ’ την πλευρά της ηγεσίας της ΑΑΔΕ η υιοθέτηση του δίκαιου αιτήματος, αλλά ούτε και το γνωστό… ‘’η μπάλα στην κερκίδα’’, μέσω της κλασικής απάντησης… ‘’θα το μεταβιβάσουμε στην πολιτική ηγεσία, η οποία έχει και την αρμοδιότητα’’ κλπ κλπ.

Με ειρωνικό ύφος όπως μαθαίνουμε και όπως άλλωστε προκύπτει και απ’ το σχετικό ενημερωτικό της ΠΟΕ ΔΟY (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ), ο κ. Πιτσιλής παρέπεμψε για την επίλυση του θέματος στο Σύλλογο Αττικής (!!!!), προτρέποντας να ζητήσει ο Σύλλογος εκπτώσεις απ’ τις ναυτιλιακές εταιρείες.

Μια απαξιωτική και ειρωνική προς τους συναδέλφους απάντηση. Συναδέλφους οι οποίοι διεκδικούν την ένταξή τους σε διατάξεις που προβλέπονται για άλλες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων.

Το δρόμο του αυταρχισμού που έχει επιλέξει η ηγεσία της ΑΑΔΕ, ακολουθεί αυτός της αλαζονείας και της ειρωνείας απέναντι στους εργαζόμενους.

Η ηγεσία της ΑΑΔΕ ειρωνεύεται τα σωματεία γιατί προφανώς θα προτιμούσε να μην υπάρχουν. Θα προτιμούσε οι εργαζόμενοι να διαπραγματεύονται μόνοι τους για τα έξοδά τους, τις σχέσεις τους με την υπηρεσία, τους ατομικούς τους στόχους και τα ατομικά συμβόλαια που προωθούνται κλπ.

Δυστυχώς όμως για την ηγεσία της ΑΑΔΕ ο Σύλλογος Αττικής και Κυκλάδων θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων, να συγκρούεται με τις ακραίες πολιτικές που προωθούνται στην ΑΑΔΕ και να υπενθυμίζει στην πολιτεία τις υποχρεώσεις της απέναντι στους Δημοσίους Υπαλλήλους που με αυταπάρνηση και προσωπικά έξοδα ασκούν το λειτούργημά τους.