Παρασκευή
26 / 04 / 2024
6 Νέα Άρθρα

ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ή ΜΕΤΑΛΛΑΞΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Έχει ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία (συνελεύσεις, ψηφοδέλτια, ανακοινώσεις κλπ) για την εκλογή των Διοικητικών Συμβουλίων και της Ομοσπονδίας. Στις εκλογές αυτές έχουμε την δυνατότητα να εκλέξουμε τις συνδικαλιστικές δυνάμεις, που θα έχουν την ευθύνη για τα θέματα του κλάδου την επόμενη τριετία.

Μια εκλογή που είναι σημαντική και σίγουρα δεν θα δικαιώνει όσους από την επόμενη μέρα των ψήφων, διαμαρτύρονται «ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ;».

Η ΑΣΚΙ θα δώσει και αυτή τη μάχη, μαζί με τις κινήσεις, τα σχήματα και τους συναδέλφους που αγωνίζονται για την ενότητα των ριζοσπαστικών δυνάμεων. Και σε αυτή την εκλογική μάχη, θα προσπαθήσουμε να ενώσουμε, να συντονιστούμε και να συνεργαστούμε με όσους επιθυμούν την ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, απευθύνουμε πρόσκληση συμπόρευσης και κοινού βηματισμού σε κάθε συνάδελφο, στη ΔΑΣ, στη Συνεργασία Ανεξάρτητων Σχημάτων, στην Πρωτοβουλία Εργαζομένων – Εργατική Αλληλεγγύη (με κριτήριο την παρουσία τους στο Γενικό Συμβούλιο, αλλά και όλες τις κινηματικές πρωτοβουλίες του προηγούμενου διαστήματος) καθώς και σε άλλες συνδικαλιστικές κινήσεις σχήματα κλπ. Τους καλούμε σε συνεργασία για την συνδικαλιστική ΑΝΑΤΡΟΠΗ και την αλλαγή σελίδας σε Συλλόγους και Ομοσπονδία, χωρίς κηδεμονίες, σκοπιμότητες, δογματισμούς και μεταφυσικές «προϋποθέσεις». Τους καλούμε στη συγκρότηση ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, που θα εξασφαλίσει στα νέα συνδικαλιστικά όργανα, σαφή πλειοψηφία των ριζοσπαστικών –αγωνιστικών σχημάτων.

Είναι σαφές ότι η πρόσκληση δεν αφορά τις κυβερνητικές συνδικαλιστικές δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ που θα διεκδικήσουν ξανά τη ψήφο σας είτε άμεσα, είτε κρυμμένες μέσα σε δήθεν «ενιαία και ανεξάρτητα» ψηφοδέλτια, είτε μέσα από υποτιθέμενα ανεξάρτητα σχήματα που τελευταία ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια και στελεχώνονται κυρίως από το ίδιο φθαρμένο συνδικαλιστικό δυναμικό. Ειδικά σε όσους από τώρα, διανέμουν καρέκλες και αξιώματα για τα ψηφοδέλτια αυτά (όπως μαθαίνουμε ότι γίνεται σε πολλούς Συλλόγους).

Είναι ανάγκη να δημιουργηθεί ένα ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ που θα αντιπαλεύει την μνημονιακή βαρβαρότητα και τις πολιτικές της (απολύσεις, μειώσεις μισθών, κλείσιμο υπηρεσιών, αξιολόγηση, ελεγκτές βεβαίωσης κλπ). Ένα μέτωπο που θα εκφράσει όλες τις δυνάμεις της αντίστασης και του αγώνα, αλλά και όσες υγιείς δυνάμεις απεμπλέκονται από τις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού και δεν είχαν την κεντρική ευθύνη διαχείρισης των συνδικαλιστικών μας πραγμάτων όλο το προηγούμενο διάστημα. Ένα μέτωπο που θα δώσει νέο περιεχόμενο στα συνδικαλιστικά μας όργανα και θα τα καταστήσει ικανά να υπερασπιστούν τους εργαζόμενους που εκπροσωπούν.