Σάββατο
27 / 04 / 2024
6 Νέα Άρθρα

ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΩΝ (ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΔΟΥ ;)

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΣΚΙ

Συναδέλφισες και συνάδελφοι

Το πρώτο κρούσμα κατάχρησης εξουσίας, πριν καν ψηφιστεί και αρχίσει να υλοποιείται ο σχετικός νόμος για τη δημιουργία ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ, έκανε την εμφάνισή του και μάλιστα στην χειρότερη εκδοχή.

Όπως κατήγγειλε ήδη ο Γραμματέας του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε. – Δ.Ο.Υ., συνάδελφος Πέτρος Οικονομόπουλος (βλ καταγγελία στο www.eforiakoi.org), οι υπάλληλοι του τμήματος ελέγχου της Δ.Ο.Υ. Ναυπλίου υπέστησαν, εντελώς αναίτια και απρόκλητα, την ανάρμοστη, προκλητική και απειλητική συμπεριφορά του εκτελούντος χρέη περιφερειακού Διευθυντή Πελοποννήσου κ. ΜΠΑΡΚΟΥΛΑ ΡΗΓΑ, κατά την επίσκεψή του στη Δ.Ο.Υ., στις 17/05/2016.

Ο κ. ΜΠΑΡΚΟΥΛΑΣ θεωρώντας προφανώς ότι η θέση ευθύνης που κατέχει του δίνει ανεξέλεγκτα δικαιώματα, επιδόθηκε σε μια απαράδεκτη, προκλητική και απειλητική συμπεριφορά απέναντι σε Συναδέλφους και Συναδέλφισες. Η επίθεση μάλιστα αυτή δεν αφορούσε υπηρεσιακά θέματα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι, αν επρόκειτο για υπηρεσιακό θέμα, θα δικαιολογούνταν τέτοια συμπεριφορά.

Δηλαδή ένα ανώτατο στέλεχος της Διοικητικής ιεραρχίας, επισκέφθηκε μια Δ.Ο.Υ., όχι για να ενημερώσει, κατευθύνει, αντιμετωπίσει πιθανά προβλήματα, αλλά, χρησιμοποιώντας την ιδιότητά του ως διευθυντής, για να εκφοβίσει και να απειλήσει τους συναδέλφους, επικαλούμενος προσωπικούς «αόρατους εχθρούς» που μόνο αυτός γνωρίζει, εισάγοντας νέα ήθη, τρόπους και πρακτικές «ξεκαθαρίσματος λογαριασμών».

Τα γεγονότα αυτά επιβεβαίωσαν με επιστολή τους όλοι οι συνάδελφοι που βρίσκονταν στο χώρο και δέχτηκαν την επίθεση, εκφράζοντας παράλληλα την απορία τους για τους λόγους για τους οποίους η Ομοσπονδία παραμένει άφωνη, παρά τη συγκεκριμένη και επώνυμη καταγγελία του συναδέλφου Οικονομόπουλου.

Οι απορίες αυτές όμως λύθηκαν στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας την Πέμπτη 2.6.16 (μόνο...... 15 ημέρες μετά τη σοβαρότατη αυτή καταγγελία), παρουσία και των Συναδέλφων, που κατέφθασαν απ' το Ναύπλιο προκειμένου να επιβεβαιώσουν τα γεγονότα και να ζητήσουν τη στήριξη της Ομοσπονδίας. Δυστυχώς όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως περίμεναν. Την αρχική προσπάθεια στελεχών της ομοσπονδίας για αναζήτηση ευθυνών των ίδιων των συναδέλφων, που «μπορεί να οδήγησαν» τον κύριο ΜΠΑΡΚΟΥΛΑ σε αυτή την «έκρηξη», διαδέχτηκαν οι συμβουλές για κουκούλωμα της υπόθεσης, για το καλό όλων, και στο τέλος η προσπάθεια παραπομπής της λήψης απόφασης σε νέα συνεδρίαση στο μέλλον.

Η συγκυριακή πλειοψηφία της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε. – Δ.Ο.Υ., προβάλλοντας διάφορες αστήριχτες δικαιολογίες, καταψήφισε την πρόταση για καταγγελία της συμπεριφοράς του κ. ΜΠΑΡΚΟΥΛΑ, και παρέπεμψε την λήψη απόφασης στο αόριστο μέλλον, για να παρευρεθούν δήθεν στη συνεδρίαση ο κ. ΜΠΑΡΚΟΥΛΑΣ, ο οποίος είχε κληθεί και δεν προσήλθε, και το προεδρείο του συλλόγου Αργολίδας – Κορινθίας, το οποίο επίσης δεν προσήλθε αν και είχε κληθεί.

Αγαπητοί συνάδελφοι...

Οι διαφορετικές συνδικαλιστικές ή και πολιτικές θέσεις είναι απολύτως σεβαστές και σε πλήθος περιπτώσεων, ως παράταξη, έχουμε αποδεχτεί και στηρίξει αποφάσεις και θέσεις της πλειοψηφίας με τις οποίες δεν συμφωνούσαμε, όπως άλλωστε είχαμε υποχρέωση στο πλαίσιο των συνδικαλιστικών μας οργάνων να πράξουμε.

Όμως, για τέτοιου είδους αποφάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων, δεν είμαστε διατεθειμένοι να σιωπήσουμε, ανεχόμενοι πρακτικές συγκάλυψης που οδηγούν στην παρακμή, στην ανυποληψία, στην έλλειψη εμπιστοσύνης και στην απαξίωση του ρόλου του συνδικαλιστικού κινήματος.

Δεν θα δεχθούμε, η διοίκηση της ομοσπονδίας, μετά από επώνυμη καταγγελία, μέλους του Γενικού Συμβουλίου, που επιβεβαιώνεται από το σύνολο των συναδέλφων που ήταν παρόντες, μετά από απειλές (θα σας εξαφανίσω, θα σας πετάξω από το Μπούρτζι στη θάλασσα και θα κρατώ το κεφάλι σας μέσα στο νερό να σας πνίξω) και άθλια συμπεριφορά ανώτερου υπηρεσιακού παράγοντα, να επιλέγει, δια της σιωπής της, την στήριξή του.

Δεν θα δεχθούμε, η διοίκηση της ομοσπονδίας, όταν απειλείται ακόμα και η ζωή συναδέλφων, από «συνάδελφο» που κατέχει θέση ευθύνης, να αρνείται να διαβιβάσει τόσο σοβαρές καταγγελίες στην πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία, και να επιχειρεί, υποβαθμίζοντας τα γεγονότα, να προστατεύσει απροκάλυπτα τον καταγγελλόμενο.

Δεν θα δεχθούμε, η διοίκηση της ομοσπονδίας, αντί να ενθαρρύνει, να ενισχύει και να στηρίζει με κάθε τρόπο τους συναδέλφους, οι οποίοι παίρνουν την ευθύνη της επώνυμης καταγγελίας τόσο σοβαρών θεμάτων, να τους καλεί να τα κουκουλώσουν για το καλό τους...

Διαβεβαιώνουμε τους συναδέλφους ότι εμείς δεν θα γίνουμε συνένοχοι στην συγκάλυψη τέτοιων συμπεριφορών, κρυπτόμενοι πίσω από αντισυναδελφικές αποφάσεις. Ξεκαθαρίζουμε ότι οι καταγγελίες ΠΗΡΑΝ ΗΔΗ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥΣ. Με πρωτοβουλία δώδεκα (12) μελών του Γενικού Συμβουλίου (ΑΣΚΙ, ΔΑΣ, ΟΡΑΜΑ), οι καταγγελίες διαβιβάστηκαν στο ΥΠΟΙΚ (Υπουργό, Αν/τη Υπουργό) και στον ΓΓΔΕ, σε αντίθεση με τη στάση αδράνειας και ανοχής της Ε.Ε. της Π.Ο.Ε. – Δ.Ο.Υ.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία άμεσα θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα, με σκοπό την αποτροπή τέτοιων φαινομένων στο μέλλον και την αποκατάσταση της τιμής, της αξιοπρέπειας και του αισθήματος ασφάλειας και δικαιοσύνης των συναδέλφων μας.

Συναδέλφισες και συνάδελφοι

Ο αυταρχισμός, η αλαζονεία, η απρεπής, προκλητική και αγενής συμπεριφορά έναντι του προσωπικού, δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνουν αποδεκτά από το συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζόμενους.

Όσοι κατέχουν θέσεις ευθύνης στις υπηρεσίες μας και κάνουν κατάχρηση αυτών, να γνωρίζουν ότι θα μας βρουν απέναντι, έστω και αν το θεσμικά ανεξέλεγκτο της «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ» και η ανοχή ή και συγκάλυψη τέτοιων φαινομένων από τις «υπεύθυνες» συνδικαλιστικές ηγεσίες, θα τους επιτρέπει να συμπεριφέρονται απρεπώς, να εκβιάζουν, να απειλούν και να στοχοποιούν όσους εργαζόμενους τολμούν να διαμαρτυρηθούν ή να εκφράσουν διαφορετική γνώμη, «αξιολογώντας» τους και «αμείβοντάς» τους ανάλογα.

Οι εργαζόμενοι έχουμε τη δύναμη και θα αποκρούσουμε με αποφασιστικότητα τέτοια φαινόμενα, ακόμα και αν χρειαστεί να συγκρουστούμε με αυτούς που τα δημιουργούν αλλά και με αυτούς, οι οποίοι, αντί να βρίσκονται στο πλάι μας και να μας υπερασπίζονται, συμπράττουν στην συγκάλυψη και την διαιώνισή τους.

Αθήνα, 07.06.2016

ΓΙΑ ΝΑ ΤΥΠΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

ΓΙΑ ΝΑ ΤΥΠΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

ΓΙΑ ΝΑ ΤΥΠΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.