Δευτέρα
06 / 02 / 2023
6 Νέα Άρθρα

ΣΤΑΣΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ…

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Αίσθηση έχει προκαλέσει στο σύνολο του κλάδου, αλλά όχι μόνο, η στάση και η δημόσια τοποθέτηση του προϊσταμένου της ΔΟY Ηρακλείου, ότι δεν πρόκειται να συναινέσει σε διαδικασίες ''αξιολόγησης'' των υπαλλήλων που στόχο έχουν την υλοποίηση της εκ των προτέρων ειλημμένης απόφασης για απολύσεις συναδέλφων.

Στάση η οποία βρίσκει μιμητές σε πολλές άλλες υπηρεσίες και που έρχεται να προστεθεί στο τεράστιο κύμα αντίστασης και ανυπακοής που αναπτύσσεται σε όλο το δημόσιο ενάντια σε έναν νόμο που διαλύει υπηρεσίες και ετοιμάζει μαζικές απολύσεις. Η στάση αυτή αξιοπρέπειας δείχνει το δρόμο σε όλους τους συναδέλφους, ανεξάρτητα της θέσης που κατέχουν στην υπηρεσιακή ιεραρχία, για το δρόμο που καλούμαστε να ακολουθήσουμε το επόμενο διάστημα.

Ευχόμαστε, έστω και τώρα, οι αντιδράσεις των συναδέλφων να κινητοποιήσουν επιτέλους και την ΠΟΕ ΔΟY. Να πείσουν την πλειοψηφία της ομοσπονδίας ότι δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορά μπροστά στην καταιγίδα που έρχεται. Να πειστούν όσοι ακόμα και σήμερα κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, ότι δεν μπορούν να επικαλούνται ''νομικά κωλύματα'' και άλλες φθηνές δικαιολογίες, προκειμένου να μην οργανώσουν καμιά αντίσταση, ΟΤΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΑ. Να σταματήσουν επιτέλους κορυφαία συνδικαλιστικά στελέχη να υπονομεύουν αποφάσεις συνδικαλιστικών μας οργάνων (π.χ. της ΑΔΕΔΥ) που εκπρόσωποι των παρατάξεών τους ψήφισαν και που υλοποιούνται με ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στο υπόλοιπο δημόσιο, χωρίς ταυτόχρονα να προτείνουν κάποια άλλη πιθανόν πιο αποτελεσματική μορφή αντίστασης.

Να πάψουν επιτέλους συνδικαλιστικά στελέχη να λειτουργούν ως εκπρόσωποι του υπουργείου, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝΤΑΣ συναδέλφους επικαλούμενοι πιθανές πειθαρχικές επιπτώσεις, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα και αποκρύπτοντας τις πραγματικές επιπτώσεις της εφαρμογής τους συγκεκριμένου νόμου.

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ