Δευτέρα
06 / 02 / 2023
6 Νέα Άρθρα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ… ΠΑΡΩΔΙΑ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Σε μια περίεργη διαδικασία το υπουργείο Οικονομικών καλεί εκτάκτως και υποχρεωτικά τους εφοριακούς σε απογευματινά σεμινάρια, με στόχο την εκπαίδευσή τους για την αντιμετώπιση της όλο και αυξανόμενης ένταση που παρατηρείται στις εφορίες όλης της χώρας.

Ένταση η οποία οφείλεται στην αδυναμία των φορολογουμένων να ανταποκριθούν σε μια άνευ προηγουμένου φορολογική επιδρομή, ιδιαίτερα σε μισθωτούς και συνταξιούχους και τις ταυτόχρονες απειλές του υπουργείου για μαζικές κατασχέσεις σε περίπτωση οφειλών.

Για το επίπεδο των σεμιναρίων, το eforiakoi.org δημοσιοποιεί τα ερωτηματολόγια που μοιράστηκαν στους συμμετέχοντες. Στόχος του υπουργείου, πέραν της κατάργησης του πενθημέρου και του ωραρίου για τους εργαζόμενους, η ουσιαστική μεταφορά της ευθύνης για ότι συμβαίνει ή πρόκειται να συμβεί το επόμενο διάστημα στις εφορίες, στους εφοριακους. Το περιεχόμενο ταυτόχρονα των σημειώσεων αποδεικνύει την έλλειψη εικόνας της ηγεσίας του υπουργείου για ό,τι συμβαίνει στις υπηρεσίες μας, την ταλαιπωρία πολιτών και τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων. 

Όσο για την αντίδραση της ΠΟΕ ΔΟY, για ένα τόσο σοβαρό θέμα, αλλά και το περιεχόμενο σχετικής επιστολής προς την πολιτική ηγεσία... θα επανέλθουμε σύντομα.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ