Σάββατο
20 / 04 / 2024
9 Νέα Άρθρα

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ!!!

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΣΚΙ

(Για να την εκτυπώσετε πατήστε εδώ.)

Πρωτοφανείς καταστάσεις εξελίχθηκαν στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ – Δ.Ο.Υ. το οποίο συνεδρίασε σήμερα για πολλές ώρες (10π.μ–6μ.μ), χωρίς όμως να μπορέσει να αντιμετωπίσει (ούτε καν να κουβεντιάσει) τα σοβαρά προβλήματα του κλάδου και την κρίση που αντιμετωπίζει η Ομοσπονδία. Θα χρειαζόταν πολλές σελίδες για να αποτυπώσουμε τα όσα έγιναν σε ένα Συμβούλιο το οποίο είχε ως βασικά του θέματα, τον Διοικητικό και Οικονομικό Απολογισμό χαρακτηριστικά όμως αναφέρουμε:

Δεν ψηφίστηκε Διοικητικός Απολογισμός, γιατί..... ΔΕΝ κατατέθηκε! ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ (και φυσικά ΕΕΕ) όμως, ψήφισαν την επικύρωση (γενικώς και αορίστως) των αποφάσεων της προηγούμενης περιόδου, οι οποίες .....ΔΕΝ κατατέθηκαν ΠΟΤΕ στο Γενικό Συμβούλιο (όπως το καταστατικό και η... λογική προβλέπουν).

Δεν ψηφίστηκε Οικονομικός Απολογισμός, γιατί.....ΔΕΝ κατατέθηκε! Η προσπάθεια να ψηφιστούν ''οικονομικές καταστάσεις'' της προηγούμενης τριετίας (που διανεμήθηκαν στο Συμβούλιο την ίδια μέρα και άλλαξαν γιατί διαπιστώθηκε ότι είχαν λάθη), ΔΕΝ ΑΠΕΔΩΣΕ, αφού ΥΠΕΡ ψήφισαν μόνο ΠΑΣΚΕ (και φυσικά ΕΕΕ) και ένα τμήμα της ΔΑΚΕ. Σε όσους ψήφισαν ΥΠΕΡ, πραγματικά θέλουμε να ρωτήσουμε, ΤΙ ΨΗΦΙΣΑΝ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΑΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΘΕΣΕ Η ΑΣΚΙ; Γιατί προσπάθησαν ουσιαστικά, να κουκουλώσουν υπαρκτά προβλήματα και όχι να διερευνηθούν όσα η ΑΣΚΙ, αλλά και άλλοι Γενικοί Σύμβουλοι ζητούσαν;

• Αποφάσισαν την προκήρυξη του συνεδρίου του κλάδου (15-16-17 Δεκέμβρη) με ψήφους ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ (και φυσικά ΕΕΕ), χωρίς να υπάρχει οικονομικός και διοικητικός απολογισμός και με ανοιχτά συνδικαλιστικά και κυρίως οικονομικά θέματα στην ΠΟΕ – Δ.Ο.Υ. Ρωτάμε ΓΙΑΤΙ; Για να κρύψουν τα προβλήματα;

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Είναι σαφής η πρόθεση των μνημονιακών εταίρων να αγνοήσουν το μήνυμα των εκλογών, την ψήφο των συναδέλφων και να πάνε σε εκτροπές. Εκτροπές που συνδέονται είτε με τη μη εφαρμογή ΒΑΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ, είτε με τη διαφαινόμενη πλέον πρόθεσή τους να αποκλείσουν απ' τα συνδικαλιστικά όργανα δυνάμεις όπως η ΑΣΚΙ και η ΔΑΣ. Η ΠΑΣΚΕ προτείνει τώρα «προγραμματικά προεδρεία» και χτίζει την ''προγραμματική'' της συμφωνία με τις πρόθυμες δυνάμεις της ΔΑΚΕ και της ΕΕΕ, με βασικό στόχο τον αποκλεισμό της ΑΣΚΙ, αλλά και άλλων δυνάμεων από τις θέσεις ευθύνης που οι συνάδελφοι με την ψήφο τους, τους ανέθεσαν. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Συλλόγου ΑΤΤΙΚΗΣ, όπου παρά το ότι οι εκλογές έγιναν στις 23-10-2014 η συγκρότηση αναβλήθηκε (με ψήφους ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ και τη στήριξη φυσικά της ΕΕΕ) για 2 μήνες μετά, επιλέγοντας να κρατήσουν σε ουσιαστική αδράνεια το μεγαλύτερο σύλλογο της χώρας, τη στιγμή που η κυβέρνηση ετοιμάζει ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, με ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ και ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Η ΑΣΚΙ θα παλέψει και θα αναζητήσει δημόσια εκείνες τις συμμαχίες, που θα επιτρέψουν την πραγματοποίηση ενός ουσιαστικού συνεδρίου. Ενός συνεδρίου που θα επιχειρήσει να δώσει απαντήσεις στα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο και να πάρει αγωνιστικές αποφάσεις για την υπεράσπιση της ζωής και της αξιοπρέπειάς μας. Ενός συνεδρίου που θα επιβάλει όρους διαφάνειας και δημοκρατίας στη λειτουργία των συνδικαλιστικών μας οργάνων.

ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ

2.12.2014