Παρασκευή
26 / 04 / 2024
6 Νέα Άρθρα

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ …. ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Σε μια περίοδο κορύφωσης του προβλήματος της αξιολόγησης, σοβαρών εξελίξεων σχετικά με τα μισθολογικά – συνταξιοδοτικά – οργανωτικά κλπ θέματα του κλάδου (και όχι μόνο) το να πρέπει να σχολιάσεις όσα λέει η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΠΑΣΟΚ στο χώρο, δηλαδή η ΠΑΣΚΕ, είναι σίγουρα αντιφατικό, αλλά και αναγκαίο τόσο για λόγους ενημέρωσης των συναδέλφων αλλά και γιατί «εκεί που μας χρωστούσαν, μας παίρνουν και .....τις κρατήσεις μας!»

Συνοπτικά λοιπόν και για να μην ξεθαρρεύουν οι χειροκροτητές Γ. Παπανδρέου και Ε. Βενιζέλου, τονίζουμε :

1. Δεν μας αφορά ο συνδικαλισμός του παρασκηνίου.

Τους χαρίζουμε τις παρασκηνιακές συναντήσεις, τα παζαρέματα, τις δήθεν πιέσεις και επαφές, την Μαυρογιαλούρικη λογική «κατόπιν ενεργειών μας». Εμείς θα αγωνιζόμαστε για τους συναδέλφους με διαφάνεια και πλήρη δημοσιοποίηση κάθε στοιχείου. Καταλαβαίνουμε την αγωνία τους, να προστατεύουν τους Υπουργούς αλλά εμείς (όταν είμαστε παρόντες) θα ενημερώνουμε τους εφοριακούς για ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΛΕΧΘΕΙ!

2. Δεν χαρίζουμε τις κρατήσεις μας σε κανένα.

Γιατί προκαλούν όταν λένε ότι τα χρήματα που θα επιστραφούν είναι 96 εκατομμύρια όταν ο Σταϊκούρας δήλωνε ότι είναι 108! Με ποιο δικαίωμα η ΠΑΣΚΕ χαρίζει ακόμη 12 εκατομμύρια;. Με το ίδιο δικαίωμα αδράνησε – αδιαφόρησε για τις κρατήσεις μας, πριν να γίνει το κούρεψε του PSI στα αποθεματικά του ΤΕΑΔΥ, όπου ΚΑΚΩΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ; Η θα τρελαθούμε τελείως όταν ασκεί κριτική για «εκπρόθεσμη κατάθεση προσφυγής για το PSI». Γιατί δεν την κατέθεσαν εμπρόθεσμα; Εκτός και αν ξέχασαν ότι το όλο θέμα είχε αφεθεί τελείως στα «αζήτητα» από την αυτοδύναμη ΠΑΣΚΕ ! Ότι το θέμα (με καθυστερήσεις και ολιγωρίες βέβαια) ξανακινήθηκε από την διαπαραταξιακή διοίκηση της ΠΟΕ –ΔΟΥ . Στην οποία δεν παρέδωσαν ούτε καν ένα φάκελο με σχετικά έγγραφα τεκμήρια και στοιχεία για τη νομική διεκδίκηση του θέματος. Φάκελος που δημιουργήθηκε με κόπο και προσπάθεια από στελέχη της ΑΣΚΙ!

3. Δεν πείθει κανέναν το παραμύθι ότι η όλη εξέλιξη είναι αποτέλεσμα του αγώνα της ΠΑΣΚΕ.

Αγγίζει τα όρια της παράνοιας, να προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι συνδικαλιστική τους νίκη, η επιστροφή του 50% των κρατήσεών μας (μετά το κούρεμα που προκάλεσε το ΠΑΣΟΚ που ακόμη στηρίζουν), αλλά ας μας ξεκαθαρίσουν :

- Συμμετείχε ή όχι η ΠΑΣΚΕ στην σύνταξη της διάταξης; Αν συμμετείχε γιατί δεν την κατέθεσε στην ΠΟΕ –ΔΟΥ για να πιέσουμε όλοι μαζί ;

- Αφού συμφωνεί (όπως τελικά τους προδίδει το περιεχόμενο της ανακοίνωσής τους) με την παραίτηση από τα ένδικα μέσα, γιατί για ένα μήνα σφύριζαν αδιάφοροι, έκαναν ότι διαφωνούν και άλλα φαιδρά;

- Πως πείθουν ότι αγωνίστηκαν για το όλο θέμα, όταν οι ίδιοι δηλώνουν ότι δεν μπορούν να διασφαλίσουν (παρά την φιλοκυβερνητική τους στάση) ούτε μια είσοδο στην Βουλή;

4. ΠΑΣΚΕ –ΔΑΚΕ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ!

Ο αντίπαλος τους δεν είναι η Κυβέρνηση, δεν είναι ΝΔ – ΠΑΣΟΚ είναι η ΑΣΚΙ . Έχουν απόλυτο δίκιο, γιατί εκφράζουν – στηρίζουν την μνημονιακή συγκυβέρνηση. Ιδρώνουν να αποδείξουν ότι κατόπιν ενεργειών τους, λύθηκαν τα θέματα. ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ έχουν δίκιο, εκφράζουν το παλιό και ξεπερασμένο, απέναντι στην ανατροπή που διεκδικεί η ΑΣΚΙ.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Εμείς θα προχωρήσουμε με όσους έχουν καταλάβει ότι η ανατροπή του συνδικαλιστικού σκηνικού είναι η μόνη λύση, για να περιφρουρήσουμε και να διευρύνουμε δικαιώματα και κατακτήσεις. Ανατροπή που θα έχει στόχο την ενδυνάμωση ριζοσπαστικών και αγωνιστικών σχημάτων, χωρίς κηδεμονίες, παραγοντισμούς και κυρίως μεταμορφώσεις των στελεχών ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ που στηρίζουν ακόμη την μνημονιακή βαρβαρότητα και την Κυβέρνηση, σε δήθεν ανεξάρτητους.

Στον δρόμο αυτό καλούμε κάθε συνάδελφο σε ειλικρινή συμπόρευση .

ΓΙΑ ΝΑ ΤΥΠΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ