Στον κίτρινο συνδικαλισμό και στην ανηθικότητα γυρίζουμε την πλάτη

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΑΣΚΙ Συλλόγου Αχαιας, Ηλείας, Κεφαλληνίας και Ζακύνθου

Συνάδελφοι,

Τα κέντρα διαπλοκής και εξουσίας που λυμαίνονται τις υπηρεσίες μας εδώ και χρόνια, είσαι γνωστά. Είναι τα ίδια κέντρα που και σήμερα, εκμεταλλευόμενα τις, διαχρονικά, εγκληματικές ευθύνες των κυβερνήσεων που έχουν νομοθετήσει την αδιαφάνεια στις κρίσεις, στις μετακινήσεις υπαλλήλων, στη διαδικασία επιλογής των προς έλεγχο υποθέσεων κλπ κλπ, διεκδικούν την αναβάθμιση του ρόλου τους και μπροστά στο στόχο τους αυτό, δεν έχουν τον παραμικρό ηθικό φραγμό ή αναστολή.

Είναι οι γνωστοί εργοδοτικοί και ενίοτε κυβερνητικοί συνδικαλιστές οι οποίοι προβάλλοντας τη συνδικαλιστική ιδιότητα και κάνοντας κατάχρηση συνδικαλιστικών δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με αίμα, προσβάλλουν τον κλάδο και παίζουν, για δικούς τους προφανώς λόγους, βρώμικα παιχνίδια.

Είναι οι γνωστοί συνδικαλιστές – πληροφοριοδότες των υπηρεσιακών παραγόντων και όχι μόνο, για τα τεκταινόμενα στον κλάδο, τις συνεδριάσεις των οργάνων, ό,τι λέγεται και ακούγεται στις υπηρεσίες μας κλπ.

Είναι αυτοί που στήνουν ψεύτικα δημοσιεύματα σε γνωστά για την ποιότητα τους, το ρόλο και τις θέσεις τους μέσα ενημέρωσης. Θέσεις που προφανώς δεν απέχουν απ’ τις δικές τους.

Απέναντι σε αυτήν την αποκρουστική και βρώμικη εικόνα ‘’συνδικαλισμού’’, απαιτείται η αγωνιστική ενότητα όλων των εργαζομένων, ανεξάρτητα πολιτικών ή συνδικαλιστικών απόψεων. Οι διαφορετικές απόψεις άλλωστε είναι απαραίτητες και μπορούν να αποτελέσουν προωθητική δύναμη για τον κλάδο. Αρκεί η αντιπαράθεση αυτή να γίνεται με επιχειρήματα, με διαφάνεια και μακριά από παρασκηνιακές πρακτικές νύχτας που παραπέμπουν σε άλλες εποχές.

 Είναι κατά συνέπεια πολύ ενθαρρυντικό μήνυμα η απόφαση της 4-9-2017 του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας, ο οποίος καταδικάζει ως απολύτως ψευδή και απαράδεκτα τα όσα αναφέρει γνωστό δημοσίευμα.

Μια απόφαση η οποία, πέραν της αποκατάστασης της αλήθειας, δείχνει και την ωριμότητα της πλειοψηφίας των παρατάξεων του Συλλόγου, να αντιληφθούν τα όρια της συνδικαλιστικής αντιπαράθεσης με τη βρωμιά, αλλά και τους κινδύνους που εγκυμονούν για τον κλάδο τέτοιου είδους δημοσιεύματα και όσοι τα τροφοδοτούν.

Το γεγονός ότι η ΔΑΚΕ ήταν η μόνη παράταξη που διαφοροποιήθηκε από την απόφαση του ΔΣ και την καταδίκη αυτών των πρακτικών, μάλλον δεν ήταν τυχαίο και σίγουρα βοηθάει την εξαγωγή συμπερασμάτων για το ρόλο και τις πρακτικές ορισμένων, αλλά και τους πραγματικούς συντάκτες – ρεπόρτερ του συγκεκριμένου μέσου.

 

                                                                                                Πάτρα 7-9-2017

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ

Αρχείο τευχών του περιοδικού Ενημέρωση Εφοριακών

ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΧΡΗΣΤΕΣ ONLINE

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 536 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Χρήστες
5
Άρθρα
1630
Εμφανίσεις Άρθρων
2899977