Παρασκευή
26 / 04 / 2024
6 Νέα Άρθρα

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝ… ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΟΡΟ!

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΣΚΙ

Οι εξελίξεις στο θέμα της επιστροφής των κρατήσεων από τα ΔΙΒΕΕΤ για το ΤΕΑΔΥ, δικαιώνουν φόβους και προβληματισμούς που υπήρχαν το προηγούμενο διάστημα και εγκαίρως είχαν διατυπωθεί από την ΑΣΚΙ, σε αντίθεση με το κλίμα ευφορίας που καλλιεργούσαν άλλοι.

Η διάταξη του άρθρου 13 του Ν/Σ που ψηφίστηκε στις 6.8.2014 προβλέπει ότι:

1. Θα ξεκινήσει η διαδικασία επιστροφής ΜΟΝΟ του 50% των κρατησεών μας (περίπου 105 εκατομμύρια ευρώ για 18.000 δικαιούχους, όπως ισχυρίζονται υπηρεσιακοί παράγοντες) γιατί το υπόλοιπο 50% έχει «κουρευτεί» με το PSI . Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, πρέπει να βγουν Υπουργικές αποφάσεις.

2. Για το εναπομείναν 50% θα υπάρχει νέα μείωση (αναλογική απομείωση ορίζει η διάταξη) μετά την εκκαθάριση του λογαριασμού.

3. Απαραίτητη προϋπόθεση, για να εισπράξει κάθε συνάδελφος το όποιο ποσό απομένει και του αναλογεί, είναι να «παραιτηθεί ρητά από οποιαδήποτε περαιτέρω απαίτηση, επιστροφής ποσών από την ίδια αιτία».

4. Το ποσό της επιστροφής (όπως ορίζει η σελίδα 27 της εισηγητικής έκθεσης) θα έχει παρακράτηση 20% και θα φορολογηθεί στην κλίμακα του έτους επιστροφής των χρημάτων.

Από την αλαζονεία της τότε «πανίσχυρης συνδικαλιστικής Ηγεσίας της ΠΑΣΚΕ» μέχρι τις παρασκηνιακές μεθοδεύσεις που έγιναν το 2014, υπάρχουν σοβαρά και αναπάντητα μέχρι στιγμής ερωτήματα :

A) Υπήρξε ή όχι συνδικαλιστική συναίνεση και αποδοχή από στελέχη της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στην ύπαρξη προϋπόθεσης παραίτησης από τα ένδικα μέσα; Ποιος τους εξουσιοδότησε να ξεπουλήσουν τις κρατήσεις μας με δημιουργία τετελεσμένων;

Β) Θα συνεδριάσουν τα συνδικαλιστικά μας όργανα για να πάρουν θέση; Γιατί η ΠΟΕ –ΔΟΥ δεν τοποθετείται επίσημα για το όλο θέμα, αλλά στελέχη ΠΑΣΚΕ –ΔΑΚΕ διαρρέουν στις Δ Ο Υ διάφορα;

7.8.2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΣΚΙ (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ)