Παρασκευή
19 / 04 / 2024
11 Νέα Άρθρα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΚΙ ΓΙΑ ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΣΚΙ

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ ή ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ... ΠΙΣΩ ΠΟΡTA;

Στο συνέδριο του κλάδου που θα διεξαχθεί 15-17/12, υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής του συνδικαλιστικού σκηνικού και δημιουργίας μιας νέας πλειοψηφίας που θα μπορέσει να αντικρούσει τα όσα ετοιμάζουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και να διεκδικήσει αυτά που μας αξίζουν. Τα αριθμητικά δεδομένα που προέκυψαν από τις εκλογές στου συλλόγους, ΔΙΝΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ εφόσον βέβαια όλοι αυτοί πού εμφανίστηκαν με διάφορα σχήματα (ανεξάρτητα, ενωτικά κλπ) καταγγέλλοντας ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, αποδείξουν ότι τελικά δεν λειτουργούσαν βάσει σχεδίου. Ότι απλά μεταμφιέστηκαν πριν τις εκλογές για να εξαπατήσουν τους συναδέλφους και σήμερα επανασυσπειρώνονται για να εξασφαλίσουν και πάλι την πλειοψηφία της ομοσπονδίας.

Στο συνέδριο αυτό:

  • Συμμετέχουν 255 σύνεδροι ( από 303 το 2011).
  • ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚΕ έχουν μόλις 93 σύνεδρους αθροιστικά (62-31 αντίστοιχα) με βάση τα ψηφοδέλτια που υπήρξαν σε συλλόγους.
  • 162 σύνεδροι έχουν εκλεγεί με διάφορα σχήματα, όπως το δίκτυο σχημάτων της ΑΣΚΙ, ΔΑΣ, ΣΑΣ, ΕΕΕ, ΟΡΑΜΑ, ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ κλπ.

Ανάμεσα σε αυτούς τους 162 υπάρχουν σύνεδροι που πριν ακόμα κλείσουν οι αντίστοιχες κάλπες, τα επιτελεία ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ τους προσέθεταν στις δυνάμεις τους! Είμαστε σίγουροι ότι κάποιοι από αυτούς θα ενταχθούν τελικά στο κομματικό μαντρί, αφού με τον πιο βρώμικο τρόπο εξαπάτησαν αυτούς που τους ψήφισαν. Να είναι σίγουροι όμως ότι δεν θα μπορέσουν να κρυφτούν και την επόμενη του Συνεδρίου ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ, αποδεικνύοντας ότι η «ανεξαρτησία» ήταν μιας χρήσης.

Η ΑΣΚΙ ΔΗΜΟΣΙΑ, χωρίς υπόγεια παζάρια, παρασκήνια και μεθοδεύσεις, απευθύνεται σε κάθε σύνεδρο, σε κάθε σχήμα και προτείνει:

1. Να μην επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να πανηγυρίζει για τη νίκη των δυνάμεων που την εκπροσωπούν στο συνδικαλιστικό χώρο. Να μην επιτρέψουμε στις κυβερνητικές συνδικαλιστικές δυνάμεις να κυριαρχήσουν και στη ΔΑΚΕ να αναδειχθεί πρώτη δύναμη του Συνεδρίου! Αυτοί μας διαλύουν την ζωή και εμείς στο συνέδριο θα στείλουμε μήνυμα υποταγής;

2. Να συγκροτηθεί το μεγαλύτερο δυνατό ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (το οποίο δεν χαρίζουμε σε κανένα κόμμα) που θα καταθέσει ψηφοδέλτιο ενότητας-αγώνα-προοπτικής και θα αναδείξει σαν πρώτη δύναμη του Συνεδρίου, συνδικαλιστικές δυνάμεις που μάχονται την κυβερνητική πολιτική της βαρβαρότητας.

3.Το ψηφοδέλτιο αυτό θα ανακοινώσει ΔΗΜΟΣΙΑ τις θέσεις ευθύνης που θα εκλέξει, με στόχο την δημοκρατική πολυφωνία των συνέδρων και των παρατάξεων – σχημάτων που θα συμμετέχουν.

Δεν κρύβουμε τις διαφορετικές συνδικαλιστικές μας απόψεις, δεν καταργούμε τις παρατάξεις, απλά θέλουμε να εκφραστεί η συνδικαλιστική πλειοψηφία που αξίζει ο κλάδος.

Η πρότασή μας κατατίθεται ΧΩΡΙΣ ΗΓΕΜΟΝΙΣΜΟΥΣ, ΜΙΚΡΟΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ. Με διαφάνεια απλώνουμε το χέρι σε ΟΠΟΙΟΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ. Σε όποιον επιθυμεί να κλείσει την «πίσω πόρτα» για το νέο μέτωπο κυβερνητικής στήριξης, το οποίο δεν τόλμησε να εμφανιστεί σε όλους τους συλλόγους, επιλέγοντας σχήματα με άλλες επωνυμίες.

ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΗΓΕΣΙΑ, ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑ.

ΕΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΑΓΕΣ KAI OXI ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ.

8.12.2014

ΓΙΑ ΝΑ ΤΥΠΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ