ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Η ΑΣΚΙ είχε καταδικάσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το προηγούμενο σύστημα επιλογής Προϊσταμένων στη ΓΓΔΕ ως αναξιοκρατικό, αδιαφανές και διαβλητό. Με αίσθημα ευθύνης τοποθετούμαστε και στην σημερινή επιλεγείσα διαδικασία η οποία γίνεται αιφνιδιαστικά, αλλάζοντας το πλαίσιο επιλογής την τελευταία στιγμή, χωρίς όρους δημοσιότητας και διαφάνειας.

Η διαδικασία της γραπτής εξέτασης για θέσεις ευθύνης στη ΓΓΔΕ, δεν είναι δυνατόν να ανακοινώνεται δύο (2) ημέρες πριν την διεξαγωγή της, στα προσωπικά email των ενδιαφερομένων, χωρίς να δημοσιοποιούνται και να διασφαλίζονται οι όροι της διεξαγωγής.

Η καθιέρωση γραπτής εξέτασης, ενώ θα μπορούσε να λειτουργήσει ως δικλείδα αξιοκρατίας και καθιέρωσης εμπιστοσύνης ανάμεσα στους κρινόμενους και την πολιτική ηγεσία της ΓΓΔΕ, ο τρόπος που επιχειρείται, πέρα από την προχειρότητα και το στοιχείο του αιφνιδιασμού, στην ουσία της, απαξιώνει την γραπτή εξέταση.

Κι αυτό διότι δεν έχουν γνωστοποιηθεί δημόσια:

• το περιεχόμενο της γραπτής εξέτασης,

• ο τύπος της εξέτασης

• η επιτροπή που θα επιλέξει τα θέματα

• η διαδικασία και τα πρόσωπα της βαθμολόγησης.

Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητάμε την αναβολή της διαδικασίας, ώστε να γνωστοποιηθεί δημόσια το πλαίσιο της γραπτής εξέτασης, να ορισθεί η επιτροπή και η διαδικασία επιλογής των θεμάτων στα οποία θα εξετασθούν οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες, να δημοσιοποιηθεί το περιεχόμενο της ύλης στην οποία θα βασισθεί η γραπτή εξέταση κατά περίπτωση, να εξασφαλιστεί το αδιάβλητο της διόρθωσης των γραπτών έτσι ώστε να εξασφαλισθεί το δυνατόν περισσότερο η αντικειμενικότητα, το αδιάβλητο των εξετάσεων και η ισότιμη – δίκαιη αντιμετώπιση των εξεταζόμενων.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, δεν είναι δυνατόν να καλούμαστε να προσέλθουμε σε μια διαδικασία ως «πρόβατα επί σφαγή», σε μια διαδικασία που γίνεται «εν κρυπτώ και αιφνιδίως».

Δεν αποδεχόμαστε αιφνιδιασμούς, δεν σιωπούμε ως καλά παιδιά, θα είμαστε παρόντες και παρούσες για να διασφαλίσουμε την αξιοκρατία, τη διαφάνεια και την αντικειμενικότητα των κρίσεων στον κλάδο μας.

ΓΙΑ ΝΑ ΤΥΠΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.