Δευτέρα
30 / 01 / 2023
1 Νέα Άρθρα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΔΑΣ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Του Τ. Αλεξιάδη

Είναι σίγουρα πρωτοφανές, να απαντά συνδικαλιστής, σε ανακοίνωση συνδικαλιστικής παράταξης. Αναγκάζομαι όμως να το κάνω, γιατί η ηγεσία της ΔΑΣ σε ανακοίνωσή της, με χυδαίο και ανακριβές περιεχόμενο, προχωρά σε προσωπική επίθεση στο άτομό μου!

Για την ανακοίνωση αυτή:

● Είναι πραγματικά λυπηρό μια συνδικαλιστική παράταξη που υποτίθεται έχει αριστερό πρόσημο στα επιχειρήματά της, να καταφεύγει σε προσωπική επίθεση εναντίον οποιουδήποτε συναδέλφου, για συνδικαλιστική δράση. Πολύ περισσότερο όταν η ίδια παράταξη, δεν έχει αναφερθεί ποτέ στο παρελθόν σε οποιονδήποτε συνδικαλιστή άλλης παράταξης, οποιουδήποτε αξιώματος, ούτε φυσικά σε Υπουργούς κλπ. Το γιατί το κάνει σε μένα, είναι σαφέστατο, αλλά η εμπάθεια, το μίσος και η ευτέλεια ήταν πάντοτε τα σύνορα των αξιών μου. Δεν με αφορούν, ούτε και όταν στρέφονται εναντίον μου. Άλλωστε προτιμώ να το κάνουν με ανακοινώσεις τους δημόσια, παρά με φημολογίες, όπως επί σειρά ετών κάνουν κάποια στελέχη τους. Βεβαίως δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό στον κλάδο. Το είχε επαναλάβει η τότε «πανίσχυρη συνδικαλιστική ηγεσία», εναντίον συναδέλφων και μάλιστα με την επωνυμία της ΠΟΕ-ΔΟΥ!

● Λένε ψέματα σχετικά με το Οικονομικό Επιμελητήριο. Η αλήθεια είναι απλή και τεκμηριωμένη. Η παράταξή τους ΔΠΚ-Ο κατέθεσε σχετικό ψήφισμα, για τις απολύσεις, αλλά με το πολιτικό σκεπτικό – φρασεολογία – καταγγελία του ΚΚΕ! Τους εξηγήσαμε ότι μπορούμε να διαφωνούμε για τις αιτίες της καπιταλιστικής κρίσης, τον ρόλο της ΕΕ, την Δευτέρα Παρουσία κλπ κλπ αλλά μπορούμε να κατεβάσουμε από κοινού ένα ψήφισμα, που θα είχε στόχο να δημιουργηθεί το κοινό μέτωπο ενάντια στις απολύσεις στο Υπουργείο και τον καθορισμό συγκεκριμένων μορφών πάλης. Όπως έχουμε κάνει με άλλα ψηφίσματα, τα οποία υπερψηφίσαμε. ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ δογματικά, αποδεικνύοντας ότι δεν τους ενδιέφερε να ψηφιστεί το κείμενο, αλλά να αποδείξουν την κομματική καθαρότητα και τον δογματισμό τους. Ψήφισα λευκό γιατί έχει περάσει πλέον η εποχή, που το ΚΚΕ, από ρόλο εισαγγελέα δίκαζε, καταδίκαζε και κατήγγειλε κάθε τι που διαφωνούσε μαζί του. Δεν πείθουν πλέον, ούτε τους (πρώην) ψηφοφόρους τους!

Για όσους αντέχουν να υποστούν την σχετική δοκιμασία, το σχετικό ψήφισμα στο: www.dpk-o.gr. Και μια διόρθωση: οι απολυμένες δεν είναι 500 όπως αναφέρει το ψήφισμα, αλλά 595! Λίγη προσοχή (πρώην) σύντροφοι δεν βλάπτει.

● Λένε ψέματα ότι ηγούμαι της παράταξης «Συνεργασία Αριστερών Οικονομολόγων». Άλλοι είναι οι ικανοί συνάδελφοι οικονομολόγοι που ηγούνται και εκπροσωπούν το σχήμα. Έχω παραιτηθεί από τη σχετική θέση εδώ και δύο χρόνια, όταν ανέλαβα την σχετική ευθύνη στην ΠΟΕ-ΔΟΥ. Και αυτό επειδή στο δικό μου αξιακό σύστημα, δεν πρέπει να επιδιώκει κάποιος, την ταυτόχρονη κατοχή διαφορετικών αξιωμάτων και γιατί δεν μπορεί να ανταποκριθεί σωστά σε όλα και για να μπορέσουν να αξιοποιηθούν άλλα ικανά στελέχη. Κάτι διαφορετικό δηλαδή από αυτό που κάνουν στελέχη της ΔΑΣ, τα οποία κρατούν θέση ευθύνης και στην ΠΟΕ-ΔΟΥ και στο σύλλογο Αττικής (χωρίς να προσφέρουν τίποτα εκτός κριτικής και στα δύο όργανα) μόνο και μόνο επειδή αν παραιτηθούν, ο επόμενος συνάδελφος που θα τους αντικαταστήσει, δεν έχει λάβει....... πιστοποιητικό κομματικής ορθοδοξίας από την ηγεσία του κόμματος!

Η κατάντια και ο κατήφορος της ηγεσίας της ΔΑΣ, δεν με εκπλήσσει και δεν με αφορά. Έφτασαν στο σημείο να υπονομεύουν κάθε συνδικαλιστική δράση που δεν τους ευνοεί κομματικά, να σαμποτάρουν κοινές προσπάθειες και να αμαυρώνουν την πορεία της Αριστεράς στο συνδικαλιστικό κίνημα. Εκτός από αυτή τους την ανακοίνωση, χαρακτηριστικά παραδείγματα του κατήφορου είναι και άλλες ανακοινώσεις τους (24.10.13 και 18.12.13) τις οποίες αφού εξέδωσαν, έσπευσαν να τις .... αποσύρουν ή να τις ανακαλέσουν, αφού διαπίστωσαν ότι το περιεχόμενό τους, δεν άντεχε ούτε την κριτική των ψηφοφόρων τους.

Σε κάθε περίπτωση, αν τολμούν να κάνουμε διάλογο σε οποιαδήποτε υπηρεσία, για οποιοδήποτε θέμα (ειδικά για τις προαναφερόμενες ανακοινώσεις) είμαι στην διάθεσή τους. Αν φυσικά ο δημοκρατικός διάλογος και η πολιτισμένη αντιπαράθεση, είναι έννοιες συμβατές με το ιδεολογικό νεφέλωμα που εκπέμπουν και την «χρυσαυγίτικης έμπνευσης» επίθεση που έκαναν.

11.2.2014                                                                                                Τρύφων Αλεξιάδης